Aanmoediging essentieel om te sporten: 31% van de Belgen die niet sport, zou dit wel doen wanneer ze door iemand aangemoedigd zouden worden

Saartje Vandendriessche en Sam De Bruyn moedigen de Belg gedurende 8 weken aan via WhatsApp

Garmin wil de Belg motiveren om te starten en te blijven sporten. Uiteraard kan hun technologie daarbij helpen, maar dat blijkt niet altijd genoeg te zijn. Uit onderzoek van Garmin, uitgevoerd door iVOX bij 1000 Belgen[1], blijkt dat de helft van de sportende Belgen dit samen doet met anderen en dat de Belg die nooit sport (24%) dat wel zou doen moest hij of zij iemand hebben die hen aanmoedigt om te sporten (31%). Het sociale aspect als motivatie om te sporten, valt dus niet te onderschatten. Daarom kan iedereen zich vanaf 5 september acht weken lang persoonlijk laten aanmoedigen door niemand minder dan Saartje Vandendriessche of Sam De Bruyn, dit via persoonlijke Whatsapp berichtjes. Zo hopen ze samen met Garmin de Belg meer te laten bewegen. De actie kadert binnen de lancering van twee nieuwe Garmin multisport horloges, de vivoactive 4 en de Venu, die vanaf eind september in de winkels liggen. Het zijn de ideale tools om je sportprestaties bij te houden, je groei te zien en gemotiveerd te blijven.

Sociale stimulans om te sporten niet te onderschatten  

Sporten is in vele gevallen een sociale aangelegenheid. Meer dan de helft van de sportende Belgen sport samen met anderen. In 14% van de gevallen gaat het om teamsport, 11% heeft een vaste sport-buddy en nog eens 27% gaat met verschillende personen sporten. Veelal (40%) mag de partner mee de beentjes strekken.

Dat sociale contact houdt ons gemotiveerd om te blijven sporten: voor 12% is dat dé reden om te gaan sporten. 22% van de sporters geeft aan gemotiveerd te blijven dankzij zijn teamgenoten of sportbuddy. En ook wie niet sport (24% van de Belgen) geeft aan dat ze dat wel zouden doen wanneer ze aangemoedigd zouden worden door iemand anders (31%).


De populairste sporten van de Belg

  1. Lopen (24%)
  2. Fitness (20%)
  3. Zwemmen (19%)
  4. Fietsen (18%)

Samen sporten, vraagt om een vaste afspraak: maandag en donderdag het populairste

 Wie samen sport met anderen is uiteraard verplicht om een moment af te spreken, maar ook wie alleen sport, doet dat meestal op een vast moment. 46% van de sportende Belg geeft aan min of meer vaste momenten te hebben waarop hij of zij sport. Vooral maandag (61%) en donderdag (59%) zijn populair.

Marc Herremans, ex-triatleet die verschillende keren deelnam aan de Ironman en in 2006 ook wereldkampioen werd, weet als geen ander hoe je gemotiveerd kan blijven om je doel na te streven. Vandaag is hij eigenaar van het 185 Coaching Center waar hij atleten coacht:

Wie moeite heeft om gemotiveerd te blijven om te sporten, zoekt zich inderdaad het beste een vaste sportpartner en een vast moment. Het zorgt ervoor dat we minder geneigd zijn om onze sportafspraak annuleren. We willen de andere niet telleurstellen waardoor we sowieso opdagen. Wie volhoudt zal merken dat zijn prestaties verbeteren, wat ook zorgt voor extra motivatie. Het bijhouden van sportieve prestaties in combinatie met een sociale stimulans is dus de perfecte combinatie om te blijven sporten.”

 Waarom sporten we en wat motiveert?

De Belg sport vooral om fit te worden (53%), te ontspannen (39%) of te ontstressen (33%). Tijdens het sporten worden we dan weer gemotiveerd door het idee dat we aan ons lichaam werken (56%), door het feit dat we onze spieren voelen ‘werken’ (35%), door muziek (22%) en door de drang om hun persoonlijke grenzen te verleggen (22%). Stuk voor stuk zaken waar technologie ons ook kan in ondersteunen.

Technologie verovert plaats in onze sportroutine

Via het multisporthorloge Vivoactive 4 kan je tijdens verschillende sporten bijhouden hoelang je sport, hoeveel vooruitgang je boekt en hoeveel calorieën je verbrandt. Het horloge laat je toe om muziek op te laden, zodat jouw gsm niet langer hoeft mee te nemen en niet hoeft te klungelen met bengelende draadjes.

Vandaag volgt ongeveer 36% van de sportende Belg zijn sportieve prestaties op. 38% doet dit met een applicatie op hun gsm. 32% gebruikt hiervoor een sporthorloge. 23% van de Belg houdt dit zelfs bij in een notitieboekje. Vooral het opvolgen van de hartslag (54%) en het aantal stappen (40%) zijn functies die bij sporthorloges in de smaak vallen. Het zijn vooral de vrouwen die het aantal verbrandde calorieën een handige feature vinden (M: 2% vs. V:13%).

Marc Herremans: “Technologie ondersteunt ons in onze sport, het is een belangrijk element dat ons toelaat resultaten te meten, want wanneer we vooruitgangboeken en deze kunnen visualiseren, motiveert ons dat om te blijven gaan.”

Saartje Vandendriessche en Sam De Bruyn geven jou een duwtje in de rug wanneer jij dat nodig hebt

Omdat de technologie van Garmin veel kan oplossen, maar niet alles, geeft het merk vanaf 5 september iedereen de kans om zich te laten aanmoedigen door Saartje Vandendriessche en Sam De Bruyn.

Hoe werkt het? Via de website www.garminmotivation.be kan je opgeven op welk moment jij dat extra duwtje in de rug nodig hebt en door wie jij jou graag acht weken lang wil laten aanmoedigen. Nederlandstaligen kunnen kiezen tussen Saartje of Sam. Franstaligen hebben de keuze tussen Olivia Borlée, meervoudig Belgisch sprintkampioene, en Sandrine Coreman, presentatrice bij RTL TVI met een passie voor hardlopen. Eenmaal je jouw keuze gemaakt hebt ontvang je wekelijks motiverende voicemessages via Whatsapp van jouw gekozen sportbuddy op het moment dat jij die nodig hebt. Zo hopen Garmin, Sam, Saartje, Olivia en Sandrine de Belg meer te laten sporten.

Ik moet toegeven dat ik zelf ook lang gezocht heb naar hoe ik mezelf kon motiveren om te blijven sporten. Uiteindelijk merkte ik dat een doel stellen voor mij werkt. Dan kan ik trainen met een bepaald objectief voor ogen. Daarom dat ik het ook heel belangrijk vind om mijn prestaties bij te houden en mijn vooruitgang te kunnen zien. Ik hoop dat ik veel Belgen over de streep kan trekken om die sportschoenen aan te trekken en te blijven sporten.” – Sam De Bruyn
Wat veel mensen niet weten, is dat ik echt heel veel sporten beoefen. Lopen, fietsen, zwemmen, yoga, crossbox,… ik doe het allemaal. Behalve basketbal, daar heb ik geen talent voor! Soms sta ik voor opdrachten die in het begin onmogelijk lijken. Maar dankzij de steun en de aanmoedigingen van mijn collega’s en vrienden slaag ik erin die opdrachten tot een goed einde te brengen. Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk motivatie en steun van anderen is, daarom dat ik ook graag mijn schouders mee onder deze actie zet.” – Saartje Vandendriessche

 Je kan je inschrijven tot en met 31 oktober via www.garminmotivation.be.

[1] Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Famous Relations tussen 3 en 8 mei 2019 bij 1.000 Belgen, representatief op geslacht, provincie, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 1.000 Belgen bedraagt 3,02%.


vivoactive 4 – een GPS smartwatch die écht luistert naar je lichaam

De nieuwe vívoactive®4 GPS smartwatch is de perfecte metgezel voor iedereen die een sportieve levensstijl hanteert of wil opbouwen. De smartwatch luistert naar je lichaam en houdt je gezondheid 24 op 7 in de gaten, zodat jij zeker de nodige dosis beweging en ontspanning opneemt. Dit dankzij de functies als ademhalingsregistratie, PulseOx(1) en BodyBattery™ energiemonitor. Daarnaast houdt de smartwatch ook je menstruatiecyclus, stress, slaapritme, hartslag(2) en hydratatieniveau bij.

Ook voor wie nood heeft aan afwisseling is de vivoactive 4 de ideale sportbuddy. De smartwatch beschikt over meer dan 40 geanimeerde workouts die verschijnen op je display, onder andere voor krachttraining, cardio, yoga en pilates. Zo ben je zeker dat je jouw lichaam optimaal en correct traint. De workouts kan je downloaden via Garmin Connect.

Verdere specificaties:

  • Download je favoriete Spotify®of Deezerafspeellijsten rechtstreeks op de sportieve smartwatch en blijf je hele sportsessie lang gemotiveerd.
  • Er zijn meer dan 20 voorgeladen sport-apps beschikbaar.
  • De veiligheids- en trackingfuncties omvatten ongevaldetectie en hulp/assistentie. Je noodcontacten worden in real-time verwittigd.
  • Je staat steeds in contact met je vrienden en familie dankzij de smartphone meldingen.
  • Ook contactloos betalen kan met de vivoactive 4 dankzij Garmin Pay.
  • Always-on scherm in twee afmetingen (40mm and 45mm).
  • De polsbandjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Batterijduur in smartwatch modus: tot 8 dagen.

Venu – helderder dan ooit

Samen met de vivoactive 4 lanceert Garmin ook Venu, een GPS smartwatch die over dezelfde functies als de vivoactive 4 beschikt, maar daarenboven over een helder en klaar AMOLED scherm beschikt met een batterijduur van maar liefst 5 dagen in smartwatchmodus.

De vivoactive 4 en de venu liggen vanaf eind september 2019 in de winkels.
Adviesprijzen:

  • Vivoactive 4 vanaf €279.99
  • Venu vanaf €349.99

 

(1) ​ ​ Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld om diagnoses te stellen of monitoring van medische condities mee te doen; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen beschikbaar.
(2) ​ ​
Activity tracking accuracy.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.