Garmin onthult de Tacx NEO 3M: een krachtige indoor smart trainer met multidirectionele beweging

Op elk moment trainen en je prestaties verbeteren: zelfs tijdens de de koudste en natste dagen geeft Tacx NEO 3M fietsers de meest realistische indoor rit ooit

BRUSSEL – 7 december 2023, Garmin kondigt vandaag de Tacx® NEO 3M aan, hun meest nauwkeurige en krachtige indoor fietstrainer met multidirectionele beweging om fietsprestaties naar een hoger niveau te tillen. De nieuwste indoor smart trainer voegt geïntegreerde bewegingsplaten toe om fietsers comfortabeler en realistischer te laten fietsen. De innovatieve trainer geeft fietsers het geeft op verschillende wegtypen te rijden en zelfs bergafwaarts. Bovendien is het systeem naadloos geïntegreerd met de Tacx Training™ app. Ook ​ triatleet Marten Van Riel stopt nooit met fietsen dankzij de Tacx, en legt hieronder uit waarom hij fan is. ​

"Ons doel is om indoor training net zo realistisch te maken als buitenritten met de Tacx NEO 3M - de enige trainer met ingebouwde multidirectionele beweging, een virtueel vliegwiel en een magneetmotor. Alleen bij ons vinden fietsers deze innovatieve functies en technologie, waardoor ze hun trainingen naar een hoger niveau brengen dan ooit tevoren." - Laura Beuls, Marketing Manager bij Garmin Belux.

Til je indoor training naar een hoger niveau

Het winterseizoen betekent voor recreatieve én professionele fietsers de start van een rustig fiets-seizoen. Het gat van december tot april, waarin het weer slechter wordt en de dagen korter, kan worden ingevuld met indoor trainen. En trainen op de rollen is dankzij de Tacx trainers van Garmin nu zelfs effiënter en realistischer dan ooit. Triatleet Marten Van Riel rijdt vandaag, 7 december, ​ zijn laatste wedstrijd van het jaar, maar verhuist zijn trainingen vanaf nu naar binnen:

“Ik train enorm graag met de Tacx trainer, want weer of geen weer: ik kan gelukkig wel op de fiets kruipen. Vroeger moest je je trainingen verzetten door slecht weer, ​ maar met deze smarttrainers kan je je outdoor trainingen volledig vervangen, en soms zelfs met hogere kwaliteit afwerken! De automatische weerstand-functie leidt tot een supergoede training, wat dat is één van de functies waardoor je je op een buitenparcours waant. Als je buiten traint, wordt je training beïnvloed door omstandigheden zoals hellingen, wind tegen of mee en rode lichten. Op de Tacx trainer heb ik altijd het perfecte stukje weg, en kies ik zelf de power (wattage). Zo kan ik me perfect voorbereiden op wedstrijden. En niet te vergeten: de veiligheids- en logistieke voordelen van een smarttrainer zijn tijdens de donkere, korte dagen extra mooi meegenomen.” – Marten Van Riel

De Tacx NEO 3M biedt inderdaad de meest realistische indoor rit tot nu toe met geavanceerde training- en prestatiegegevens, waaronder:

  • Multidirectionele beweging: Ingebouwde bewegingsplaten vullen de natuurlijke zijwaartse flexie van de trainer aan met een voor-achterwaartse beweging, zodat fietsers in een natuurlijkere houding kunnen fietsen en effectiever kunnen trainen. De platen kunnen zelfs naar wens worden in- en uitgeschakeld.
  • Echt weggevoel: Het virtuele vliegwiel simuleert het gevoel van rijden op verschillende wegtypen - zoals kasseien en grind - om fietsers te helpen trainen op verschillende terreinen3.
  • App-integratie: Naast de Tacx Training app, kun je connecteren met andere populaire trainings- en virtuele rijplatforms, zoals TrainerRoad en Zwift, en vervolgens automatisch ritgegevens uploaden naar de Garmin Connect app.
  • Gesimuleerde hellingen: Trotseer de zwaarste beklimmingen door te trainen op realistisch gesimuleerde hellingen tot 25% - en ervaar ook de simulatie van afdalingen.
  • Nauwkeurigheid in vermogen: Prestatiemetingen zoals vermogen, snelheid en cadans zijn tot op 1% nauwkeurig over een breder vermogensbereik om te voldoen aan de eisen van fietsers van alle niveaus.
  • Klaar voor sprinten: Maximale stabiliteit, zelfs tijdens explosieve sprints tot 2.200 watt.
  • Dynamische traagheid: Behoud een gevoel van voorwaartse beweging op basis van je gewicht, de snelheid en de helling.
  • ERG-modus: Vermogensdoelen worden automatisch aangepast tijdens trainingen in deze modus.
  • Uitzonderlijk ontwerp: De trainer is buitengewoon stil, ​ terwijl een ingebouwde LED-indicator van kleur verandert om aan te geven hoe hard een fietser duwt. Fietsers kunnen ook fietsen zonder de trainer aan te sluiten en een nieuw geïntegreerd handvat maakt het transport gemakkelijker.

Bekijk hier de innovaties die verborgen zitten in de Tacx NEO 3M.

Haal meer uit je rit met de Tacx Training app

Gebruik de Tacx Training app op een compatibele smartphone of tablet om: trainingsschema workouts te voltooien vanuit de Garmin Connect app; toegang te krijgen tot hoge kwaliteit trainingsvideo's van over de hele wereld; deel te nemen aan trainingsritten samen met WorldTour profteams; wereldwijd te connecten, trainen en fietsen met vrienden via GroupRide; en uitdagingen te voltooien om badges te verdienen in Garmin Connect12.

De Tacx NEO 3M is ready-to-ride met een nieuwe voorgeïnstalleerde 11-speed cassette, een naadloos in-app onboarding proces via de Tacx Training app en kalibratie is niet nodig. De Tacx NEO 3M is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 1.999,99.

### EINDE PERSBERICHT ###


(1) Garmin Connect app en Tacx Training app moeten gedownload zijn op je compatibele smart device.
(2) Voor sommige functies is een Tacx Premium of Premium HD abonnement vereist.
(3) In combinatie met de Tacx Training app of andere populaire trainingsapps op een compatibel smartapparaat

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.