Garmin in de schijnwerpers tijdens de "NMEA Awards" met 9 onderscheidingen en geselecteerd als officiële leverancier voor de Volvo Ocean Race

Brussel, 25/10/2017 – Oktober was een succesvolle maand voor Garmin. Voor het derde jaar op rij heeft het merk de titel van Fabrikant van het jaar gekregen van de National Marine Electronics Association (NMEA). Deze onderscheiding beloont de beste fabrikant van elektronische producten voor de zeevaart. Daarnaast is het merk ook de officiële leverancier van de Volvo Ocean Race, die deze week van start ging.

Naast de onderscheiding van Fabrikant van het jaar, heeft Garmin tijdens de plechtigheid nog acht trofeeën voor uitmuntende producten in ontvangst mogen nemen, in de volgende categorieën: multifunctioneel scherm (MFD), automatische piloot, mobiele app voor navigatieassistentie, mobiele bedrijfsapplicatie, radar, AIS en multimediaontspanning. Meer details over de producten kan u hieronder raadplegen.

Dan Bartel, vicevoorzitter wereldwijde verkoop van Garmin is opgetogen: "Als grootste wereldproducent van elektronische producten voor de scheepvaart, vinden wij het een hele eer dat wij eens te meer erkenning krijgen voor onze inzet op het vlak van ontwerp, productie, verkoop en dienstverlening na verkoop. Wij zijn er trots op en zijn vastbesloten de elektronische oplossingen voor de pleziervaart naar een hoger niveau te tillen, met een aanbod van kwaliteitsvolle uitrustingen, software en assistentie.”

Garmin, officiële leverancier van de Volvo Ocean Race

Garmin is de officiële leverancier van de Volvo Ocean Race 2017-2018. De waterbestendige actiecamera’s van Garmin, de VIRB® 360 en de VIRB Ultra 30, worden door de zeven deelnemende teams gebruikt tijdens de race van 45 000 mijl rond de wereld en laat hen toe deze adembenemende tocht in hoge resolutie vast te leggen op video en om deze beelden met de fans te delen. De Volvo Ocean Race doorkruist vier oceanen, zes continenten en 12 historische steden. De race ging op 22 oktober 2017 van start in Alicante in Spanje en eindigt eind juni 2018 in La Haye in Nederland.

De Garmin-portefeuille omvat de meest geavanceerde producten en diensten in de sector, waaronder kaartlezers, multifunctionele touch screens, peilmodules, HD radars, automatische piloten en navigatietools. Garmin-producten staan voor innovatie, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Meer info vindt u op Garmin.com

Lijst van de prijzen:

 • Garmin: Beste fabrikant 2017 van elektronicaproducten voor de scheepvaart (voor het derde jaar op een rij) 
 • GSPMAP 8624: Prijs van uitmuntendheid 2017 in de categorie “multifunctioneel scherm”
  De Prijs voor Uitmuntendheid in de categorie "Multifunctionele schermen” werd dit jaar toegekend aan de nieuwe GPSMAP® 8624, een multifunctioneel scherm van 24’’ dat de grootst mogelijke resolutie biedt die vandaag op de markt beschikbaar is. Met de GPSMAP 8624 kun je alle navigatiegegevens op een enkel scherm weergeven en controleren. Het biedt multimediafunctionaliteiten, radar, automatische piloot, numerieke omzetting, peiler, thermische camera’s en nog veel meer. 
 • GHP Reactor met SmartPump: Prijs van uitmuntendheid in de categorie “automatische piloot” 
  Voor het vierde jaar op een rij mocht Garmin een prijs in ontvangst nemen in de categorie "automatische piloten", met zijn automatische piloot voor hydraulische aansturing GHP Reactor™ met SmartPump. De GHP Reactor was de eerste automatische piloot met AHRS-technologie voor de plezierscheepvaart, Hij is zeer eenvoudig te gebruiken en te installeren en biedt nog vele andere functionaliteiten die op elk type van boot hun nut bewijzen.
 • Fantom 24: Prijs van uitmuntendheid in de categorie “radar”
  De nieuwe radarkoepel FantomTM 24, uitgerust met MotionScopeTM-technologie, kaapte de eerste plaats weg in de categorie "radar". Het maakt gebruik van de Doppler-techniek en heeft het gebruik van de radar in de pleziervaart radicaal veranderd. Met zijn MotionScopeTM-technologie detecteert en meldt hij onmiddellijk de omringende objecten en of ze het schip naderen of zich ervan verwijderen. Deze innovatie laat een snellere identificatie toe van een dreigende aanvaring. 
 • BlueChart Mobile: Prijs van uitmuntendheid in de categorie “navigatieassistentie” 
 • Garmin Helm: Prijs van uitmuntendheid in de categorie “mobiele bedrijfsapplicatie” 
  Smartphone apps zijn essentiële hulpmiddelen geworden voor de pleziervaart. Het aanbod aan mobiele toepassingen van Garmin is dan ook al tweemaal bekroond met de Prijs voor Uitmuntendheid. BlueChart Mobile 2.0, een app voor het uitstippelen van routes die ook de weersvoorspellingen langs de route weergeeft, werd als "beste mobiele assistentie-app voor de scheepvaart" bestempeld, en Garmin Helm™, de toepassing waarmee pleziervaarders hun plotter kunnen weergeven en controleren van op hun smartphone of tablet, heeft de titel van beste “mobiele bedrijfsapp” gekregen. 
 • GSDTM 26: Prijs van uitmuntendheid in de categorie “peiltoestel” 
 • AIS 600: Prijs van uitmuntendheid in de categorie “AIS”
  Van de andere Garmin-producten die in de prijzen vallen, mogen we niet vergeten de GSDTM 26 te vermelden, voor de categorie “peilers”. De GSD 26 spoort doelen op en onderzoekt de zeebodem met een heel grote nauwkeurigheid. De AIS 600, een zender-ontvanger die informatie over de boot en de AIS-gegevens van het doel stuurt en ontvangt, kreeg de een onderscheiding in de categorie “AIS”.
 •  AV755: Prijs van uitmuntendheid in de categorie “multimediaontspanning” 
  FUSION®, een merk van Garmin, viel dit jaar ook in de prijzen, in de categorie “multimediaontspanning", met zijn stereosysteem voor scheepvaart AV755. Het AV755-systeem is een CD/DVD-lezer voor de scheepvaart, uitgerust met een Bluetooth-verbinding die je vanaf een compatibel multifunctiescherm kunt bedienen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.