Begrijp je lichaam met de nieuwe Garmin Venu 2

De nieuwe Venu 2 Series van Garmin zijn er. Met twee nieuwe modellen, de Venu® 2 en de Venu 2S, brengt Garmin nog meer geavanceerde metrics naar je pols, die zowel je fysieke als mentale welzijn in de gaten houden. Deze smartwatch met gps geeft je inzichten in je stressniveau, je slaap, je hartslag, hydratatie, ademhaling en nog zo veel meer. Want meten is weten. Maar waarom is het zo belangrijk om letterlijk én figuurlijk de vinger aan de pols te houden? Experts brengen verheldering.

Hou je lichaam in het oog tijdens het trainen

Met de nieuwe Venu 2 reeks van Garmin, leer je je eigen lichaam beter kennen. De smartwatches bieden tal van gezondheidsfuncties voor, tijdens en na je workout, waaronder hartslagfrequentie (met configureerbare waarschuwingen), fitnessleeftijd, Pulse Ox, ademhaling en hydratatieniveau. Een onmisbare nieuwe partner in crime om je elke dag beter te voelen.

Want bewegen en sporten geven energie, toch doe je het best niet eender wanneer. De Body Battery functie helpt je hierbij. De functie evalueert je energielevel en geeft aan wanneer je het beste sport en rust. Zo ben je één met je lichaam, voorkom je onnodige blessures en zijn je sportsessies veel efficiënter. Met de nieuwe Health SnapshotTM functie kan je gezondheidsstatistieken downloaden en een rapport maken dat je gemakkelijk kan delen met je zorgverleners.

« In de gedrevenheid in het sporten verliezen mensen soms het oog op het zo belangrijke herstel proces. Het opvolgen van de intensiteit van je inspanningen geeft goed weer wat de belasting ​ ervan is op je lichaam en het aantal uren recuperatie dat je nodig hebt om weer verder te kunnen,» legt Marc Herremans, Handisport triatleet en sportcoach, uit. «Het doel van de trainingssessies en eventuele wedstrijden is bepalen tot waar je lichaam kan en wil gaan. Door je lichaam te monitoren, voorkom je dat je te weinig of te hard te traint. »

Hersteltijd: Wat is een goed slaappatroon en hoe beïnvloedt dat je fysieke prestaties?

Naast beweging, is rust even essentieel voor een goede levenskwaliteit. De nieuwe Venu 2 reeks helpt je op weg om fit te blijven door een geavanceerde analyse van je slaappatroon te maken. Zo kan je de verschillende stadia in je slaap volgen: van lichte, diepe en REM-slaap tot bewegingen, polsslag en ademhaling. Wanneer je wakker wordt, krijgt je slaappatroon een score op basis van de kwaliteit en de duur van je slaap die nacht. Het horloge geeft je, indien nodig, ook waardevol en persoonlijk advies om zo de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Goed slapen is de key to succes!

« Recent wetenschappelijk onderzoek(1) rond slaap toont aan dat een optimale kwaliteit en kwantiteit van slaap onmisbaar is om goede prestaties te leveren tijdens het sporten (uithoudingsvermogen, snelheid, kracht en precisie). Hetzelfde geldt voor het garanderen van een goede gezondheid (betere immuniteit, vermindering van blessures, gewichtsstabiliteit en pijntolerantie) en een goede neurocognitieve functie (geheugen, aandacht en uitvoerende functies ). Iedereen heeft er dus belang bij genoeg slaap te krijgen, een goed slaappatroon te onderhouden en eventuele problemen in het slaapritme te detecteren, » stelt dokter Johan Newell, somnoloog en hoofd van het slaaplaboratorium van het Brugmann Universitair ziekenhuis.

Blijf zen gedurende de hele dag

Wat gestresseerd? Lukt het niet altijd om volledig te ontspannen? De Venu 2 reeks meet je stress level, wat zonder twijfel een grote impact heeft op je fysieke en mentale gezondheid. Je mag stress dus niet licht opvatten. De nieuwe reeks geconnecteerde horloges ondersteunt je hierin en stelt verschillende ademhalingsoefeningen voor om de concentratie en ontspanning te bevorderen.

«Iedereen beschikt over een optimale stress zone waarin je het beste presteert. De intensiteit van deze zone varieert van persoon tot persoon en van moment tot moment. Wanneer stress blijft aanhouden en vergroten, zullen je energiebronnen en organen uitgeput geraken. Dat zal automatisch resulteren in vermoeidheid, angst, irritatie of een verlaging van je immuniteit», legt dokter Johan Newell uit.

Alles over de nieuwe Venu 2:

Praktische informatie

 • Beschikbaar in twee maten(2) en verschillende kleuren, wat zorgt voor comfort en stijl. Het frame en de behuizing zijn gemaakt van roestvrij staal en het Quick Release bandje in silicone is conform aan de meest strikte normen.
 • Duurzaam AMOLED Corning® Gorilla® Glass 3 touchscreen met een optionele « always on » modus.
 • Verbeterde batterijduur(3). Opladen kan in amper 10 minuten, dit geeft 1 dag batterijduur in smartwatchmodus of 1 uur batterijduur in GPS- of muziekmodus. Dankzij de nieuwe besparingsmodus van de batterij verleng je de duur nog meer.
 • Je kan de Venu 2 personaliseren met applicaties, achtergronden en nog veel meer, dit alles via de Connect IQ store.
 • De Venu 2 kan gebruikt worden met Android of Apple® smartphones.
 • De Garmin Venu 2/2S is te koop aan een adviesprijs van €399,99 of €449,99 afhankelijk van het model en is nu beschikbaar op Garmin.com.

Technische informatie

 • Verbeterde functies: Fitness age(4), slaapscore en overzicht in Firstbeat Analytics TM.
 • Health SnapshotTM om de belangrijkste gezondheidsstatistieken te raadplegen, downloaden en delen.
 • Verbeterd krachttrainingsprofiel met spiergrafieken en uitgebreide trainingsmogelijkheden.
 • Veiligheids- en beveiligingsfuncties: automatisch detecteren van incidenten en handmatig geactiveerde waarschuwingen, die beiden in realtime de locatie naar contactpersonen sturen in geval van nood. ​
  • De LiveTrack functie maakt het mogelijk voor vrienden en familie om de buitenactiviteit van de gebruiker in real time te volgen.
 • Smart functies: geïntegreerde muziek, contactloze betaling met Garmin PayTM en smartphone meldingen voor sms-berichten, agendaherinneringen, inkomende oproepen en nog veel meer.
 • Nieuwe sport apps: voor HIIT, indoor klimmen en wandelen. De Venu 2 reeks heeft meer dan 25 ingebouwde sport apps.
 • Verschillende trainingsopties: vooraf geladen workouts op je smartwatch, vooraf geladen workouts die je kan downloaden via Garmin Connect, en aanpasbare workouts met meer dan 1400 oefeningen waaruit je kan kiezen.
  • In Garmin Connect en op de watch vind je meer dan 75 geanimeerde vooraf geladen animaties voor cardio, yoga, krachttraining, HIIT en pilates .

(1) Simpson NS, Gibbs EL, Matheson GO. Optimizing sleep to maximize performance: implications and recommendations for elite athletes. Scand J Med Sci Sports 2017;27:266-27 / Gupta L, Morgan K, Gilchrist S. Does elite sport degrade sleep quality? A systematic review. Sports Med 2017;47:1317-1333. / Halson SL. Sleep monitoring in athletes: motivation, methods, miscalculations and why it matters. Sports Med 2019;49:1487-1497.
(2) Venu 2 : horlogekast van 45 mm met bandje van 22 mm et Venu 2S : horlogekast van 40 mm met bandje van 18 mm.
(3) Venu 2 : Tot 11 uur in smartwatchmodus en tot wel 8 uur in GPS- en muziekmodus. Venu 2S : Tot 10 dagen in smartwatchmodus en tot 7 uur in GPS- en muziekmodus.

(4) Je fitness leeftijd schat de leeftijd van je lichaam in functie van je chronologische leeftijd, activiteit, hartslag in rust en
vetgehalte (voor gebruikers van de Garmin IndexTM weegschaal). 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.