Garmin lanceert de serie fēnix® 5 Plus

Ingebouwde topografische kaarten, opslag van muziekplaylists, contactloze Garmin Pay™ betaaloplossing en Pulse Ox Acclimation zijn alvast enkele extra features die dit high level gamma multisport GPS-horloges aanvullen.

Zoals alle horloges van het gamma fēnix 5 zijn de fēnix 5 Plus, 5S Plus en 5X Plus afgestemd op alle soorten atleten, om het even welke discipline ze uitoefenen. Maar deze reeks gaat nog een stapje verder: “We hebben dit gamma uitgerust met een aantal van de meest door de gebruikers van onze GPS-toestellen gevraagde functionaliteiten,” vertelt Martin Resch, Senior Product Manager Outdoor EMEA. “Zo kunnen ze voortaan hun avonturen verder zetten op een nog hoger niveau.”

Je inspanningen beter afstemmen

De fēnix 5X Plus is het eerste Garmin horloge dat uitgerust is met een Pulse Ox Acclimation (1) meter. Een essentiële veiligheidstroef: je weet op elk moment wat je niveau van zuurstofsaturatie in het bloed is, of anders gezegd, hoe je lichaam zich aanpast aan de vermindering van het zuurstofgehalte op een bepaalde hoogte. Zo kan je jouw inspanning aanpassen indien nodig.

Voor de meest ambitieuze atleten biedt de fēnix 5 Plus ClimbPro een nieuwe feature voor renners en fietsers die graag in bergachtig gebied trainen. Met deze tool komen ze meer te weten over de omgeving en over hun prestaties tijdens het klimmen:

 • ClimbPro analyseert de hoogteligging van een parcours en detecteert alle belangrijke hellingen.
 • Je weet op elk moment op hoeveel afstand de volgende helling ligt, en vooral hoe zwaar die is.
 • ClimbPro duidt de gemiddelde hellingsgraad aan, de afstand en de helling die je nog resten. Zo kan je de situatie evalueren en je inspanningen op de beste manier afstemmen.

Daarbovenop bevat je fēnix 5 Plus een aantal gesofistikeerde trainingsfuncties. Maak gebruik van de fysiologische metingen, de koersdynamiek en tal van andere info om je trainingsstatistiek en je vorderingen op de voet te volgen, maar ook om na te gaan of je niet overtraint en of je wel goed in vorm blijft.

Het optimale traject

Het gamma 5 Plus bevat ook ingebouwde cartografische gegevens die optimaal afgestemd zijn op navigatie en locatiebepaling. Dat biedt alvast enkele voordelen voor renners en fietsers:

 • Je voert de afstand in die je wil afleggen en selecteert daarna het parcours uit een lijst van voorgestelde parcours.
 • De routingfunctie Trendline™ gebruikt de gegevens van Garmin Connect™ om je te helpen de beste trajecten en parcours te vinden op basis van miljarden kilometers die vorige Garmin gebruikers hebben afgelegd.

Vrijheid en muziek

Laat je smartphone en je betaalkaarten gewoon thuis. Alle fēnix 5 Plus modellen kunnen tot 500 muzieknummers stockeren, playlists downloaden, zelfs als je niet geconnecteerd bent met bepaalde streamingdiensten (2) zoals iHeartRadio of Deezer, of rechtstreeks muziek overzetten van een pc naar je horloge. Maak verbinding met je Bluetooth® oortjes (apart te koop) en “let the music play”!

Wat Garmin Pay betreft: die biedt je dezelfde voordelen als een betaalkaart of cash geld, met het bijkomend gemak dat je altijd je betaalmiddel bij de hand hebt!

Meer pluspunten van de fēnix 5 Plus:

 • compatibele Connect IQ;
 • Garmin Chroma kleurenscherm met led retroverlichting;
 • multinetwerk satellietontvangst– Galileo inbegrepen – voor optimale  werking (zelfs in diepe canyons of dicht bebouwd stedelijk gebied);
 • waterdicht tot 100 m diep;
 • autonomie:
  • fēnix 5S Plus: 7 dagen in smartwatchmodus, 4 uur in GPS- en muziekmodus (3)
  • fēnix 5 Plus: 10 dagen in smartwatchmodus, 8 uur in GPS- en muziekmodus
  • fēnix 5X Plus: 20 dagen in smartwatchmodus, 13 uur in GPS- en muziekmodus.

UltraTrac™ energiebesparingsmodus beschikbaar op alle horloges.

Maak je keuze uit twee afwerkingen:

 • stalen inox behuizing met PVD-bekleding en silicone armband (van 42 tot 51 mm)
 • titanium high performance behuizing met armband in geborsteld titanium.

De fēnix 5 Plus horloges zijn vanaf vandaag te koop voor de aanbevolen prijs van 699,99 € tot 1.149,99 €. Meer info vind je op garmin.com/fenix.

(1) Dit is geen medisch instrument. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar.

(2) Kan mogelijk verbonden zijn aan een premiumabonnement bij de muziekleverancier.

(3) In functie van de instellingen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.