Garmin lanceert de nieuwe Venu 3 smartwatch: bereik je sport-, gezondheids- en wellnessdoelen nóg sneller

Of je nu wilt uitrusten, ontspannen, een stevige workout wilt doen of je volgende record wilt halen tijdens een wedstrijd, de nieuwe functies van de Venu 3-serie bieden nog nauwkeurigere en gepersonaliseerde gegevens, zodat je je lichaam als nooit tevoren begrijpt.

Brussel, woensdag 30 augustus 2023 - Garmin lanceert vandaag de Venu® 3 en Venu 3S smartwatches, ontworpen om te voldoen aan al je sport- en gezondheidsdoelen. Met uitgebreide fitnessinformatie, AMOLED-touchscreens en een indrukwekkende batterijlevensduur (14 dagen in smartwatchmodus) is de Venu 3-serie ontworpen om gebruikers een completer en nauwkeuriger beeld van hun gezondheid te geven. Het bevat ook essentiële nieuwe functies voor rolstoelgebruikers, waarmee ze push-ups, rolstoelspecifieke training en nog veel meer kunnen bijhouden. De Venu 3 serie heeft een geïntegreerde luidspreker en microfoon waarmee gebruikers gesprekken kunnen voeren en aannemen, of berichten kunnen beantwoorden, direct op de pols. De Venu 3 is verkrijgbaar in twee maten en is comfortabel genoeg om dag en nacht te dragen.

Nieuwe, unieke en steeds geavanceerdere functies

 • Slaapcoach: krijg een slaapscore en gepersonaliseerde coaching over aanbevolen slaapduur, en volg verschillende slaapfasen, dutjes en andere belangrijke statistieken zoals de status van Pulse Ox(1) en hartslagvariabiliteit.
 • Ochtendrapport: als je wakker wordt, krijg je een overzicht van je slaap, herstel, HRV-status en meer. Je kunt het rapport aanpassen voor preciezere details.
 • Detectie van dutjes: volg of registreer dutjes automatisch om de gunstige effecten op het lichaam te bepalen, evenals de voorgestelde tijd en duur.
 • Verbeterde Body Battery: monitor je energieniveaus gedurende de dag om de beste tijden voor activiteit en rust te bepalen. Krijg nog meer details en persoonlijk inzicht in hoe slaap, dutjes, dagelijkse activiteiten en stress je energieniveau beïnvloeden(2). ​
 • Rolstoelmodus: houd de dagelijkse bewegingen bij en ontvang waarschuwingen voor gewichtsveranderingen, rolstoelspecifieke toepassingen en sporttraining. Bij het maken van deze nieuwe functies zijn de algoritmes van sommige bestaande functies aangepast om de relevantie van belangrijke informatie voor rolstoelgebruikers te verbeteren.
 • Trainingsvoordelen en hersteltijd: om beter te begrijpen hoe elke sessie het lichaam beïnvloedt en hoeveel tijd er nodig is voor herstel.
 • Waargenomen inspanningspercentage: registreer de moeilijkheidsgraad van een training en hoe die aanvoelt.
 • Intervallen maken: maak intervaltrainingssessies voor hardlopen en fietsen rechtstreeks op het horloge.
 • Meditatieactiviteit: volg begeleide meditatie om stress, angst en meer te verminderen.
 • Ingebouwde luidspreker en microfoon: bel en beantwoord oproepen rechtstreeks vanaf het horloge (indien gekoppeld met een compatibele smartphone) en gebruik de spraakassistent van de smartphone om berichten te beantwoorden. Android-gebruikers kunnen ook fotoberichten bekijken en berichten beantwoorden met het toetsenbord van het horloge.
 • Twee lettergroottes: kies tussen een kleine of grote lettergrootte om het bekijken van notificaties, trainingsgegevens, enz. te vergemakkelijken.

Gezondheidsfanaten opgelet

De Venu 3-serie zit boordevol uitgebreide gezondheids- en welzijnsstatistieken en helpt zijn gebruikers om fit te blijven. Met een batterijlevensduur van meerdere dagen hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over het elke nacht opladen van hun horloge, wat betekent dat ze 24/7 toegang hebben tot bepaalde gezondheidsfuncties. Dag en nacht kan de Venu 3-serie hartslag, ademhaling, stress en Body Battery™ volgen. Tijdens de slaap houdt het de variabiliteit van de hartslag bij om gebruikers een beter inzicht te geven in hun algehele gezondheid en geeft het gepersonaliseerd advies om het effect van een jetlag te verminderen.

Een echte personal trainer om je pols

Met meer dan 30 geïntegreerde sporttoepassingen kunnen gebruikers hun bewegingen volgen, van wandelen en hardlopen tot fietsen, zwemmen, rolstoelactiviteiten en meer. Met de Venu 3-serie kan je zelfs vooraf geladen geanimeerde workouts volgen voor krachttraining, HIIT, Pilates en yoga, rechtstreeks vanaf het horloge. Bovendien is het mogelijk om je eigen stapsgewijze workouts te maken van meer dan 1.600 oefeningen in de Garmin Connect™ app en deze rechtstreeks naar het horloge te sturen. Voor wie wil trainen voor een 5K (of meer), kunnen de gratis Garmin Coach dynamische trainingsplannen atleten helpen zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Naast het bijhouden van dagelijkse stappen, verbrande calorieën en beklommen verdiepingen, kan de Venu 3 serie ook intensiteitsminuten, VO2 max tijdens een hardloop- of fietstocht en fietsvermogen in watt bijhouden(3).

Kies voor een leven in beweging

De Venu 3 houdt je 24/7 geconnecteerd. Naast de mogelijkheid om direct vanaf het horloge te bellen en gebeld te worden, kunnen gebruikers e-mails, berichten en waarschuwingen ontvangen wanneer het horloge gekoppeld is met een compatibele smartphone. Veiligheids- en traceerfuncties dragen bij aan gemoedsrust door een bericht met de locatie van de gebruiker naar geselecteerde contactpersonen voor noodgevallen te sturen als ze zich onveilig voelen of als er een incident wordt gedetecteerd(4). ​ Onderweg zijn contactloze betalingen mogelijk via Garmin Pay™(5). ​ Nummers en afspeellijsten kunnen ook worden gedownload van Spotify®, Amazon Music en Deezer (abonnement vereist) om naar te luisteren zonder telefoon.

Begin nu je avontuur met de nieuwe Garmin Venu 3

De Venu 3 heeft een lichtgewicht roestvrijstalen bezel en siliconen band en is verkrijgbaar in wit/zilver en zwart/slate, terwijl de Venu 3S verkrijgbaar is in kiezelgrijs/slate, saliegrijs/zilver, grijs/zacht goud, poederroze/zacht goud en ivoor/zacht goud. De Venu 3-serie is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van ​ 499,99 euro.


(1) Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor gebruik bij het diagnosticeren of controleren van medische aandoeningen; zie Garmin.com/accuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar. ​
(2)
Activity tracking accuracy.
(3) In combinatie met een compatibele vermogensmeter of indoorfiets.
(4) Indien gekoppeld met een compatibele smartphone; zie
Garmin.com/be. Voor veiligheids- en trackingvereisten en -beperkingen, zie Garmin.com/veiligheid.
(5) Informatie over
landen, het betalingsnetwerk en de uitgevende banken die momenteel worden ondersteund.


 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.