Fiets langer en efficiënter met de nieuwe Rally vermogenspedalen van Garmin

Garmin stelt zijn nieuwe rallypedalen voor: solide en gestroomlijnde pedalen die gegevens over kracht en dynamiek leveren zodat je nieuwe records kan behalen.

Maak je je klaar voor je volgende grote race? Dat komt goed uit! Garmin onthult de gloednieuwe Rally™-pedaalreeks: robuuste maar stijlvolle pedalen die het totale vermogen, de cadans en geavanceerde fietsdynamica meten, waaronder links/rechts-balans, krachtfasen en meer. Deze reeks grondig geteste pedalen is speciaal ontworpen voor fietsers die onophoudelijk trainen om hun prestaties te verbeteren en nieuwe doelen te behalen. Nieuwe hoogtes bereiken is slechts een paar pedaaltrappen verwijderd.

De Rally vermogenspedalen worden net als alle andere pedalen gemonteerd en kunnen snel en gemakkelijk van de ene fiets op de andere worden overgezet. Ze hebben een batterijlevensduur van 120 uur, zodat je weken of zelfs maanden zorgeloos kan trainen.

"Deze Rally-pedalen zijn aan strenge testen onderworpen om er zeker van te zijn dat we de wielrenners niet alleen een superieur pedaalontwerp bieden, maar ook een vermogensmeter waarop ze kunnen vertrouwen. Ze kunnen ze hun trainingen naar een hoger niveau tillen," aldus Dan Bartel, Vice President Global Consumer Sales bij Garmin.

Eén of twee sensoren: de keuze is aan jou

Garmin's nieuwe Rally-pedalen zijn verkrijgbaar met één of twee optionele meetpedalen:

  • Rally RS100 en Rally RS200 pedalen: ontworpen voor wielrenners en compatibel met SHIMANO SPD-SL schoenplaatjes.
  • Rally XC100 en Rally XC200 pedalen: ontworpen voor off-road fietsers en compatibel met SHIMANO SPD schoenplaatjes.
  • Rally RK100 en Rally RK200 pedalen: ontworpen voor wegrenners en compatibel met LOOK KEO schoenplaatjes.

De Rally RK100, Rally RS100 en Rally XC100 single-sensing pedalen meten de kracht die op het linkerpedaal en bepalen zo je trapfrequentie en je vermogen. De pedalen kunnen later eenvoudig geüpgraded worden naar een dual-sensing systeem.

Een complete uitrusting voor wielerfans

De Rally-pedalen zijn ontworpen met ingebouwde sensoren en leveren betrouwbare en nauwkeurige gegevens van al je trainingen. Met de Rally RK200, Rally RS200 en Rally XC200 dual-sensing pedalen heb je toegang tot de gegevens van zowel het rechter- als het linkerbeen, onafhankelijk van elkaar.

Door de cadans, het totale vermogen, de links-rechtsbalans en de geavanceerde fietsdynamica te meten, laten de sensoren in beide pedalen je zien hoe en waar je vermogen genereert. Op die manier helpen ze jou je sterke en zwakke punten te begrijpen. Dat is essentiële informatie als je jezelf wilt pushen, je prestaties wilt verbeteren en meer races wilt winnen.

Doordat beide pedalen sensoren hebben, registreren ze ook de tijd die je zittend en staand doorbrengt, zodat je de doeltreffendheid van je lichaamshoudingen kunt evalueren en kunt nagaan waar de kracht op het pedaal wordt uitgeoefend om een correcte positie van de schoenplaatjes te verzekeren.

Bovenop het zeer praktische installatiegemak kan de interne pedaalsensor eenvoudig worden overgedragen tussen verschillende modellen Rally-pedalen. Een aanrader voor wie verschillende disciplines, en dus verschillende pedaalmodellen wil combineren.

Stem je training af op je behoeften

Haal het meeste uit je training door de Rally vermogenspedalen te koppelen aan een compatibele Edge® fietscomputer en de Garmin Connect™ app waarop je al je prestatiegegevens kan downloaden. De Rally power pedalen zijn ook compatibel met populaire trainingsplatformen: zoals onder andere Tacx Training, Zwift, TrainerRoad en vele andere apps1.

Schakel vanaf nu naar de hoogste versnelling

Helemaal weg van deze innovatieve pedalen? De Rally dual-sensing pedalen zijn nu verkrijgbaar voor prijzen tussen € 1.099,99 en € 1.199,99, terwijl de Rally single-sensing pedalen verkrijgbaar zijn voor prijzen tussen € 649,99 en € 699,99. Optionele upgradesets variëren in prijs van €549,99 tot €599,99.

Voor meer informatie: https://buy.garmin.com/nl-BE/BE/p/658594. ​

1 Hiervoor heb je een app nodig op smartphone die compatibel is met en gekoppeld aan de Rally-pedalen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.