Garmin® breidt zonne-energietechnologie uit naar avontuur en multisport-smartwatches

De nieuwe Instinct®, fēnix® en tactix®-series krijgen ongeziene levensduur en gespecialiseerde activiteiten

Brussel, 8 juli 2020 – Na de succesvolle lancering van de eerste multisporthorloge op zonne-energie, de fēnix 6X Pro Solar, rust Garmin ook andere avontuur en multisport-horloges [1] uit met de zonne-energietechnologie. Het gaat om de Instinct, fēnix 6 en 6S en tactix Delta. Dankzij deze zonne-energietechnologie heeft de batterij een langere levensduur en kan de gebruiker zijn favoriete activiteiten nog langer en efficiënter uitoefenen. De smartwatches bevatten ook nieuwe functionaliteiten die speciaal werden bedacht om onder andere te surfen, moutainbiken en klimmen [2]. Zo motiveren de smartwatches avonturiers, atleten of beginners die nieuwe uitdagingen in openlucht willen aangaan en hun grenzen steeds verder willen verleggen.

“De multisport- smartwatches met GPS van Garmin zijn populair bij atleten en avonturiers die altijd net iets verder willen gaan, tot de volgende kilometer of over de volgende berg. Dankzij de nieuwe zonne-energiecapaciteiten is de levensduur van de batterij van de Instinct, fēnix 6 en 6S en de nieuwe tactix Delta uitzonderlijk goed, waardoor iedereen zijn passie kan nastreven tot lang na zonsondergang”, ​ zegt Dan Bartel, vice-president bij Garmin. “Bovenop de nieuwe zonne-energiecapaciteiten zijn de modellen ook up to date met nieuwe en unieke functionaliteiten zoals camouflagesystemen en gespecialiseerde activiteiten (surf, mountainbike, klimmen,…), voor ieder wat wils.”

Instinct Solar: een innovatie opgewassen tegen de zwaarste omstandigheden

Met de nieuwe Instinct™ Solar doe je waar je van houdt, en dit langer dan ooit. Deze horloge met robuust design staat je bij in je activiteiten in openlucht. Dankzij de verlengde levensduur van de batterij vertrek je met een gerust hart op avontuur, of dat nu alleen of in gezelschap is. Je blijft steeds geconnecteerd en in goede conditie dankzij de monitoring van je fysiek. Het horloge beschikt over volgende functies:

 • De batterij van de Instinct Solar heeft een ongelimiteerde levensduur bij voldoende blootstelling aan de zon en in batterijbesparingsmodus;
 • In expeditiemodus en bij voldoende blootstelling aan de zon biedt de Instinct Solar een nauwkeurige GPS-functie met een energie-autonomie van meer dan 2 maanden;
 • In smartwatchmodus heeft de Instinct Solar een batterijlevensduur tot 24 dagen als hij binnen gedragen wordt, en bij blootstelling aan zonlicht meer dan 50 dagen;
 • De Power Manager-functie desactiveert functionaliteiten die je niet nodig hebt waardoor je geniet van een nog langere levensduur van de batterij;
 • Instinct Solar is vanaf nu ook uitgerust met Pulse OX  [3] om de zuurstofopname door je lichaam te meten. 
 • De Body Battery monitort je gezondheidsgegevens en optimaliseert de energiereserves van je lichaam. Met deze functionaliteiten houden atleten hun lichaam in de gaten en trainen ze efficiënter. 

Instinct Solar Surf Edition en Instinct Solar Tactical Edition

 • De Instinct Solar Surf Edition werd speciaal ontworpen om surfers te helpen alles uit een golf te halen dankzij gespecialiseerde functies zoals gegevens over de getijden en analyse van de surfactiviteit. De horloge is waterdicht tot 100 meter diep en dus ook geschikt voor andere watersportactiviteiten.
 • De Instinct Solar Tactical Edition, ideaal voor militaire operaties, is uitgerust met strategische functies zoals een nachtkijker en Stealth modus.

fēnix 6 Series-Solar Editions: verleg je grenzen voortdurend

De fēnix 6S Pro Solar en fēnix 6 Pro Solar zijn nieuwkomers in het aanbod van multisport smartwatches met GPS van Garmin. Met de zonne-energielens Garmin Power Glass™ en de aanpasbare Power Manager gebruikt de fēnix 6 Series-Solar Editions de kracht van de zon waardoor je jouw prestaties blijft verbeteren, en dat weken aan een stuk. Zo krijg je meer tijd om te genieten van activiteiten, van specifieke trainingsfuncties, voorgeladen kaarten, muziek en streamingservices en veel meer. De fēnix 6 Serie biedt ook:

 • Geavanceerde slaapmonitoring en gegevens over zuurstofverzadiging door metingen via de pols;
 • TopoActive Europese kaarten voor avonturen in openlucht, kaarten met meer dan 2.000 skigebieden en meer dan 41.000 golfterreinen overal ter wereld;
 • GarminPay™ en opslag voor muziek op het toestel tot wel 2.000 liedjes, of voorgeladen streamingservices waardoor je muziek kan luisteren zonder je gsm;
 • De levensduur van de batterij van de fēnix 6S Pro Solar in smartwatchmodus bedraagt 9 dagen binnen en 10,5 dagen buiten, bij voldoende blootstelling aan de zon;
 • De levensduur van de batterij van de fēnix 6 Pro Solar in smartwatchmodus bedraagt 14 dagen binnen en 16 dagen buiten, bij voldoende blootstelling aan de zon;

Er werden ook extra activiteiten toegevoegd aan de fēnix 6 en 6S Solar, zoals surfen, mountainbiken en klimmen.

 • Surf: Door het Surf Activity Profile, ook beschikbaar op de Instinct Solar-Surf Edition, kunnen surfers essentiële informatie opvragen, zoals het totaal aantal golven, surftijd, totale tijd, maximum snelheid en hun langste golf. Wanneer ze voor een Surfline® camera surfen, kunnen surfers die een fēnix of Instinct surf-compatibele smartwatch dragen, hun sessie uploaden op hun Surfline account en hun sessie herbekijken via Surfline Sessions™.
 • Mountainbike: Met de nieuwe Grit and Flow-activiteit kan je specifieke meetgegevens opvragen en gespecialiseerde kiezels- en debietmetingen die de moeilijkheid van een pad en de afdaling ervan evalueren raadplegen, waardoor je je score elke keer kan verbeteren. 
 • Klimmen: Dit activiteitenprofiel biedt de mogelijkheid om indoor klimsessies op te volgen. Zo hou je het aantal routes, de afstand van het verticaal geklommen parcours, de duur en de moeilijkheidsgraad van de route eenvoudig bij.

tactix Delta Solar Edition: klaar voor je volgende missie?

De tactix Delta Solar Edition is de vierde generatie in de tactix-familie. Hij werd ontwikkeld volgens militaire normen en gebruikt zonne-energie om de levensduur van de batterij te verlengen. Deze specificaties maken de tactix Delta Solar Edition ideaal voor dagelijks gebruik en zware uitdagingen op het terrein. Hij is volledig uitgerust om je volgende missie naar een hoger niveau te tillen! 

 • Met de Power Manager gaat de batterij binnen tot 21 dagen mee, en buiten tot 24 dagen bij voldoende blootstelling aan zonlicht. 
 • De tactix Delta Solar Edition beschikt over strategische gespecialiseerde functies en voorgeladen kaarten, muziek, geavanceerd entertainment en dezelfde unieke functies als fēnix 6 serie. 
 • De tactix Delta Solar Edition is voorzien van gebruiksklare functies, zoals de Stealth Modus, die het het delen van de locatie en draadloze connectie desactiveert, en met een noodknop die de geschiedenis van de gebruiker wist. 
 • Het gesofisticeerde en robuust design beschikt over een 1,4’’ scherm in krasbestendig saffierglas dat altijd aanstaat, een met DLC-gecoate zwarte stalen rand, een met PVD-gecoate stalen stalen achterkant en een gloednieuw QuickFit® bandje in zwarte nylon. 

[1] Het volledige aanbod van smartwatches op zonne-energie bestaat uit de fēnix 6X Pro Solar en quatix® 6X Solar. De aanbevolen verkoopsprijs begint vanaf € 399,99 ​ voor de Instinct Solar, € 749,99 voor de fēnix 6 Series Solar Editions en € 1 099 voor de tactix Delta Solar Edition. Voor meer informatie kan je terecht op de website www.garmin.com.
[2] Alle cijfers in verband met levensduur van de batterij veronderstellen 3 uur blootstelling per dag aan openlucht en omstandigheden van 50.000 lux. ​
[3] Pulse OX-gegevens zijn alleen bedoeld voor recreatief gebruik. Pulse OX-gegevens mogen niet worden gebruikt als enige vorm van medische diagnose of behandeling van ziekten. Dit is geen medisch apparaat, bekijk 
Garmin.com/ataccuracy. Pulse OX is niet in elk land verkrijgbaar.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.