Garmin houdt de vinger aan de pols tijdens de 20km door Brussel

Zondag is het zover, de 20km door Brussel. Garmin, het merk van sporthorloges, is voor het tweede jaar op rij sponsor en laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Alle deelnemers kunnen dankzij de Heartbeat 20k-actie van Garmin twee goede doelen steunen: Nos enfants cardiaques en Keten van Hoop. Garmin hoopt €12 500 op te halen voor de twee verenigingen. Daarnaast projecteert Garmin de exacte locatie van de gangmakers, het totaal aantal gelopen kilometers, de hartslag en de verbrande calorieën van alle deelnemers samen op een groot scherm. Lopers die beter presteren dan vorig jaar krijgen ook een felicitatie. 

Garmin is wereldleider in technologie ontwikkeld om de hartslag op te volgen bij het sporten. En die informatie is onmisbaar om een loopwedstrijd op een gezonde manier tot een goed einde te brengen, zeker met het warme weer dat wordt voorspeld voor zondag.

Loop voor het hart van een ander

Na het succes van vorig jaar herhaalt Garmin de Heartbeat 20k-actie. Deelnemers van de 20km door Brussel ontvangen samen met hun rugnummer twee Heartbeat 20k-hartjes die ze op hun truitje kunnen plakken. Na afloop kleven ze de sticker op de Wall of Hearts net na de aankomst. Voor elk hartje dat op de muur terechtkomt, stort Garmin 0,50 euro door aan de verenigingen Nos enfants cardiaques en Keten van Hoop. Twee vzw’s die zich onder meer inzetten voor hartpatiënten. Het ultieme doel is 25 000 hartjes te verzamelen.

Wie een selfie post met de hartjes op de Garmin Wall of Hearts als achtergrond op Instagram of Facebook en de hashtag #HeartBeat20K vermeldt, maakt kans op een loophorloge van Garmin.

Meten is weten

Net voor de aankomst projecteert Garmin op een scherm van maar liefst 36m² de exacte locatie van de eerste en de laatste loper en van alle gangmakers, of pacers. Supporters kunnen hun vrienden dus op de voet volgen. Ook het totaal aantal mensen die finishen en de gelopen kilometers, verbrande calorieën en hartslagen van alle deelnemers samen worden live geprojecteerd. En wie het beter deed dan vorig jaar, krijgt een felicitatie via het scherm waarop de tijd van 2016 en die van 2017 worden getoond. Hiermee wil Garmin sportievelingen ondersteunen om elk jaar hun prestaties te verbeteren.

Wie meer wil weten over hardlopen op basis van hartslag, kan het persdossier in bijlage raadplegen.

Loopt u zelf mee met de 20km door Brussel? Aarzel dan niet om voor of na de finish bij de stand van Garmin langs te komen, deze bevindt zich vlakbij het grote Garmin-scherm aan de triomfboog.

Voor meer informatie over de acties van Garmin tijdens de 20 km door Brussel en productinformatie, kan u contact opnemen met Laure Vandeghinste via [email protected], 0479 60 45 92.

Persdossier Garmin

PDF - 18 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.