Garmin Descent® MK2 en Descent® T1: onmisbaar om nieuwe dieptes te verkennen

Garmin Descent Mk2 , de nieuwe duikcomputer met GPS en geconnecteerde funties en de Garmin Descent T1, een zender met luchtintegratie, begeleiden duikers efficiënt en veilig tijdens hun onderwateravonturen.

Brussel, 22 oktober 2020 – Garmin blijft hun gamma voor duikers uitbreiden met nieuwe en innovatieve producten. De nieuwe duikcomputers Descent® Mk2 en Mk2i bieden verschillende functies voor zowel onder als boven water. Naast de geconnecteerde functies voorziet de nieuwe reeks duikers ook van gegevens over de luchtdruk van de gasflessen1 via Garmin SubWaveTM 2. Dit dankzij de T1 zender met luchtintegratie. Naast onder andere een groter scherm, waterbestendigheid en personaliseerbare velden met gegevens over elke duikmodi zijn de Descent Mk2 en Mk2i voorzien van draadloze functies, die van deze duikcomputers de meest gesofisticeerde en geconnecteerde toestellen op de markt maken.

Descent Mk2: je duikbuddy onder en boven water

Wanneer je de duikcomputer Descent Mk2i koppelt met de Descent T1 zender kan je de tankdruk van vijf gastanks tegelijk bewaken via het SubWave™ sonar netwerk1. Zo kan je de luchtdruk in je tank, de resterende luchttijd en het luchtverbruik visualiseren en ook andere duikers of extra gastanks tot op 10 meter afstand bewaken. Deze functies maken de Descent Mk2i en de Descent T1 ideaal voor instructeurs.

Op het vasteland zijn de Descent Mk2 en Mk2i ook uitstekende GPS-smartwatches voor verschillende sporten, voorzien van een multi-GNSS ondersteuning (meerdere navigatiesystemen via satelieten) en een hartslagmeter aan de pols. Ze bieden ook een ruim aanbod vooraf geladen workouts en sportapps. Dankzij zijn elegant en comfortabel design kan je hem doorheen de dag dragen.

Voor een duiksessie met een gerust hart

Of je nu voor je plezier of op professioneel niveau duikt, met de Garmin Descent Mk2 is duikcomputer heb je alle functies die je nodig hebt, in één toestel: 

  • De Descent M2 reeks ondersteunt meerdere duikmodi voor één of meerdere gasduiken 3;
  • Via de zoekfunctie van de app kan je meer dan 2.700 duikplekken over de hele wereld ontdekken. De smartwatches bevatten al honderden vooraf geladen duikspots met locaties van wrakken en riffen en informatie over de getijden, zodat jij de beste sites om te ontdekken kan uitzoeken;
  • De smartwatches zijn voorzien van een 3-assig onderwaterkompas en tonen de huidige diepte, duiktijd, watertemperatuur, stijg-/daalsnelheid, no-deco time, decompressiestop-informatie, batterijduur, het uur en veel meer;
  • Je gegevens worden automatisch opgeslaan in je duiklogboek in de nieuwe en gratis Garmin Dive™ app 4, die een gedetailleerde analyse van elke duiksessie maakt, inclusief maximale diepte, tijd op de bodem en een kaart die markeert waar je onder water ging en weer boven kwam 5;
  • De duikcomputer kan ook als multisporthorloge dienen met zijn geconnecteerde functies: smartphonemeldingen zoals oproepen en ​ SMS-berichten 6 verschijnen rechtstreeks op je pols, met GarminPay kan je contacloos betalen 7, muziek-apps dankzij compatibele services 8 en een Pulse Ox4 sensor die meet hoe goed je lichaam zuurstof absorbeert 9;
  • Alle gegevens zijn weergegeven op een 1,4 inch-kleurenscherm dat in zonlicht leesbaar is en 36% groter is dan zijn voorganger, de Descent Mk1. 

 Duik in alle rust door je Descent Mk2 of Mk2i duikcomputer te koppelen aan het wereldwijd satellietnetwerk Garmin inReach 10. Dankzij dit toestel kan je snel berichten sturen en ontvangen en indien nodig een SOS afgeven. Bescherm het apparaat met de nieuwe InReach Mini Duikbehuizing en begin met een gerust hart aan elk onderwateravontuur.

Klaar om te duiken?

De batterijlevensduur van de Descent Mk2 en Mk2i is 16 dagen in smartwatchmodus en tot 80 uur in duikmodus. De Descent Mk2i heeft een batterijlevensduur tot 32 indien gekoppeld aan een Descent T1. De T1 zender heeft een waterbestendigheid tot 11 ATM 11en een autonomie van 110 uur in duikmodus met een vervangbare CR123 batterij. 

Beide duikcomputers zijn vanaf nu beschikbaar aan de adviesprijzen van €1.229,99 tot €1.499,99. De Descent T1, die komende weken gelanceerd wordt, heeft een aanbevolden verkoopprijs van €399,99. Voor meer informatie, ga naar garmin.com/dive.

1 Hiervoor is de duikcomputer Descent Mk2i, verbonden met de Descent T1 zender (afzonderlijk verkocht) vereist

2 SubWave is een nieuw en revolutionair communicatiesysteem op basis van een sonar dat betrouwbaarder is en een groter bereik heeft dan traditionele luchtintegratiesystemen.

3 Met één of meerdere tanks (inclusief Nitrox en Trimix), meter, Apnea, Apnea Hunt en closed circuit rebreather.

4 Downloaden van de applicatie op een compatibele telefoon, gekoppeld aan de Descent Mk2 of Descent Mk2i is vereist

5 De GPS-tracking en satellietcommunicatie werken niet onder water.

6 Indien gekoppeld met een compatibele telefoon, zie garmin.be/ble.

7 Bekijk het land, betaalnetwerk en compatibele banken op garmin.com/GarminPay

8 Kan een premium abonnement vereisen van één van de services

9 Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor diagnoses of opvolging van eender welke medische aandoening; zie Garmin.com/accuracy. Pulse Ox is niet beschikbaar in elk land.

10 Hiervoor is een satellietabonnement vereist. Sommige jurisdicties reglementeren of verbieden het gebruik van satellietcommunicatietoestellen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de wetten te kennen en te volgen die bepalen waar het satellietcommunicatietoestel gebruikt mag worden. 

11 Zie Garmin.com/waterrating.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.