Garmin Forerunner 935 helpt triatleten en fanatieke hardlopers hun prestaties te verbeteren

Geavanceerd GPS-loophorloge koppelt knap en lichtgewicht design aan waardevolle trainingsinzichten

Garmin kondigt de Forerunner 935 aan. Het stijlvolle design en de geïntegreerde polshartslagmeter van deze geavanceerde GPS-loophorloge zijn de twee grote updates ten opzichte van zijn voorganger, de Forerunner 920 xt. Bovendien kan de Forerunner 935 naast lopen, zwemmen en fietsen ook gebruikt worden voor veel andere sporten zoals ski, golf en peddelsporten. Garmin brengt hiermee een toestel op de markt dat uiterst geschikt is voor triatleten en fanatieke hardlopers die hun prestaties willen meten en verbeteren. 

Accurate metingen en analyses: onmisbaar voor elke (tri)atleet

Voor Belgisch triatleet Marten van Riel is een geavanceerd sporthorloge essentieel tijdens zijn trainingen. “Al beschik je over het duurste materiaal of de lichtste fiets, het is de kwaliteit van je training die het verschil maakt en ervoor zorgt dat je vooruitgang maakt. Mijn sporthorloge stelt me in staat om gericht en efficiënt te trainen.” Als triatleet maakt Marten Van Riel frequent gebruik van een aantal functionaliteiten:

 • Hartslagmeting: “Trainen in hartslagzones is vooral belangrijk tijdens rustige loop- en fietstrainingen, wanneer ik moet zorgen dat ik niet te hard ga. Dat is niet altijd makkelijk en mijn sporthorloge helpt me hierbij.”
 • Snelheidsmeting: “Bij snelle looptrainingen focus ik op mijn snelheid. Een verschil van 1 km/uur kan grote gevolgen hebben op mijn eindresultaat dus het is uitermate belangrijk om een accuraat zicht te hebben op mijn snelheid.”
 • Vermogensmeting: “Tijdens snelle fietstrainingen focus ik op power en kracht. De zogenaamde ‘wattage’ is bij dit type trainingen accurater dan hartslag. Je hartslag gaat immers trager omhoog terwijl je vermogen op een goed sporthorloge meteen accuraat wordt weergegeven, waardoor je efficiënt kan trainen.”

“Andere belangrijke trainingsparameters zijn de cadans bij het fietsen en de grondcontacttijd en paslengte bij het lopen. Maar die kan je als atleet moeilijker beïnvloeden – het is een proces dat meer tijd in beslag neemt - dus het zijn geen trainingsdoelen op zich. Het zijn wél belangrijke gegevens om analyses te maken op lange termijn want vaak brengen kleine procenten grote verschillen teweeg. Ook bij blessures kan een atleet samen met de coach nagaan of een bepaalde trainingsparameter aan de oorzaak ligt.”

Dat de gegevens en metingen van sporthorloges waardevol zijn voor coaches, bevestigt triatleet en trainer Marc Herremans: “Dankzij de accurate metingen kunnen trainers hun atleten beter opvolgen en hun prestaties gedetailleerd analyseren en bijsturen. Zo werken we samen aan alsmaar betere resultaten!”

Functionaliteiten van de Forerunner 935

 • Elevateä hartslagmeting aan de pols: u heeft geen (soms irriterende) hartslagmeterband meer nodig. De hartslagmeting aan de pols is bijzonder accuraat en betrouwbaar.
 • Lichtgewicht loophorloge: met zijn 49 gram is de Forerunner 935 maar liefst 12 gram lichter dan zijn voorganger. Dit biedt een maximaal draagcomfort tijdens uw trainingen.
 • Eenvoudige verbinding met Garmin Connectä: mits een compatibele smartphone maakt u deel uit van een bruisende online community waar u in interactie treedt met andere atleten en sportfanaten.
 • Meer inzicht in uw prestaties, dankzij de Firstbeat technologie: u ontvangt een schat aan informatie tijdens de training (bv. hartslag, snelheid, vermogen) en erna (bv. analyse aeroob vs. anaeroob, trainingsbelasting en -efficiëntie). U krijgt een overzicht van de evolutie van uw prestaties, alsook van uw gemiddelde cadans, grondcontacttijd en paslengte. Kortom, met de Forerunner 935 kunt u uw trainingen sturen en optimaliseren en u beter voorbereiden op uw wedstrijd of doel.
 • Uitgerust met GPS en GLONASS: u kunt uw trainingen, vooral die in afgelegen of onherbergzame gebieden, een stuk beter opvolgen dan met enkel GPS.
 • Voorzien van ABC-sensor: met de ingebouwde hoogtemeter ziet u hoeveel u stijgt en daalt. De barometer informeert u over mogelijke weersveranderingen en het kompas helpt u om steeds uw weg terug te vinden.
 • Toepassing voor brede waaier aan sporten: naast lopen, zwemmen en fietsen kunt u de Forerunner 935 gebruiken voor trail running, wandelen, ski, golf en peddelsporten.
 • Lange batterijduur: het horloge beschikt over een batterijcapaciteit van 15 dagen. In GPS-modus bedraagt de batterijduur 24 uur.
 • Aantrekkelijk design: hierdoor kunt u het loophorloge ook perfect dragen buiten uw trainingen.

De Forerunner 935 is vanaf eind april verkrijgbaar in het zwart voor 549,99 €. Het tri-pakket biedt een pak extra functionaliteiten voor triatleten, inclusief een extra gele polsband, en is verkrijgbaar voor 699,99 €. Voor meer informatie, zie www.garmin.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.