Garmin® koopt Navionics®

De grootste leverancier van elektronische navigatiekaarten voor op zee

Garmin heeft afgelopen vrijdag, 27 oktober 2017, aangekondigd dat het Navionics SpA overneemt, een privébedrijf met internationale uitstraling dat elektronische navigatiekaarten en mobiele apps aanbiedt voor de maritieme sector.

"Navionics geldt al lang als een van de belangrijkste leveranciers van heel nauwkeurige elektronische navigatiekaarten en mobiele apps voor de pleziervaart." zegt Cliff Pemble, voorzitter en directiechef van Garmin. "Door de producten van Navionics te combineren met het gamma BlueChart® en LakeVü™ van Garmin zullen we maritieme klanten de best mogelijke dekking kunnen aanbieden. Wat de toekomst betreft, willen we het merk Navionics behouden en zullen we hun bestaande klanten blijven ondersteunen."

"Van bij ons ontstaan werken we bij Navionics met veel passie aan producten die het leven van schippers een stuk gemakkelijker maken." stelt Giuseppe Carnevali, oprichter en voorzitter van Navionics. "Garmin deelt onze passie in dienst van de maritieme sector. Het is het ideale bedrijf om de toekomst van ons merk te verzekeren en om de stevige reputatie van Navionics te bevestigen."

Naast een hoog aangeschreven navigatie-app heeft Navionics een uitgebreid gamma waterkaarten ontwikkeld voor oceanen, rivieren en meren. De kaarten worden ontwikkeld op basis van exclusief onderzoek door Navionics en de meeste komen tot stand op het terrein, op basis van teledetectietechnieken zoals satellietbeelden en drones die zijn uitgerust met laserscanners.

De hoofdzetel van Navionics ligt in Viareggio (Italië) en wereldwijd heeft het bedrijf 350 mensen in dienst. De overname, waarvan het bedrag niet bekendgemaakt zal worden, zal niet leiden tot banenverlies.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.