Cruise het avontuur tegemoet met Garmin’s nieuwe zūmo XT2

Dé GPS voor motorfietsen heeft een groter display, een steviger design en verbeterde navigatiefuncties

Brussel, 19 april 2023 –Garmin helpt alle actievelingen om hun prestaties steeds weer te verbeteren én om op een veilige manier voor het avontuur te kiezen. Dat doen ze nu ook met de zūmo XT2, de nieuwkomer in hun reeks motornavigatiesystemen die de beleving voor motorrijders nog intenser maakt en tegelijkertijd hun veiligheid verhoogt. De zūmo XT2 onderscheidt zich van het vorige model dankzij een groot 6", ultrahelder scherm.

Garmin en motorrijders : het is een match made in heaven. De zūmo navigatiesystemen zijn onder motorrijders al langer een populair hulpmiddel dat robuust genoeg is voor op de weg en alle juiste functies bevat voor een avontuurlijke en veilige motorroute. Voor wie het nog wat extremer mag, lanceerde Garmin vandaag een gloednieuwe versie. Deze zūmo is namelijk bestand tegen extreme weersomstandigheden en ruw terrein, heeft een IPX7-waterbestendigheid en is bestand tegen stuurtrillingen, in tegenstelling tot de meeste mobiele telefoons. Wie graag met vrienden reist, kan met de functie Group Ride Mobile(1) ieders locatie volgen via de Tread®-app of de accessoire Group Ride Tracker(2) gebruiken om vrienden te volgen wanneer er geen mobiel bereik is.

"We zijn er zeker van dat de grotere en helderdere zūmo XT2 snel een favoriete metgezel zal worden voor motorfietsavonturen. Het geeft motorrijders die genieten van de sensatie van het vastgrijpen van hun stuur, het voelen van de weg onder hun banden en het vinden van landschappen buiten de gebaande paden, de vrijheid om met een gerust hart op verkenning te gaan." ​ - Alexia Viaene, Marketing Manager voor Garmin Belux.

Ontdek de zūmo XT2 hier in actie.

De zūmo beleving: fun op én naast de begaande paden

Het zūmo XT2 navigatiesysteem biedt innovatieve, motorspecifieke functies voor meer plezier op zowel on- als off-road expedities:

  • Pas je reis aan met de nieuwe visuele routeplanner om eenvoudig routes te plannen met dezelfde kaarten en routevoorkeuren die je hebt op het zūmo XT2 toestel en de Tread smartphone app.
  • Ontdek nieuwe plaatsen om te rijden met MICHELIN Scenic Roads en de MICHELIN Green Guide.
  • Krijg populaire routes, gekozen door motorrijders en bekijk het avontuur met hoge resolutie, abonnementsvrije Birdseye Direct satellietbeelden om zo nieuwe routes te ontdekken.
  • Vind de spannendste routes via verbeterde Garmin Adventurous Routing om heuvels, bochten en de beste bezienswaardigheden te vinden. Pas de reis aan op basis van je vaardigheidsniveau met vier verschillende moeilijkheidsgraden.
  • Vind alle belangrijke ritdetails om de tocht te verbeteren, zoals snelheid, versnelling, vertraging, hoogte en meer met de functie Ritoverzichten via de Tread smartphone app.
  • Volg je vrienden tijdens de rit met de Group Ride Mobile functie, waarmee rijders elkaar kunnen volgen via de Tread app of het Group Ride Tracker accessoire (apart verkrijgbaar).
  • Beheer waypoints, tracks en routes op een smartphone/tablet of zūmo XT2 navigatiesysteem, plus toegang tot real-time verkeer, weer en slimme meldingen wanneer gekoppeld met de Tread app.
  • Hoor navigatie-aanwijzingen van een zūmo XT2, of stream muziek en voer handsfree gesprekken met een Bluetooth® verbinding vanaf een compatibele headset/helm (niet inbegrepen), gekoppeld aan een compatibele smartphone.
  • Verhoog het bewustzijn met handige waarschuwingen voor rijders langs de route, zoals scherpe bochten en snelheidsveranderingen en rood licht/snelheidscamera's(3).

Altijd verbonden, ook onderweg

Les motocyclistes peuvent associer le nouveau zūmo XT2 à un communicateur par

Motorrijders kunnen de nieuwe zūmo XT2 met een compatibele inReach® satellietcommunicator(4) koppelen om berichten te ontvangen en verzenden, locaties te delen en SOS-mogelijkheden te verkrijgen, in geval van nood.

De zūmo XT2 is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €599,99. Ga voor meer informatie naar garmin.com/zumo.


(1) Tracking via Group Ride Mobile vereist de Tread app die draait op de compatibele smartphone van elke vriend met BLUETOOTH® technologie en een actieve mobiele verbinding. ​
(2) Groepstracking met de Group Ride Tracker accessoire is alleen beschikbaar voor rijders die een zūmo XT2 navigatiesysteem en Tread app gebruiken. Verbinding met voertuigstroom is vereist voor groepstracking.
(3) Roodlicht- en flitspaalwaarschuwingen zijn niet in alle regio's beschikbaar. ​
(4) Actief satellietabonnement vereist. In sommige rechtsgebieden is het gebruik van satellietcommunicatieapparatuur gereguleerd of verboden. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om alle toepasselijke wetten in de rechtsgebieden waar het apparaat zal worden gebruikt te kennen en na te leven.


 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.