Garmin viert Global Running Day met de lancering van reeksen Forerunner 255 en Forerunner 955

Ter gelegenheid van de Wereld Hardloopdag op 1 juni onthult Garmin twee nieuwe reeksen gps-smartwatches, Forerunner 255 en Forerunner 955, die specifiek ontwikkeld zijn voor hardlopers en triatleten. Voor de reeks 955 introduceert Garmin ook de mogelijkheid om de smartwatch op te laden met zonne-energie. Dankzij de nieuwste prestatie- en herstelinformatie en geavanceerde trainingsfuncties kunnen atleten van alle niveaus met deze nieuwe geconnecteerde smartwatches hun hardloopprestaties naar een hoger niveau tillen en hun beste prestaties neerzetten.

Nieuwigheden in beide gamma’s

De reeks Forerunner 955 biedt een belangrijke vernieuwing: een Solar-versie, de eerste smartwatch van het gamma voor hardlopers die kan worden opgeladen met zonne-energie. Sporters kunnen dus meer tijd besteden aan wat ze graag doen dankzij een langere gebruiksduur van de batterij.1 Bovendien kan haar traditionele design met 5 bedieningsknoppen nu apart of samen met het touchscreen worden gebruikt. De reeks Forerunner 255 beschikt over een multisportmodus, wat het mogelijk maakt om je bijvoorbeeld eens aan een triatlon te wagen. Bovendien is deze reeks in verschillende maten verkrijgbaar: 46 mm (Forerunner 255 en s255 Music) of 41 mm (Forerunner 255S en 255S Music)2, op maat van elke pols, zelfs de smalste. Deze nieuwe Forerunners voelen licht aan de pols, maar beschikken over heel wat functies. Ze zijn dan ook de perfecte ondersteuning voor hardlopers die hun beste tijd willen halen.

Nieuwste technologische functies

De reeksen Forerunners 255 en 955 bouwen voort op de populaire reeksen Forerunner 245 en 945, maar zijn uitgerust met nieuwe, geavanceerde functies:

 • Morning report: met het weerbericht en een dagelijkse trainingssuggestie, maar ook gegevens over je slaap en hartslagvariatie (HSV). Het rapport kan worden gepersonaliseerd, zodat je de meest relevante informatie in één oogopslag te zien krijgt.
 • HSV-status: volg je hartslagvariatie tijdens je slaap om beter te herstellen en een beter overzicht te verkrijgen van je algemene trainingsstatus.
 • Uitgebreide ondersteuning voor triatlon: verander je trainingsroutine dankzij de triatlon- en multisport-activiteitenprofielen. Schakel tijdens wedstrijden en trainingen vlot over van de ene naar de andere sport met slechts één druk op de knop.
 • Wedstrijdwidget: bekijk de gegevens over de wedstrijdvoorbereiding, inclusief een voorspelling van de specifieke prestatie op de dag van de wedstrijd, het weerbericht en een aftelklok, dat alles samen in één enkele widget.
 • Multi-GNSS: blijf op de goede weg in de moeilijkste en meest afgelegen omgevingen dankzij de multibandlokalisatie en multisatellietsystemen.
 • Uithouding: bewaak de inspanningsniveaus in realtime tijdens een wedstrijd of op een parcours.
 • Native running power: met een Running Dynamics Pod of een HRM-Pro™ (apart verkrijgbaar) volg je je hardloopdynamiek zoals je cadans, staplengte, grondcontacttijd en nog veel meer.

Boek nieuwe overwinningen

Naast die nieuwe geavanceerde functies bieden de reeksen Forerunner 255 en Forerunner 955 ook alle basisfuncties:

 • Een coach op de pols:
  • De dagelijkse trainingssuggesties geven een hele week lang tips over de meest efficiënte training voor je algemeen welzijn, aangepast aan de loopschema’s die met behulp van de nieuwe wedstrijdwidget zijn opgesteld.
  • Train voor 5 km, 10 km of een halve marathon met Garmin Coach, gratis trainingsschema’s die op basis van je doelen en prestaties worden aangepast.
 • Ga op ontdekkingstocht:
  • Breng afwisseling in je trainingen met tientallen ingebouwde sportapps: triatlon, fietsen, zwemmen, hardlopen op de baan en nog veel meer.
  • Stippel routes uit en download ze met behulp van de routeplanner van Garmin Connect™, die Trendline™ Popularity Routing gebruikt om de beste lokale wegen te vinden of routes uit te stippelen op platforms zoals Strava en Komoot.
 • Geavanceerde, uitgebreide metingen:
  • Dankzij nieuwe indicatoren zoals de HSV-status, de geschiedenis van de activiteiten en de prestaties zul je een beter idee hebben van de algemene status van je trainingen en weten of je op een productieve manier traint dan wel of je te uitgeput bent om de training voort te zetten.
  • Bereid een wedstrijd of trainingscyclus zo goed mogelijk voor dankzij de prestatiemetingen van Garmin Firstbeat Analytics™: VO2 max, trainingsbelasting, -status, -effect, …
  • Hou je tempo aan dankzij PacePro™, een tool die aanwijzingen geeft volgens de hellingsgraad van het parcours.
  • In het water kun je met de nieuwe Forerunners de afgelegde afstand, het aantal slagen, het tempo, persoonlijke records, … volgen.
  • Het gamma Forerunner 955 introduceert (exclusief) ook twee extra functies:Stamina in realtime (opvolging van je fietsdynamicagegevens, zoals zittende/staande houding, vermogensfase en pedaalmidden-offset wanneer je een met Garmin compatibele vermogensmeter gebruikt) en de functie ClimbPro (om op de gedownloade routes realtime informatie over de huidige en komende beklimmingen te bekijken, zoals de hellingsgraad, de afstand en het hoogteverschil).
 • Blijf geconnecteerd:
  • Op je pols kun je berichten of e-mails ontvangen, posts op je sociale media bekijken, contactloos betalen met Garmin Pay™ enz. 3
  • Of je nu alleen of met vrienden traint, de ingebouwde veiligheids- en trackingfuncties omvatten ongevaldetectie, hulp en LiveTrack, waarmee familie of vrienden je wedstrijd of route kunnen volgen.4
  • Na een trainingssessie slaan de Forerunners 255 en 955 je activiteiten automatisch op in Garmin Connect, een gratis platform zonder abonnement waar je al je gezondheids- en fitnessgegevens kunt raadplegen, verbinding maakt met je vrienden en elkaars prestaties vergelijkt, je inschrijft voor uitdagingen enz.
  • Bovendien bieden de Forerunners 955, 255 Music en 255S Music opslagruimte voor 500 liedjes, waaronder playlists van Spotify®, Amazon Music en Deezer van een Apple®- of Android™-smartphone.5 Deze smartwatches kunnen ook worden verbonden met een draadloze hoofdtelefoon om zonder smartphone te luisteren.

Hou je gezondheid en welzijn in het oog

De reeksen Forerunner 255 en 955 zijn ontworpen om je algemene welzijn 24u/24 en 7d/7 te volgen. Pulse Ox controleert de verzadiging van zuurstof in het bloed om een duidelijker beeld te verschaffen van de slaap, terwijl Body Battery™ je huidige energieniveaus aangeeft om je ideale activiteit- en rusttijden te helpen vinden. Bovendien kunnen vrouwen de gezondheidsapp gebruiken om hun zwangerschap te volgen. Ze kunnen hun training aanpassen en hun sportsessies plannen afhankelijk van hun menstruatiecyclus en symptomen.

Ontworpen om de hele dag te dragen

De Forerunner 255 en de Forerunner 255S zijn vanaf nu verkrijgbaar in nieuwe, leuke kleuren – zeeblauw en lichtroze – aan de adviesprijs van € 349,99. De Forerunner 255 Music en de Forerunner 255S Music, in zwart of wit, zijn verkrijgbaar aan de adviesprijs van € 399,99.

De adviesprijs van de Forerunner 955 Solar bedraagt € 649,99. Een versie die niet met zonne-energie kan worden opgeladen, de Forerunner 955, is verkrijgbaar aan de adviesprijs van € 549,99.

De reeksen Forerunner 955 en 255 kunnen worden gepersonaliseerd met wijzerplaten, gegevensvelden, apps en widgets uit de Connect IQ™ Store.

  • (1) Tot 14 dagen in smartwatchmodus en 30 uur in gps-modus voor de Forerunner 255 en 255S, tot 15 dagen in smartwatchmodus en 42 uur in gps-modus voor de Forerunner 955 en tot 20 dagen in smartwatchmodus en 49 uur in gps-modus voor de Forerunner 955 Solar (dankzij haar zonne-energielens Power Glass™).
 • (2) Het gamma Forerunner 955 is uitsluitend verkrijgbaar in 46 mm.
 • (3) Bekijk de huidige deelnemende landen, betaalnetwerken en banken op Garmin.com/nl-US/garminpay/banks
 • (4) Indien gekoppeld met een compatibele smartphone; zie Garmin.com/ble. Zie Garmin.com/safety voor vereisten en beperkingen met betrekking tot veiligheid en trackingfuncties.
 • (5) Hiervoor kan een premiumabonnement nodig zijn.

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.