Garmin en Basic-Fit bereiden vrouwen fysiek en mentaal voor om te blijven sporten tijdens de donkere dagen

10 gratis Combat Warm-up sessies in Basic-Fit centra verspreid over België

Wanneer de dagen donkerder en kouder worden, kan ons fysiek en mentaal welzijn wel een boost gebruiken. Daarom organiseren Garmin en Basic-Fit de komende twee maanden Combat Warm-up sessies verspreid over tien Basic-Fit centra in België. De sessies zijn geïnspireerd op de opwarmoefeningen die Garmin samen met olympische atleten Kim Gevaert en Laurence Rase ontwikkelde om vrouwen zowel fysiek als mentaal te ondersteunen tijdens het sporten. Fysiek, want ze warmen je spieren op. Mentaal, omdat ze het zelfvertrouwen van vrouwen een boost geven door de zelfverdedigingscomponentdie ze bevatten. Dankzij de sessies bij Basic-Fit kunnen vrouwen deze oefeningen nu live aanleren zodat ze het zelfvertrouwen hebben om te sporten waar, wanneer en hoe ze dat willen, ook tijdens donkere dagen.

Eerder dit jaar ontwikkelde Garmin samen met olympisch atlete Kim Gevaert en voormalig taekwondo kampioene Laurence Rase drie opwarmoefeningen die je spieren opwarmen voor je sport en je ook een mentale boost geven. Elke oefening bevat namelijk een zelfverdedigingstechniek. In eerste instantie kon je online de oefeningen raadplegen via tutorials. Maar dankzij een samenwerking met Basic-Fit kunnen vrouwen de oefeningen nu ook live aanleren tijdens een van de tien gratis sessies verspreid over België.

“Dankzij de samenwerking met Basic-Fit kunnen de oefeningen hun rol voluit spelen. Wat je in real-life aanleert, blijft je extra goed bij. We hopen dat de vrouwen die deelnemen aan de sessies zich nadien extra gewapend voelen tegen onzekerheid en ongerustheid tijdens het sporten en daardoor extra hard genieten van hun sport,” legt Nicolas Coppens, marketing manager van Garmin Belux uit.

10 sessies in 10 provincies

Tussen 19 november en 17 december zullen de opwarmoefeningen onderricht worden tijdens 10 gratis Combat Warm-up sessies in Basic-Fit centra verspreid over België. Twee instructeurs van Basic-Fit hebben zich de oefeningen eigen gemaakt na een privé sessie met Laurence Rase. De sessies bestaan uit de Combat Warm-up oefeningen aangevuld met oefeningen die focussen op cardio en kracht. Om deel te nemen hoef je geen lid te zijn bij Basic-Fit. Inschrijvingen verlopen via een online formulier.

“Wetenschappelijk onderzoek toonde het in het verleden al aan, maar zeker na de afgelopen periode is het voor iedereen duidelijk dat sport zowel de mentale als fysieke gezondheid beschermt. Initiatieven zoals deze die Belgen, en hier specifiek vrouwen, extra zelfvertrouwen geven om te blijven sporten, ondersteunen we maar al te graag. We stellen de sessies zeer bewust open voor iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken om te starten of te blijven sporten,” legt Kevin Ayeni, Marketing Manager bij Basic-Fit uit.

Praktische informatie:

De Combat Warm-up is speciaal ontwikkeld voor vrouwen, alle sessies zijn ‘women-only’. Deelnemers moeten een CST kunnen voorleggen aan de ingang van Basic-Fit.

Locaties, timings en registratiepagina’s:

De plaatsen zijn beperkt, wees er dus snel bij. First come, first served!

youtube.com/watch?v=dPaPkFv0yXYhttps://www.youtube.com/watch?v=dPaPkFv0yXY

OVER BASIC-FIT

Basic-Fit is met meer dan 1000 clubs de grootste fitnessketen in Europa. We zijn actief in vijf landen en in onze clubs werken ruim 2 miljoen leden aan het verbeteren van hun gezondheid en conditie. Basic-Fit heeft een transparant lidmaatschapsmodel en biedt een betaalbare hoge kwaliteit fitnesservaring die aansluit bij de fitnessbehoeften van actieve mensen. Een COMFORT lidmaatschap kost € 19,99 per 4 weken en geeft mensen toegang tot al onze clubs in Europa en alle voordelen van de Basic-Fit app.


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.