Garmin® Instinct®: een GPS-horloge gemaakt voor het avontuur

Garmin lanceert Instinct, een uiterst resistent en bestendig horloge dat voorzien is van GPS, GLONASS, GALILEO, een 3-assenkompas en een hartslagmeter aan de pols. Bovenop de Garmin navigatiefuncties biedt Instinct een aantal ingebouwde sportapps, intelligente connectiviteit en opvolging van activiteiten in de loop van de dag.

“We zijn heel blij dat Instinct ons assortiment van GPS-horloges aanvult. Dit toestel herdefinieert de essentiële eigenschappen die een hedendaags outdoorhorloge moet hebben: robuustheid, betrouwbaarheid en connectiviteit,” vertelt Martin Resch, Senior Product Manager Outdoor EMEA. “Instinct is het perfecte horloge voor wie houdt van het avontuur buiten en die een uitrusting wil die bestand is tegen alle weerselementen.”

Bestand tegen elke beproeving

Wat ook de omstandigheden zijn waarin je jou bevindt, op Instinct kan je altijd blijven rekenen. Het horloge, dat overeenstemt met de Amerikaanse militaire norm MIL-STD-810G, beschikt over:

 • een met vezels verstevigde polymeer behuizing,
 • een versterkt scherm met meer contrast, dat bestand is tegen krassen en zelfs in volle zon leesbaar blijft,
 • een geventileerde polsband in silicone zodat hij altijd goed aan je pols blijft zitten.

Het horloge is hitte-, schok en waterbestendig (tot 100 meter diepte).

Klaar voor het avontuur

Wijk gerust en vol vertrouwen af van de betreden paden, het avontuur tegemoet. Instinct is er om je te gidsen doorheen alle mogelijke omstandigheden, met kwalitatieve navigatiefuncties van Garmin en een state of the art GPS:

 • Volg je positie veel preciezer dan met een eenvoudige GPS, zelfs op de meest extreme locaties, met behulp van de GPS, GLONASS en Galileo standaarden.
 • Plan je parcours met de Garmin Explore™ app en registreer je route of je etappes rechtstreeks op je horloge.
 • Keer terug naar je startpunt door hetzelfde traject te volgen met de Instinct-functie TracBack®.

Permanente controle

Trekken, lopen, zwemmen, fietsen, kayakken of skiën: deze en andere activiteitsprofielen staan allemaal op je horloge gedownload. Zo houd je permanent een oog op je persoonlijke gegevens, zoals:

 • je hartfrequentie
 • het aantal afgelegde stappen
 • de afgelegde afstand
 • het aantal verbrande calorieën.

Met een gerust hart

Instinct gaat nog een stap verder: met dit horloge houd je stress in toom. De variaties van je hartfrequentie zorgen voor een signaal wanneer een fysieke activiteit of een intens emotioneel moment je stressniveau kunnen verhogen.

Blijf geconnecteerd

Zodra je Instinct horloge gelinkt is aan een compatibele smartphone kan je het toestel veilig in jouw rugzak laten. Je ontvangt sms’en, mails en andere signalen rechtstreeks op je horloge.

Met Garmin Connect™ blijf je ook in contact met de online sportcommunity van Garmin. Zo volg je jouw trainingen en slaapgewoonten (duur van de slaapcyclussen, licht en diep). Je kan zelfs meedoen aan virtuele fitnessuitdagingen.

Het Garmin ecosysteem aan je pols

Instinct is ook compatibel met andere Garmin toestellen, zoals inReach Mini, VIRB camera’s en opvolgsystemen voor honden:

 • verstuur en ontvang inReach Mini boodschappen,
 • verstuur een SOS,
 • controleer de VIRB start & stop functie,
 • ontvang updates en signalen over je hond rechtstreeks op je horloge.

Instinct heeft een autonomie tot 14 dagen in geconnecteerde modus, tot 16 uur in GPS modus en tot 40 uur in UltraTrac™ modus.

Het horloge is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, Graphite, Tundra en Flame Red, voor de aanbevolen prijs van 299,99 €.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.