De nieuwste Garmin Forerunner 265 en 965 horloges bereiden je voor op de grootste hardloopwedstrijden in België

De nieuwe Forerunner® 265 en 965 horloges zijn krachtiger dan ooit en bieden geavanceerde trainingsgegevens, herstelinformatie en gezondheids- en welzijnsstatistieken. Atlete Juliette Thomas geeft ons haar tips over hoe je zonder al te veel moeite de finish van je wedstrijden haalt.

Misschien ben je (al) aan het trainen voor de 10 Miles van Antwerpen (23 april) of de 20km van Brussel (28 mei)?(1) Naast een persoonlijk trainingsschema is het essentieel om de juiste smartwatch bij je te hebben. Daarom onthult Garmin vandaag de Forerunner® 265 en Forerunner® 965, de eerste speciale GPS-hardloophorloges met een helder AMOLED-scherm. De Forerunner 265 en Forerunner 965 smartwatches zijn licht, helder, ontworpen om alle afstanden af te leggen en beschikken over optionele permanente kleurendisplays. Deze vergemakkelijken het aflezen in alle weeromstandigheden. Een responsief touchscreen vult het traditionele ontwerp met 5 knoppen aan en biedt snelle toegang tot dagelijkse sport- en gezondheidsfuncties, slimme meldingen en meer. De geavanceerde trainingsgegevens en herstelinformatie helpen je om je efficiënt voor te bereiden op je volgende grote wedstrijd, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur van de batterij.

Haal de finishlijn met de nieuwe Forerunner 265 en Forerunner 965

De Forerunner 265 en Forerunner 965 bieden innovatieve, hoogwaardige functies om atleten te helpen hun grenzen te verleggen: 

 • Een ochtendrapport geeft een overzicht ​ van de voorbije nacht en de trainingsvooruitzichten ​ van de dag, evenals de HRV(2)-status en het weer(3)
 • De wedstrijdwidget biedt trainingstips, gepersonaliseerde dagelijkse trainingssuggesties en voorspellingen van de komende looptijden op basis van wedstrijddetails, weer en prestaties. 
 • De voorgestelde gepersonaliseerde dagelijkse trainingen passen zich na elke wedstrijd aan om overeen te stemmen met de prestaties en het herstel en houden ook rekening met toekomstige wedstrijden die worden toegevoegd aan de Garmin Connect™ kalender.
 • Een score voor trainingsvoorbereiding gebaseerd op slaapkwaliteit, herstel, trainingsbelasting en meer.
 • Hartslagvariabiliteit, gemeten tijdens de slaap, helpt je je herstel beter te beheren en een algemeen beeld te krijgen van je welzijn.
 • De kracht en loopdynamiek, zoals cadans, paslengte, grondcontacttijd en meer, zijn direct zichtbaar op de pols. 

Forerunner 265: voor betere training en lichaamsbewustzijn

Om je te helpen beter, sneller en efficiënter te worden op de dag van de wedstrijd, bevat de Forerunner 265-horloge een tool genaamd Garmin Firstbeat Analytics™ voor het bijhouden van prestaties, zoals VO2 max, prestatiestatus, trainingseffect en meer. Wie traint voor zijn volgende wedstrijd kan profiteren van twee adaptieve trainingsplannen: 

 • Ofwel voer je de wedstrijdinformatie in de Garmin Connect™ kalender in om dagelijks trainingssuggesties te ontvangen.
 • Maar je kan ook gebruikmaken van de gratis Garmin Coach schema’s van deskundige coaches. Als je buiten traint, kan je je strategie op de dag van de wedstrijd plannen met behulp van PacePro™ (voor hellingen aangepast tempoadvies voor geselecteerde routes of afstanden) en vol vertrouwen lopen, want de SatIQ™-technologie en multiband-GPS zorgen voor superieure positienauwkeurigheid, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. 

De Forerunner 265 is ontworpen om je gezondheid en welzijn 24/7 te volgen en bevat een Pulse Ox sensor om de pols(4), Body Battery™ energie tracking, geavanceerde slaapmonitoring, stress, menstruatiecyclus en zwangerschap tracking, en nog veel meer. De Forerunner 265 is uitgerust met geconnecteerde functies, zo kan je slimme meldingen ontvangen, nummers van Spotify®, Deezer of Amazon Music downloaden (premium abonnement vereist) om telefoonvrij te luisteren, lopen met meer gemoedsrust dankzij de ​ ongevaldetectie, assistentie en LiveTrack, contactloos betalen met Garmin Pay™, en meer.

Juliette Thomas, een jonge belofte in de Franstalige atletiekfederatie, zegt: « Je Garmin Forerunner horloge zal je helpen je trainingszones in te stellen en het juiste tempo aan te houden tijdens je runs om zo je doelen te bereiken. Een niet te onderschatten parameter is de "Body Battery", die je vertelt wat je energieniveau is. Luister altijd naar je lichaam om onnodige blessures te voorkomen. De parameter "Slaap" is ook een must, hij helpt je een goed evenwicht te bewaren: slaap is herstellend en laat je efficiënter herstellen van je trainingssessies. Ten slotte zal de parameter "Trainingsstatus" je vertellen of je op schema ligt om je doel te bereiken. Overtraining kan leiden tot vermoeidheid en/of blessures. Dat wil je natuurlijk vermijden! »

Forerunner 965: ontworpen om het beste van jezelf te geven

De Forerunner 965 bouwt voort op de Forerunner 265 en voegt extra prestatiemetingen, ingebouwde cartografieen de mogelijkheid om meer nummers direct op de horloge op te slaan toe. Om je training op peil te houden, gebruik je de nieuwe belastingsratio functie om korte en middellange termijn belastingsratio's bij te houden, allemaal binnen grenzen die je helpen gezond te blijven en blessures te voorkomen. Om uitputting te voorkomen, biedt de horloge revolutionaire functies:

 • Het is mogelijk om real-time uithoudingsindicaties op te halen om inspanningsniveaus bij te houden en te beheren.
 • ClimbPro geeft real-time informatie over huidige en komende beklimmingen, inclusief helling, afstand en daling. Of je nu hardloopt in de stad of fietst, de ingebouwde kleurenkaarten helpen je om op het juiste pad te blijven.

Aan de slag met Forerunner 265 en 965 ​

De Forerunner 965 is eind maart verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 649,99, terwijl de Forerunner 265 nu verkrijgbaar is voor € 499,99.

 • De Forerunner 265 is verkrijgbaar in twee maten: de 42mm Forerunner 265S biedt tot 24 uur batterijduur in GPS-modus en tot 15 dagen in smartwatch-modus, terwijl de 46mm Forerunner 265 tot 20 uur batterijduur biedt in GPS-modus en tot 13 dagen in smartwatch-modus.
 • De Forerunner 965 heeft een opvallende lichte titanium rand, een behuizing van 47 mm en het grootste AMOLED-scherm van Garmin (1,4 inch). De batterij gaat tot 31 uur mee in GPS-modus en tot 23 dagen in smartwatch-modus.

9 essentiële tips van Juliette Thomas om vlot over de finish van je volgende wedstrijd te geraken:

1) Zorg voor een goede aerobe basis, dat wil zeggen dat je 3 tot 4 keer per week, 40 tot 50 minuten, kunt hardlopen in fundamenteel uithoudingsvermogen (65 tot 70% van de maximale hartslag), voordat je aan een training begint.

2) Voorkom blessures en plan je voorbereiding over 8 tot 10 weken.

3) Het is niet nodig te trainen als een prof. Basisuithoudingsvermogen rond 70% van de maximale hartslag en lange drempelintervallen (80/85% van de maximale hartslag) zijn voldoende om de eindstreep te halen.

4) Doe een spierversterkende sessie (proprioceptie voor buik-en bilspierversterking) om je voorbereiding te optimaliseren.

5) Consistentie loont. Het heeft geen zin om in de laatste twee weken voor de deadline de verloren tijd in te halen. Anders zal je van bij de start al moe zijn. ​

6) Doe één lange duurloop per week om je spieren te laten wennen aan de afstand en de duur van de inspanning.

7) Loop in het juiste tempo en let op je Garmin-horloge om je tempo aan te houden

8) Doe de dag voor de wedstrijd een korte duurloop van 30 minuten en tank koolhydraten bij. Vergeet niet om water te drinken!

9) Trek een goed paar sportschoenen aan waar je je prettig in voelt. Draag ook weerbestendige kleding.


(1) Garmin is partner van deze twee evenementen. ​
(2) ​ Heart Rate Variability. ​
(3) Indien gecombineerd met een smartphone. Zie 
Garmin.com/ataccurary. ​
(4) Dit toestel is geen medisch instrument en is niet bestemd voor gebruik bij het diagnosticeren of controleren van medische aandoeningen; zie 
Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar.


 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.