Garmin vívosmart® 3, de smart band die je lichaam écht begrijpt

Slimme activity tracker helpt je om fitter te worden en gezonder te leven

Iedereen weet dat sport en beweging essentieel zijn voor een gezond lichaam. Daarnaast hechten veel mensen steeds meer belang aan het algemene ‘feel good’ aspect. Van een activity tracker verwachten ze meer dan enkel data, ze willen weten wat die gegevens precies betekenen voor hun gezondheid. Zich goed voelen, daar draait het om. Met de nieuwe vívosmart 3, die waardevolle inzichten geeft in het fitheids- en stressniveau van de gebruiker, lanceert Garmin de perfecte smartwatch voor een fit en gezond leven.

VO2max en fitheidsniveau

De vívosmart 3 is de eerste telg in de Garmin vívo-familie die de VO2max van de gebruiker meet. De VO2max drukt de maximale hoeveelheid zuurstof uit die de spieren gebruiken om tegemoet te komen aan de energiebehoefte tijdens een inspanning*. Op de vívosmart 3 wordt je VO2max vertaald naar een fitheidsniveau, van zwak tot uitstekend. Hoe hoger je VO2max, hoe groter de zuurstofvoorziening naar je spieren en hoe beter je conditie. De VO2max wordt ook gebruikt om je fitnessleeftijd te berekenen. Is je fitnessleeftijd lager is dan je werkelijke leeftijd, dan betekent het dat je vooruitgang boekt. Door frequent te bewegen en te sporten, kan je je VO2max verhogen en je fitnessleeftijd verlagen.

(*Dit wordt berekend op basis van de vVO2max * 3,5 = VO2max, uitgedrukt ml/kg/min.)

Stressmeting en -aanpak

Via hartslagmeting aan de pols geeft de vívosmart 3 een indicatie van je stressniveau. Als het te hoog is, stelt het toestel ademhalingsoefeningen voor om tot rust te komen. Via Garmin Connect krijg je een overzicht van alle ‘stressvolle momenten’. Zo kan je bepaalde patronen identificeren en je levensstijl aanpassen om stress te vermijden of om er beter mee om te gaan.

Functionaliteiten van de Garmin vívosmart 3

  • Stijlvol design met ‘onzichtbaar’ display dat enkel oplicht wanneer je in beweging bent. Hierdoor past de vívosmart 3 perfect binnen de huidige ‘athleisure trend’.
  • ElevateTM hartslagmeting aan de pols geeft inzicht in VO2max, fitnessleeftijd en stressniveau.
  • Slimme activity tracker registreert en analyseert het aantal stappen, verdiepingen en verbrande calorieën, alsook de intensiteit van je activiteit en je slaappatroon.
  • Strength Training houdt herhalingen en sets bij tijdens krachttraining en stuurt ze naar Garmin ConnectTM. Zo kan je je focussen op de correcte uitvoering van de oefening en later de gegevens bekijken en analyseren.
  • Garmin Move IQTM herkent beweging (wandelen, lopen, fietsen, zwemmen) zodat je de activiteit niet meer zelf moet starten of stoppen.
  • Eenvoudige integratie met Garmin Connect, een online community waar je je gegevens kan bekijken en in contact komt met andere gebruikers.
  • Smart notifications houden je op de hoogte van mails, berichten, telefoons, agenda-items en social media updates. Met de vívosmart 3 bedien je ook muziek op je smartphone.
  • Batterijduur van 5 dagen of langer. Je kan het toestel ook gebruiken om te zwemmen of te douchen.

De Garmin vívosmart 3 is de perfecte partner voor een fitte, gezonde en bewuste levensstijl. De smartwatch zorgt ervoor dat je je goed voelt. Op kantoor, in de fitness, in het zwembad… overal en altijd!

De Garmin vívosmart 3 is beschikbaar in zwart (small, medium, large) en paars (small, medium). De aanbevolen verkoopprijs bedraagt 149,99 €. Voor meer informatie, neem een kijkje op www.garmin.com.

Wil je jouw fitnessleeftijd te weten komen? Vraag dan een test aan van de vivosmart 3 via [email protected].  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.