Garmin lanceert vervolg in befaamde fēnix-reeks en introduceert de epix

Robuuste fēnix krijgt updates en verfijnde epix heeft AMOLED-scherm en tot 16 dagen batterij

18 januari 2022 - Het is een hoogdag voor al wie houdt van avontuur. Garmin lanceert vandaag de nieuwste opvolger in de fēnix reeks, de fēnix 7. En er is meer, de robuuste fēnix krijgt er ook een verfijnde evenknie bij met de gloednieuwe epix. Beide hoogtechnologische multisporthorloges zijn uitgerust met de nieuwste innovaties die de prestaties van avonturiers en (top)sporters moeiteloos naar een hoger niveau tillen. Denk maar aan een extra responsief touchscreen met knopbediening, modellen op zonne-energie die een langere batterijlevensduur bieden en een ingebouwde zaklamp. Het grote verschil tussen epix en de fēnix 7 is het AMOLED-scherm waarmee de epix is uitgerust.

De fēnix 7: prestatiegericht design voor avonturiers en atleten

Met ingebouwde sportapps voor boulderen en bergbeklimmen, blijft de fēnix 7 de noden van de rasechte avonturier beantwoorden. Ook de hoogwaardige materialen zoals titanium en saffier die gebruikt worden, zijn ontworpen om extreme omstandigheden te doorstaan.

De nieuwe fēnix komt in 3 formaten: de fēnix 7, 7S en 7X. Van elk formaat bestaat ook een Solar en Sapphire Solar editie met Power GlassTM - wat tot 5 weken batterijduur oplevert in smartwatchmodus en 5 dagen in GPS-modus. Met de introductie van de Sapphire Solar modellen, hoeven gebruikers niet meer te kiezen tussen een batterij op zonne-energie en een krasbestendige lens, want de Sapphire Solar editie biedt beiden.

Slecht verlichte omstandigheden zijn geen probleem meer door de ingebouwde hands-free multi-LED zaklamp van de fēnix 7X. Deze multifunctionele zaklamp is een game-changer tijdens sport, avontuur en het dagelijks leven. ​ Een heldere en brede lichtbundel helpt je bij het opzetten van een kamp of hardlopen in het donker. In hardloopmodus past het licht zich aan jouw cadans aan en wisselt het tussen wit en rood bij elke armzwaai, zo kan je zien en gezien worden.

De fēnix 7 kreeg ook enkele updates met focus op prestatie en uithouding:

 • Om uitputting te voorkomen, kunnen kan je met de nieuwe Real-Time Stamina-tool je inspanningsniveaus monitoren en bijhouden tijdens een hardloop- of fietsactiviteit.
 • Aansluitend laat de functie Hersteltijd je na elke workout weten wanneer je klaar bent voor een volgende zware workout. Deze functie houdt zelfs rekening met trainingsintensiteit en factoren zoals stress, dagelijkse activiteit en slaap.
 • De nieuwe Visual Race Predictor houdt rekening met de loopgeschiedenis en de algemene conditie om inzicht te bieden in het trainingsproces en voorspellingen te doen voor de wedstrijd.
 • Dagelijkse workoutsuggesties geven dagelijkse hardloop- en fietsaanbevelingen op basis van je huidige trainingsbelasting en trainingsstatus.
 • Ook alle gekende sport- en gezondheidsfuncties zijn aanwezig, wat het horloge ook ideaal maakt voor dagelijks gebruik

Stijvolle epix: 24/7 gezondheids- en welzijnsmonitoring met slimme functies en sportapps

De epix is de nieuwe evenknie van de fēnix 7. Wat hem onderscheidt is het heldere en levendige AMOLED-display, daarmee is het de eerste smartwatch in zijn categorie.

Dit multisporthorloge, eveneens gemaakt uit duurzaam materiaal zoals saffier en titanium, ziet er net zo goed uit op kantoor als in de sportschool. Het brede scala aan gezondheids-en welzijnsfuncties biedt je alle tools om je een dieper inzicht te geven in jouw algemene welzijn. Door het brede aanbod aan activiteitentracking, geavanceerde trainingsfuncties en slimme meldingen, helpt epix je om het beste uit elk moment te halen. En dat zonder zorgen over een lege batterij, want zelfs met het ultra heldere scherm heeft de epix een batterijlevensduur tot 16 dagen in smartwatchmodus en tot 42 uur in GPS-modus.

Ook wie zwaardere sportieve uitdagingen of prestaties op de agenda heeft staan, vindt bij de epix zijn bondgenoot. Of je nu traint voor een korte of lange afstand, epix bereidt je voor op de dag van de wedstrijd met aangepaste trainingsplannen van Garmin Coach, compleet met een gratis virtuele persoonlijke trainer voor extra motivatie. Voor wie verder willen gaan, zijn er de geavanceerde trainingsfuncties, zoals PacePro™ - dat dynamische, op moeilijkheidsgraad aangepaste tempobegeleiding biedt -en Real-Time Stamina. En je traint met een gerust gemoed, want dankzij slimme functies zoals muziekopslag, Hulp-en ongevaldetectie en Garmin Pay blijf je op elk moment geconnecteerd.

Gedeelde functionaliteiten van de fēnix 7 en epix-modellen

 • Touchscreen + knopbediening: Nieuwe, super-responsieve touchscreens bieden snelle toegang tot de essentiële functies - naast speciale knopbediening.
 • Gezondheidsmonitoring: Begrijp je lichaam beter met polshartslagmeting, een Pulse Ox sensor, geavanceerde slaapmonitoring, real-time uithoudingsvermogen en meer.
 • Superieure navigatie: Trek je erop uit? Dankzij de multi-continentale TopActive kaarten en multi-GNSS op het Sapphire model ken jij de wereld als je broekzak. Skiërs kunnen de piste op met de bijgewerkte SkiView™-kaarten, met nieuwe meetgegevens en een verbeterd activiteitenoverzicht.
 • Sportapps: vooraf geladen activiteitenprofielen voor trail running, krachttraining, hardlopen, fietsen, yoga en meer.
 • Smartphone meldingen: Ontvang e-mails, sms-berichten en meldingen rechtstreeks op je smartwatch wanneer deze is gekoppeld met een compatibel toestel.
 • Real-Time Stamina houdt je inspanning tijdens de activiteit bij te houden en helpt je uitputting te voorkomen. ​
 • Muziekopslag: Download nummers of afspeellijsten[1], inclusief die van muziekdiensten van derden. Spotify®, Amazon Music en Deezer zijn vooraf geladen via de nieuwe Connect IQ™ Store On Device. Met Connect IQ Store On Device kan je aanbevolen apps ontdekken en via Wi-Fi rechtstreeks vanaf het horloge installeren, zonder dat je een telefoon nodig hebt.
 • Veiligheid en tracking: Hulp- en ongevaldetectiefuncties (tijdens bepaalde outdooractiviteiten) sturen een bericht met jouw realtime locatie (indien beschikbaar) naar contactpersonen in noodgevallen.
 • Garmin Pay™: Contactloze betaaloplossing waarmee je jouw geld en kaarten thuis kan laten voor snelle, contactloze transacties[2].

Prijs en beschikbaarheid

De fēnix 7-reeks bestaat uit de fēnix 7S, fēnix 7 en fēnix 7X, met opties voor standaard (niet op zonne-energie), Solar en Sapphire Solar Editions, vanaf € 699,99. De epix smartwatch is nu verkrijgbaar in verschillende modellen vanaf €899,99. Voor meer info, bezoek Garmin.com.


(1) ​ Kan een premium abonnement bij een externe muziekaanbieder vereisen

(2) Bekijk huidige ondersteunde landen, het betalingsnetwerk en de informatie per bank hier. ​

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.