Garmin onthult de MARQ Carbon collectie: luxe smartwatches gemaakt van koolstofvezel

De nieuwe collectie is sterker en lichter dan ooit en het toonbeeld van hoogwaardige materialen, luxe en prestaties

Brussel, 12 oktober 2023 - Garmin lanceert vandaag de MARQ® Carbon collectie, drie moderne en luxueuze smartwatches, elk vervaardigd uit een massief blok Fused Carbon FiberTM. De MARQ Carbon collectie, die bestaat uit de MARQ Athlete, MARQ Golfer en MARQ Commander, heeft een helder AMOLED-touchscreen en een koepelvormige saffieren lens. Met unieke functies, een batterijlevensduur tot 16 dagen en hoogwaardige materialen is elk van deze smartwatches ontworpen voor alle avonturen die het leven te bieden heeft.

Design in zijn beste vorm

De MARQ Carbon collectie onderstreept Garmin's passie voor stijvol design door een materiaal te introduceren dat uniek is in de industrie: koolstofvezel (Fused Carbon FiberTM). Elke smartwatch heeft een behuizing van 46 mm en een bezel die is opgebouwd uit 130 afzonderlijke lagen en bewerkt uit een massief blok Fused Carbon FiberTM, waardoor het de lichtste MARQ collectie tot nu toe is. Om de body van het horloge te maken, wordt elke koolstoflaag onder een unieke hoek gedraaid om de sterkte van het oorspronkelijke blok te vergroten. Het blok wordt vervolgens onderworpen aan een combinatie van warmte en druk om op één lijn te komen met de vorm van de behuizing. Verschillende uren van machinale bewerking met behulp van precisiediamantslijpgereedschappen resulteren in een opmerkelijk oppervlak met een prachtig spiraalpatroon dat zowel sterk als licht is.

De bandjes van hoge kwaliteit - van geperforeerd FKM leer, jacquard geweven nylon of siliconen - zijn zorgvuldig ontworpen met elke drager in gedachten. Zo combineren ze luxe met prestatiecomfort. Met een batterijlevensduur van 16 dagen kan elke smartwatch uit de collectie gebruikers vergezellen op hun zwaarste avonturen. Als het tijd is om de watch op te laden, gaat dat snel en gemakkelijk dankzij een intuïtieve magnetische oplader waarmee de batterij in minder dan een uur weer 100% opgeladen is.

De MARQ Carbon collectie onthuld

MARQ Athlete – Carbon Edition

De MARQ Athlete - Carbon Edition is klaar voor élke uitdaging. Dit is de ultieme luxe multisport smartwatch, met state-of-the-art training-, prestatie- en herstelgegevens. Gebruikers kunnen niet alleen hun dagelijkse activiteiten bijhouden, maar ook hun passies volgen met vooraf geladen activiteiten zoals trailrunning, zwemmen, wandelen, roeien, indoorklimmen en meer, evenals eenvoudig te volgen geanimeerde workouts voor cardio, krachttraining, yoga en Pilates. Geavanceerde meetgegevens zoals de uithoudingsvermogensscore en heuvelscore helpen atleten om hun algehele uithoudingsvermogen en hun vermogen om heuvels te lopen, te meten. De trainingsbereidheidsscore houdt dan weer rekening met slaapkwaliteit, herstel, trainingsbelasting en andere factoren om te bepalen of het een goede dag is om hard te gaan of het rustig aan te doen1. Bovendien kunnen hardlopers zich voorbereiden op hun volgende grote wedstrijd met premium trainingsfuncties zoals PaceProTM, Garmin Coach, dagelijkse trainingssuggesties, real-time uithoudingsvermogen en de wedstrijdwidget.

 

MARQ Golfer – Carbon Edition

Om golfers te helpen hun beste ronde voor te bereiden, is de MARQ Golfer - Carbon Edition vooraf geladen met meer dan 43.000 banen van over de hele wereld. De Virtual Caddie geeft spelers een clubadvies op basis van wind2, hoogte en swinggegevens, terwijl een nieuwe dispersietabel snel laat zien welke gevaren er mogelijk in het spel zijn, afhankelijk van de clubkeuze. Met behulp van de verbeterde PlaysLike afstandsfunctie kunnen golfers de werkelijke afstand van elke slag zien, met aangepaste afstanden voor veranderingen in hoogte en omgevingsomstandigheden. Plan de beste approach en putt met Green Contour gegevens; met een actief lidmaatschap van de Garmin GolfTM app, kunnen golfers de richting van de groene helling op geselecteerde banen direct op hun horloge zien. Bovendien tonen golfbaankaarten waar zich bossen bevinden afhankelijk van de locatie van de baan en geven ze extra details zoals bomen en karrensporen zodat golfers een duidelijk beeld hebben van elke hole.

 

MARQ Commander – Carbon Edition

De MARQ Commander - Carbon Edition is ontworpen voor alle missies en heeft een stealthy ontwerp en functies speciaal voor tactische operaties. De MARQ Commander is ontworpen om overdag en 's nachts te gebruiken : ​ overschakelen van de ene naar de andere weergave is gemakkelijk dankzij een scherm dat kan worden afgelezen met een nachtkijker. In de Stealth-modus blijft het horloge operationeel, maar wordt de GPS-locatie van de gebruiker niet opgeslagen of gedeeld en worden draadloze connectiviteit en communicatie uitgeschakeld. Als de veiligheid in het geding komt, kan de 'kill'-knop van het horloge al het gebruikersgeheugen wissen. Andere functies zijn een indeling met twee posities die tegelijkertijd twee sets coördinaatsystemen op één scherm weergeeft, Jumpmaster, vooraf geladen tactische activiteiten en geprojecteerde waypoints. Voor vluchtoperaties zijn er geavanceerde functies zoals Direct Navigation, waarmee gebruikers direct naar een locatie, oriëntatiepunt of nabijgelegen vliegveld kunnen navigeren, en NEXRAD, METAR en TAF2 weerberichten.

 

Topfuncties voor iedereen

Waar je volgende avontuur je ook brengt, de MARQ Carbon collectie is ontworpen met eersteklas navigatie-, fitness- en connectiviteitsfuncties om je levensstijl te verrijken. De volgende functies zijn beschikbaar op elke editie van de MARQ Carbon collectie:

  • Navigatie: Multiband GPS met SatIQTM technologie, voorgeladen TopoActive Europa en kaarten van skigebieden, point-to-point navigatie, UltraTrac modus, Tracback®, ClimbProTM klimplanner en Outdoor Maps+ (optioneel abonnement vereist).
  • Gezondheid en fitness: Ochtendrapport, slaapscore en geavanceerde slaapmonitoring, de hele dag door stress bijhouden, Pulse Ox, jetlagadviseur en Body BatteryTM energiemonitoring.
  • Geconnecteerd: smart meldingen2, contactloze betalingen3 met Garmin PayTM, ongevaldetectie en hulp4, LiveTrack, muziekopslag aan boord, Connect IQTM shop op het toestel.
  • De MARQ Carbon collectie is nu verkrijgbaar vanaf € 2.950,00.

1 Nauwkeurigheid van activiteitstracking

2 Indien gekoppeld met een compatibele smartphone

3 ​ Informatie over het momenteel ondersteunde land, het betalingsnetwerk en de uitgevende bank.

4 Indien gekoppeld met een compatibele smartphone; zie Garmin.com/ble.. Zie Garmin.com/safety voor veiligheids- en trackingvereisten en -beperkingen.


 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.