De nieuwe fenix 6 serie van Garmin ondersteunt je langer en duidelijker dan ooit

Verleng de levensduur van je Fenix 6X Pro Solar met zonne-energie

Garmin komt met goed nieuws voor de avonturiers onder ons. Vandaag kondigt het merk tijdens de Ultra-Trail van de Mont Blanc in Chamonix de nieuwe fenix 6 serie aan. Deze reeks bestaat uit de fenix 6, fenix 6S, fenix 6X en fenix 6X Pro Solar en telt heel wat nieuwe functies die elke sportieveling zal helpen met het bereiken van zijn doel. Of je nu hardloopt, trailrunner bent, duikt, klimt, skiet of mountainbiket, de fenix 6 series laat niemand in de steek en ondersteunt waar nodig. En dit langer en duidelijker dan ooit. Want met de Power Manager verleng je de levensduur van je batterij en de Pro Solar functie laadt de batterij op met zonne-energie, goed voor wel drie dagen extra gebruik. Daarnaast kan je alle parameters extra duidelijk aflezen, want de fenix 6 serie heeft een groter scherm dan zijn voorgangers.

Met de fenix 6 wil Garmin gedreven atleten en avonturiers van alle soorten aanmoedigen om te blijven gaan, om hun grenzen te verleggen en om een mateloze voldoening te halen uit hun passie.

 

Behaal je doel keer op keer

Volledig nieuw op de fenix 6 is de PacePro, een functie die jouw tijdschema tijdens een wedstrijd bijhoudt en je er doorheen gidst met realtime informatie over je prestaties. Je ziet live hoe het zit met je snelheid per checkpunt, hoe ver je nog moet naar het volgende en of je je tempo moet versnellen of vertragen om op schema te blijven. Dat alles in 1 oogopslag, op je horloge. Je kan op voorhand je strategie ingeven via de Garmin Connect functie, zodat de PacePro exact weet wat jouw targets zijn.

 Nieuw én groter jasje

De fenix 6 en fenix 6x multisport GPS horloges hebben een stoer, geavanceerd design en zijn zo gemaakt dat ze comfortabel rond je pols zitten. Het display is vergroot naar 1.3” en 1.4” respectievelijk, dat is 17 en 36% groter dan de vorige fenix modellen. De fenix 6S blijft kleiner met 1.2” display, voor smallere polsen.

De polsbandjes zijn er in de nieuwe QuickFitTM nylon en in silicone. De Sapphire edities komen met een kwalitatieve en duurzame krasresistente sapphire lens en zijn uitgerust met hoge kwaliteitsmaterialen.

Zonne-energie houdt de fenix 6X Pro Solar tot wel drie dagen langer in leven

De Fenix 6X Pro Solar is het eerste Garmin GPS horloge dat (deels) op zonne-energie werkt. Het horloge is uitgerust met Power Glass, een transparante lens die opladen via zonne-energie mogelijk maakt. Een interessante feature voor sporters die lange, intensieve tochten maken, hun horloge gaat nu zonder laadbeurt 3 dagen langer mee(1). Gebruikers kunnen in het oog houden hoeveel zonne-energie ze al hebben opgeslagen.

Technische features

 Dit is niet alles, daarnaast beschikt de fenix 6 over nog heel wat technologische snufjes:

 • TopoActive kaarten van over heel Europa met wel 2.000 skiresorts en 41.000 golfbanen.
 • Ruimte voor 2 000 liedjes. Je kan verschillende afspeellijsten van streamingdiensten synchroniseren tot de muziekmix(2).
 • Met de Power Manager kan je je avontuur nog langer laten duren en verleng je de levensduur van je batterij.
 • Met de ClimbPro tilt de fenix 6 je tot ongekende hoogtes, trailrunners en fietsers die graag trainen in de bergen krijgen meer gedetailleerde gegevens over hoe ze presteren.

Daarnaast heeft de fenix 6 nog heel wat gemakkelijk te gebruiken features waaronder een:

 • Ingebouwd activiteiten profiel
 • VO2 max schattingen
 • Training status met hoogte- en hitte-aanpassing
 • Versterkte polshartslagmeter(3) die ook doorheen de dag je stress meet
 • Onderwater polshartslagmeter voor tijdens het zwemmen of duiken
 • Pulse Ox (4) die de zuurstofverzadiging in het bloed meet om geavanceerde slaapmonitoring en hoogte-acclimatisatie te kunnen monitoren.
 • Body BatteryTM die je op elk moment van de dag vertelt hoeveel energie je lichaam nog heeft, dit helpt bij het opmaken van trainings-, rust- en slaapschema’s.
 • Smart-notificaties om telefoons te ontvangen en e-mails of berichten te lezen (5).
 • Garmin PayTM om contactloos te betalen (6).

De Fenix 6 reeks wordt gelanceerd op de Ultra-Trail van de Mont Blanc (UTMB) een trailrunning evenement dat plaatsvindt in Mont Blanc Chamonix in Frankrijk van 26 augustus tot 1 september. De Fenix 6 serie is op 29 augustus beschikbaar aan een adviesprijs vanaf €599,99.

 1. Hier wordt uitgegaan van volledige dag gebruik met 3 uur/dag buiten in 50000 lux condities
 2. Premium subscriptie bij third-party muziek provider is vereist
 3. Activity tracking accuracy
 4. Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld om diagnoses te stellen of monitoring van medische condities mee te doen; see Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen beschikbaar
 5. Enkel wanneer gelinkt met compatibele smartphone ​ Garmin.com/ble
 6. Check welke landen, betaalnetwerken en banken het ondersteunen op Garmin.com/GarminPay/banks

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.