Garming onthult de tweede generatie van de MARQ collectie. Vijf innovatieve premium smartwatches speciaal voor gebruik te land, ter zee en in de lucht

Bij deze Gen 2-collectie doen knappe extra’s zoals een AMOLED-scherm, aanraakscherm en 5de-graads titanium hun intrede

11 oktober 2022 – Garmin introduceert vandaag hun tweede generatie in de MARQ-collectie. De collectie bestaat uit 5 high-end innovatieve smartwatches. ​ MARQ Athlete, MARQ Adventurer, MARQ Golfer, MARQ Captain en MARQ Aviator. Elk horloge ziet er uniek uit en is de nieuwste en tegelijk vertrouwde metgezel voor sportprestaties, activiteiten outdoor, in de lucht en op het water. Deze moderne smartwatch is vervaardigd uit 5de-graads titanium met een AMOLED-scherm, een aanraakscherm en knoppen en een lens in saffierkristal. De collectie is sterker en scherper dan ooit, maar verliest zijn authentieke Garmin DNA niet. Het horloge werd samengesteld met zorgvuldig geselecteerde materialen en heeft een batterijlevensduur tot 16 dagen in de smartwatch-modus. Elk stuk uit de MARQ-collectie is speciaal ontworpen voor dagdagelijkse outdoor avonturen.

“Deze MARQ-collectie toont hoe hard Garmin streeft naar superieure kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid.” zegt Nicolas Coppens, Marketing Manager bij Garmin Belux. “MARQ horloges zijn eigentijdse toestellen waarop echt kan worden gebouwd en vertrouwd. Het heeft authentieke instellingen en functionaliteiten en is vervaardigd uit prachtige premium materialen. Ze zijn authentiek aan het Garmin-merk en zijn ontworpen voor hetzelfde doelpubliek waar we al 30 jaar voor werken. Deze MARQ-collectie legt de lat in de industrie van de smartwatches hoog.”

Gesofisticeerd design voor alledaags gemak

Met oog voor detail en vervaardigd met premium vakmanschap, is de MARQ collectie samengesteld uit materialen zoals titanium, keramiek en saffierkristal. De horloges zijn daardoor krasbestendig en extra bestand tegen hitte en corrosie. In vergelijking met horloges van roestvrij staal, blijven de smartwatches uit deze collectie erg licht aan de pols. De 46mm horloges hebben een saffieren domed lens en een AMOLED display met aanraakscherm en knoppen. Zo wordt de dagelijkse smartwatchbeleving en kaartinteractie verbeterd. De polsbandjes zijn gemaakt van titanium, hybride leder, jacquard geweven nylon en siliconen, voor elke buitenactiviteit het juiste materiaal!

In smartwatchmodus heeft de batterij een levensduur van 16 dagen. Tijdens de slaap, verzamelen de MARQ-horloges biomedische data en voorzien ze hun drager van persoonlijke informatie zoals slaapkwaliteit, stress en hoe het lichaam recupereert ‘s nachts. Als het dan toch uiteindelijk tijd is om een MARQ-horloge te herladen, past de magnetische lader moeiteloos op elk MARQ horloge. In amper 1 uur, dat is twee keer zo snel als het vorige design, wordt hij herladen.

Premium functionaliteiten voor de moderne ontdekkingsreiziger

De MARQ-collectie is meer dan alleen een accessoire om de pols. Het beschikt eveneens over verschillende gezondheids- en wellnessfuncties die 24 op 7 tracken. Zo registreren de horloges nauwgezet de hartslag, ademhaling, stress of andere geavanceerde slaapinzichten via de Body-Battery™ en de nieuwe Jet Lag Adviser1 die binnenkort wordt toegevoegd aan de functionaliteiten. Aan de hand van onder andere de slaapgeschiedenis van de gebruiker adviseert de Adviser de juiste hoeveelheid lichtblootstelling, een slaapschema op maat en de gewenste lichaamsbeweging om zo de effecten van een jetlag te minimaliseren. Ideaal voor een reis met verschillende bestemmingen en tijdzones. Maar daar stopt het niet bij. Het horloge stuurt meldingen naar de pols met verschillende tips en herinneringen rond voeding, cafeïne-inname enzovoort. Voor elk vertrek kunnen gebruikers hun reisgegevens invoeren in de Garmin Connect app™ en zo bijhouden hoe hun interne biologische klok zich aanpast aan de nieuwe bestemming. ​ ​

Een extra innovatie is dat alle MARQ-horloges uit de collectie ondersteuning bieden voor de multi-band GNSS, multi-frequentie GPS (L1+L5) en Garmin SatlQ ™ technologie. Die zorgt voor een superieure positienauwkeurigheid in elke omgeving en optimaliseert tegelijkertijd de levensduur van de batterij.

De MARQ-collectie toegelicht

MARQ Athlete

Met dit titanium horloge krijgen atleten de mogelijkheid om alle aspecten van hun prestaties, trainingen en herstel te gaan tracken met geavanceerde meetgegevens zoals Training Readiness. Die geeft een score op basis van onder andere slaapkwaliteit, herstel en trainingsbelasting en bepaalt zo mee of het een goede dag is om de grenzen te verleggen of net een beter idee is om het rustiger aan te doen. Voor hardlopers heeft MARQ Athlete een breed scala van geavanceerde trainingsfuncties zoals PacePro™ in petto. Dit houdt het tempo van een hardloper op koers met aangepaste begeleidingen tijdens het lopen. Ondertussen houdt de Real-Time Stamina de activiteitsinspanningen bij om een opbranding van de spieren te voorkomen. Deze MARQ Athlete zorgt niet enkel voor dagelijkse activiteitentracking maar beschikt ook al over ingebouwde sportapps voor verschillende sportieve bezigheden, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, skiën, golf, padel, tennis, fitness en surfen. Daarnaast zijn er ook eenvoudig te volgen geanimeerde cardio-, kracht-, yoga- en pilatesworkouts. Ontdek hier meer.

MARQ Adventurer ​

MARQ Adventurer is een hedendaagse interpretatie op het klassieke horloge en is geschikt om zowel bij informele gelegenheden te dragen als tijdens sportieve activiteiten. Het combineert de elegantie van een lederen bandje maar is extra zweet- en vlekbestendig. Het ingebouwde kompas houdt gebruikers op het juiste spoor en georiënteerd terwijl ze naar hun bestemming navigeren. Het horloge is voorgeladen met TopoActive-kaarten en geeft de avonturiers zo gemakkelijk toegang tot interessante bezienswaardigheden, hoogteprofielen en meer. Daarnaast schetst NextFork™ de afstand tot het volgende kruispunt en de naam van het komende pad. Ontdek hier meer.

MARQ Golfer ​

Dit horloge heeft duidelijk veel weg van de golfbaan met haar typische kleurenschema met groen keramisch binnenwerk. Dit golfhorloge is vooraf geladen met meer dan 42.000 golfbanen wereldwijd en detecteert automatisch op welke baan er gespeeld wordt. Het brengt ook meteen de nauwkeurige afstanden van het golfterrein in kaart. Ook de richting van de helling wordt getoond via Green Contours, al is daar wel een actief lidmaatschap bij de Garmin Golf™ applicatie voor vereist. MARQ Golfer bevat een waaier aan Garmin’s meest geavanceerde set golffuncties, waaronder Virtual Caddie, hazard View, Wind Data en PinPointer. Daarnaast bevat het ook drie Approach CT10 golfclub sensoren voor een automatische club tracking. Een echte hole-in-one deze MARQ Golfer. Ontdek hier meer.

MARQ Captain

De Captain is geheel toepasselijk vervaardigd uit nautische details zoals een keramisch marine binnenwerk. De ingebouwde Regatta Timer helpt regatta racers om op het juiste moment het startpunt te passeren. Met behulp van de GPS time to burn wordt de ideale positie berekend terwijl de aftelklok de tijd tot het startschot aangeeft. Verwittigingen over dreigende getijdeveranderingen en ankersleep zorgen voor een beter situationeel bewustzijn op het water. Je bedient dit horloge direct vanaf de pols om van koers te veranderen, een patroonbesturing in te schakelen of een route te volgen. MARQ Captain bevat ook andere profielen voor activiteiten op het water, zoals kajakken, SUPpen, windsurfen, kitesurfen en kiteboarden. Ontdek hier meer.

MARQ Aviator

Gebruik dit horloge als navigator of referentiepunt in de wereldwijde luchtvaartdatabase of om de route naar een nabijgelegen vliegveld te activeren. Met de luchtvaartsignalisaties kunnen piloten op voorhand een minimale zijwind en vluchtcondities instellen waar ze zich comfortabel bij voelen en krijgen zo een melding wanneer het een goed moment is om te gaan vliegen. Voor wereldreizigers toont dit MARQ Aviator’s Jet Lag Adviser horloge de eigen tijdzone van de piloot (beschikbaarheid nog te bevestigen), een ‘voelt als’ tijdzone en zal hij, van zodra hij volledig geacclimatiseerd is, automatisch worden bijgewerkt om 24 op 7 advies te geven over licht, slaap en beweging. Piloten kunnen ook met één aanraking de kaart bewegen, de NEXRAD-route zien en toegang krijgen tot het luchtvaarweer, inclusief METAR's, TAF's en MOS1, die toelaten om wind, zicht en barometerdruk in kaart te krijgen. Ontdek hier meer.

 

De MARQ (Gen 2) collectie wordt verwacht in oktober en varieert in prijs van 1,950 euro tot 2,550 euro. Voor meer informatie, surf naar www.garmin.be.

1 ​ Wanneer deze gekoppeld is met een compatibele smartphone met data-connectie en BLUETOOTH® technologie.


 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.