Garmin en Tacx sponsoren topteams en -atleten in 2022

‘s Werelds beste hardlopers, wielrenners en triatleten zullen trainen en strijden met de allernieuwste producten

14 januari 2022 – Garmin kondigde vandaag samen met Tacx® de sponsoring aan van meer dan 15 professionele wielerploegen en honderden professionele hardlopers, wielrenners en triatleten voor 2022. Onder andere Quick Step-Alpha Vinyl, Jumbo-Visma en INEOS Grenadiers bevestigen hun vertrouwen in de producten van Garmin en Tacx Ze hebben allemaal gekozen voor het robuuste Garmin en Tacx ecosysteem om hen te helpen hun doelen in 2022 te bereiken.

"We zijn verheugd dat topteams zoals ​ Quick Step-Alpha Vinyl, Jumbo-Visma en INEOS Grenadiers en veel van 's werelds beste atleten Garmin en Tacx hebben gekozen voor training, wedstrijden en elk avontuur daartussenin", zegt Tom De Schrijver, Marketing Manager Assistant bij Garmin Belux. "Van onze smartwatches en GPS-fietscomputers tot onze populaire fietsveiligheidstools en trainingsaccessoires, deze hardlopers, wielrenners en triatleten hebben toegang tot één van de sterkste productecosystemen op de markt, en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan hun groeiend succes."

De gesponsorde wielerteams en atleten, die door Garmin en Tacx worden vertegenwoordigd in wedstrijden over de hele wereld, zullen worden uitgerust met producten van topklasse, waaronder: ​

 • Forerunner® hardloophorloges, zoals de Forerunner 945. Deze houden niet alleen een hardloopsessie- of parcours bij, maar houden ook de statistieken bij, berekenen de cijfers en bieden gedetailleerde inzichten in de prestaties, trainingsgeschiedenis, doelen en meer van een atleet.
 • Edge® fietscomputers, waaronder de Edge 530, Edge 830 en Edge 1030 Plus, bieden fietsers prestatiegegevens en statistieken, evenals GPS- en navigatieondersteuning.
 • De krachtige en intuïtieve Tacx NEO 2T Smart Trainer meet gegevens tot op 1% en staat bekend om zijn unieke functies, waaronder weggevoel, dynamische traagheid en afdalingssimulatie, waardoor de training levensechter aanvoelt.
 • Tijdens de training waarschuwt de Varia™ RTL515-achteruitkijkradar voor voertuigen die van achteren naderen, terwijl een achterlicht schijnt en knippert om bestuurders te waarschuwen voor de fietser voor hen.
 • De Index™ S2 Smart Scale geeft atleten de belangrijkste meetwaarden voor lichaamsparameters, zoals lichaamsgewicht, BMI en lichaamssamenstelling.
 • Premium Tacx bidons en slanke, lichte Ciro bidonhouders helpen fietsers te hydrateren tijdens trainingen en wedstrijden.

Professionele wielerploegen voor 2022

Quick Step-Alpha Vinyl voegt zich in 2022 bij de Garmin-Tacx-familie. De ploeg, die al jaren gebruik maakt van Tacx trainers, bestaat uit 30 renners uit 13 verschillende landen, waaronder huidig wereldkampioen Julian Alaphillippe. Quick Step-Alpha Vinyl, dat bijna 800 UCI-overwinningen op zijn naam heeft staan, zal blijven trainen met Tacx NEO 2T Smart Trainers en geniet vanaf nu van het volledige Garmin-ecosysteem, met Edge-fietscomputers, Varia-achteruitkijkradars, premium wearables en meer.

"We zijn verheugd dat het team nu op het volledige Garmin fiets-ecosysteem zit. We werken al vele jaren samen met Tacx; hun producten zijn van even hoge kwaliteit als die van Garmin ", aldus Ricardo Scheidecker, Quick Step-Alpha Vinyl technical & development director. "Een sponsor die voortdurend zijn producten verbetert en zoekt naar innovaties is voor ons een goede sponsor. Als team worden we gedreven door prestaties en data is daarbij de sleutel. Het volledige gamma van Garmin's technologie zal ons helpen om al die data te verkrijgen en het beste uit onze renners te halen. Zij zijn dan ook erg blij om met het volledige Garmin wielerecosysteem te rijden."

Na jarenlang met Garmin te hebben gereden, stappen de INEOS Grenadiers in 2022 over op het volledige ecosysteem van Garmin en Tacx. Jarenlang hebben de INEOS Grenadiers vertrouwd op Garmin-producten om hen over de finishlijn te brengen en nu heeft het team, dat uit 31 renners bestaat, ervoor gekozen om de krachtige en nauwkeurige Tacx NEO 2T Smart in hun training op te nemen.

"Het team werkt al een aantal jaren nauw samen met Garmin en door intensief gebruik van hun producten weten we dat we in de topklasse van de fietstechnologie zitten", aldus Carsten Jeppesen, hoofd technische partners en wielerrelaties van INEOS Grenadiers. "We delen de ambitie om voortdurend te innoveren en we vertrouwen op de producten van Garmin om onze inspanningen te volgen en ons veilig te houden tijdens trainingen en wedstrijden op de weg. Daarom zijn we verheugd om ons huidige sponsorschap, dat Edge head units en Varia lights omvat, uit te breiden met hartslagmeters, smartwatches en de Tacx home trainingbundel. We zijn benieuwd naar wat we de komende jaren samen kunnen bereiken."

Team Jumbo-Visma zal ook in 2022 gebruik maken van het volledige Garmin en Tacx ecosysteem. Het team, dat bestaat uit een heren-, dames- en een Development Team, zal trainen en wedstrijden rijden met Edge fietscomputers, de Index S2 Smart Scale, premium Garmin smartwatches, Tacx NEO 2T Smart trainers en meer.

"Voor ons is Garmin een onmisbare sponsor en onze renners gebruiken de technologie van Garmin dagelijks om hen te ondersteunen bij al hun trainingen - zowel buiten op de fiets als binnen met de Tacx trainers," aldus Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma. "Met deze technologie zijn we in staat om alle gegevens te verzamelen die helpen om ons team op het best mogelijke niveau te krijgen. In 2022 zullen onze renners Garmin wearables gaan gebruiken, waardoor we nog meer gedetailleerde informatie kunnen verzamelen over hun dagelijkse sportieve leven, en deze gezondheidsstatistieken kunnen ons ondersteunen bij het optimaliseren van trainingen en prestaties."

Andere professionele wielerploegen die door zowel Garmin als Tacx worden gesponsord zijn onder meer:

 • Astana Qazaqstan Team
 • NXTG by Experza
 • Canyon CLLCTV XCO
 • Rocacorba Collective
 • CANYON//SRAM Racing
 • SCOTT-SRAM MTB Racing Team
 • CST PostNL Bafang MTB Racing Team
 • Team SD Worx
 • CUBE Action Team
 • Team TotalEnergies
 • Lotto Soudal (M/F/Development)
 • Trek Factory Racing

Bovendien blijft Garmin Groupama-FDJ Cycling Team en Movistar Team (M/V) sponsoren.

Professionele atleten

Garmin is verheugd de volgende professionele atleten te verwelkomen:

 • TJ Eisenhart (US), profwielrenner
 • Courtney Frerichs (US), winnares van Olympisch zilver in 2021 en Amerikaans Record-houdster op de hindernisloop
 • Skye Moench (US), Ironman kampioen
 • Brennan Wertz (US), BWR Triple Crown tweede plaats winnaar
"Werken met Garmin verloopt als een droom. Ik heb mijn hele fietscarrière Garmin producten gebruikt en vertrouw 100% in de producten en het merk," zegt Eisenhart. "Een van mijn favoriete producten is het Garmin fēnix® horloge; die verlaat mijn pols nooit. Met het horloge kan ik mijn training, gezondheid en herstel nauwkeurig bijhouden. Garmin heeft van mij een sterkere atleet gemaakt door prioriteit te geven aan mijn algemene gezondheid en welzijn, door me over grenzen te duwen die ik voor mezelf had gesteld, en door mijn lichaam op een nieuw niveau te waarderen."

De nieuwe atleten zullen zich bij honderden andere deelnemers van wereldklasse voegen, waaronder drievoudig Ironman wereldkampioen Mirinda Carfrae; professioneel gravelrijder Yuri Hauswald; Ironman 70. 3 wereldkampioene Holly Lawrence en ITU wereldkampioen langebaan Timothy O'Donnell.


De producten van Garmin en Tacx zijn ontworpen voor outdoor activiteiten en hebben een revolutie teweeggebracht in het leven van hardlopers, fietsers, zwemmers en atleten van alle niveaus. Garmin is toegewijd aan het ontwikkelen van technologie die mensen helpt actief te blijven en hun prestaties te verbeteren, en gelooft dat elke dag een kans is om te innoveren en uit te blinken. Voor meer informatie kan je hier terecht op de Garmin newsroom of op hun website.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.