Fiets langer met de Garmin Edge 1040 Solar fietsnavigatie, met baanbrekende technologie op zonne-energie.

Een hoogdag voor wielerliefhebbers: Garmin lanceert vandaag de Edge® 1040 Solar GPS-fietscomputer, die sportievelingen voorziet van een quasi onbeperkte batterijduur, want de Edge 1040 Solar laadt zichzelf op via zonne-energie. De Edge is uitgerust met een Power Glass solar oplaadlens. Zo geeft Garmin fietsers nog meer tijd tussen twee oplaadbeurten, en dat terwijl de multi-band GNSS-technologie zorgt voor een nauwkeurigere positiebepaling in uitdagende omstandigheden, zoals dichtbevolkte stedelijke of beboste gebieden. De Edge 1040 Solar beschikt over heel wat geavanceerde navigatie-, prestatie-, veiligheids- en connectiviteitsfuncties en biedt een volledig vernieuwde en gemoderniseerde gebruikerservaring. Zo hebben fietsers nu makkelijker toegang tot belangrijke informatie, kunnen ze hun homepage aanpassen, een verbeterde samenvatting van hun rit bekijken en zo veel meer. ​

Voormalig Belgisch doelman en peter van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, Geert De Vlieger trekt er geregeld op uit met de fiets, en dan is de Edge onmisbaar:

“Ik amuseer me wel eens met het uitstippelen van routes, om dan achteraf op mijn kaart terug te blikken op het ‘kunstwerk’ dat ik net bijeen gereden heb. Dan is het natuurlijk belangrijk dat ik mijn route nauwgezet volg, enter de Edge dus! ​ Daarnaast gebruik ik mijn Edge ook omdat ik volgens mijn vermogenszones train. Mijn Rally-pedalen zijn geconnecteerd met mijn Edge, waardoor ik gemakkelijk zie in welke zone ik zit. En ik gebruik het scherm ook om de seinen van mijn achteruitkijkradar in het oog te houden, safety first! Ik heb deze zomer natuurlijk al heel wat fietsprojecten gepland, en dan is het natuurlijk ideaal dat je je geen zorgen moet maken over de levensduur van je batterij. Benieuwd wie het eerst opgeeft: de Edge of ik.”

Nieuwe functies op maat van fietsers

De Garmin Edge 1040 Solar GPS-fietscomputer is ontworpen door fietsers voor fietsers, en is voorzien van innovatieve functies, zoals:

 • Opladen via zonne-energie: Een Power Glass™-oplaadlens geeft fietsers tot 100 uur batterijduur in de batterijspaarstand.1
 • Multi-band GNSS-technologie: deze staat voor een betere positioneringsnauwkeurigheid, zelfs in de meest uitdagende omgevingen.
 • Fietsvaardigheid & parcourseisen: krijg inzicht in je sterke en zwakke punten & en stem je training hierop af om je naar een hoger niveau te begeven.
 • Trainingssuggesties: via de aanbevolen vermogenszones, kan je de intensiteit van je training beter afstemmen.
 • Realtime Stamina (uithoudingsvermogen): monitor het niveau van inspanning real-time tijdens een rit.2
 • Eenvoudige configuratie: ontvang gepersonaliseerde trainingssuggesties die gebaseerd zijn op eerdere Edge-gegevens, trainingstypes en sensoren. Eenmaal ingesteld, kan je de instellingen van je activiteitenprofiel aanpassen via de Garmin Connect-app en ze rechtstreeks synchroniseren met je Edge 1040 Solar.3

Nauwkeurige monitoring van je prestaties

De Edge 1040 Solar biedt heel wat informatie die je helpt bij het verbeteren van jouw prestaties:

 • De Edge 1040 Solar bevat belangrijke prestatie- en trainingstools van Firstbeat Analytics™zoals VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting, trainingseffect en meer. Op die manier krijg je inzicht in hoe je lichaam reageert op je inspanningen tijdens workouts.
 • Je krijgt zelfs dagelijkse trainingssuggesties op basis van je huidige trainingsbelasting en VO2 max.
 • Tijdens een rit met de Edge 1040 Solar, kan je de reacties van je lichaam op verschillende omgevingsfactoren analyseren. Zo kan je je warmte- en hoogteacclimatisatie bijhouden en ontvang ​ je meldingen wanneer het tijd is om te pauzeren of te rehydrateren.
 • Met ClimbPro kan je naderende beklimmingen op het parcours zien, op welke afstand ze liggen en van welke lengte en stijgingsgraad ze zijn. Dit wordt voortdurend bijgewerkt naarmate de fietser de top bereikt.
 • MTB-gegevens, die automatische sprongen detecteren op je mountainbiketochten. Ze berekenen ook de snelheid, afstand, flow en tijd in de lucht voor elke sprong.
 • Of je nu binnen of buiten bent, je kan je workouts vanuit Garmin Connect of andere trainingsapps, waaronder TrainingPeaks®, automatisch rechtstreeks synchroniseren met de Edge 1040 Solar.

Een uitgebreide database van kaarten en routes

Of je nu door drukke steden rijdt of afgelegen gebieden verkent, de Edge 1040 Solar beschikt over geavanceerde navigatietools om fietsers te helpen op koers te blijven:

 • De heldere kaarten maken gebruik van Popularity Routing Trendline™ om populaire wegen en paden te selecteren op basis van de miljarden kilometers aan ritgegevens die andere gebruikers hebben geüpload naar Garmin Connect.
 • Turn-by-turn navigatie en waarschuwingen verwittigen je voor aankomende scherpe bochten.
 • Pauzeer routebegeleiding en meldingen voor het verlaten van de rijstrook om van het pad af te wijken. De routegeleiding kan op elk moment opnieuw worden geactiveerd.
 • Download de aanbevolen Trailforks applicatie om routes en details van trails in meer dan 80 landen te bekijken.

Combinatie van veiligheid en connectiviteit

Blijf verbonden en veilig via meerdere functies4 :

 • Dankzij ongevaldetectie, assistentie en LiveTrack kunnen de dierbaren van een fietser hun locatie in realtime volgen, terwijl fietsers dankzij groepsberichten en tracking contact kunnen houden wanneer ze van het peloton worden gescheiden.
 • De Edge 1040 Solar is compatibel met de Varia™-toestellen voor veiliger fietsen. Zoals de nieuwe Varia RCT715 achteruitkijkradar met camera en achterlicht, zodat fietsers kunnen zien, gezien worden en videobeelden kunnen opnemen terwijl ze fietsen.
 • De Edge 1040 Solar werkt ook met inReach®-apparaten5, zodat fietsers berichten kunnen bekijken en beantwoorden, ritgegevens kunnen delen en interactieve SOS-waarschuwingen kunnen activeren met een actief inReach-abonnement.6
 • Hij kan gemakkelijk worden gecombineerd met een Tacx® indoortrainer, zodat fietsers kunnen fietsen wanneer ze maar willen.

Klaar voor nieuwe avonturen

De Edge 1040 Solar, met 3,5-inch touchscreen, is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van €749,99. De Edge 1040, de variant zonder opladen op zonne-energie, heeft een adviesprijs van €599,99.


1 Uitgaande van continue omstandigheden van 75.000 lux gedurende de dag.

2 In combinatie met compatibele sensoren (apart verkrijgbaar).

3 Nieuwe gebruikers krijgen automatisch de meest populaire configuraties van andere gebruikers op basis van sensoren en routetypes.

4 Indien gekoppeld met een compatibele smartphone; zie Garmin.com/ble. Raadpleeg Garmin.com/safety voor veiligheids- en trackingvereisten en -beperkingen.

5 Apart verkrijgbaar.

6 Een actief inReach-abonnement is vereist om toegang te krijgen tot het wereldwijde Iridium®-satellietnetwerk en verschillende functies te activeren, waaronder live-tracking, messaging en SOS. In sommige rechtsgebieden is het gebruik van satellietcommunicatieapparatuur aan regels gebonden of verboden. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om op de hoogte te zijn van en te voldoen aan alle toepasselijke wetten in de rechtsgebieden waar het toestel is bedoeld om te worden gebruikt.


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.