Garmin® lanceert nieuwe Edge® 130, Edge 520 Plus én veilige Varia® RTL510

Garmin pakt vandaag stevig uit en introduceert maar liefst drie nieuwe producten voor wielerfanaten.

Het gps-aanbod vergroot met twee mooie nieuwkomers: het instapmodel Edge 130 en de veelzijdige Edge 520 Plus, een geüpgradede versie van de razend populaire Edge 520. Ontdek hieronder alle functies: van actuele weersinfo tot Incident Detectie en waarschuwingen voor scherpe bochten. Verloren rijden is duidelijk niet meer van deze tijd en ook veiliger fietsen wordt aangepakt door Garmin.

De vernieuwde Varia RTL510-radar waarschuwt je nu nog beter voor achteropkomend verkeer en zorgt ervoor dat je altijd en overal wordt gezien.

Edge 130: compacte kompaan met grote mogelijkheden

Het 1.8”-scherm, dat je ook bij fel zonlicht goed kunt bekijken, en de vijf bedieningstoetsen zorgen voor optimaal gebruiksgemak. De belangrijkste functie van een fiets-gps is uiteraard een steengoede routeplanning. Dankzij een ingewerkte barometer en het gebruik van GPS, GLONASS en Galileo-satellieten, voorziet de Edge 130 je steeds van accurate ritinfo.

Plan je eigen tocht op voorhand met de verbeterde Course Creator in Garmin Connect™ en download ze voor je vertrekt. Wil je een nieuwe route ontdekken die je collega-fietsers al voor je hebben uitgetest? Dat kan met de Trendline™-functie die je prachtige routes leert kennen op asfalt én offroad. Onderweg helpen duidelijke instructies op het scherm en hoorbare bochtaanwijzingen om het juiste pad te volgen. Tot slot scoort de kleine maar stevige Edge 130 ook op vlak van compatibiliteit. Verbind hem met allerlei sensoren via Bluetooth® en ANT+® en geniet van een schat aan trainingsinformatie. Voor bikers is er zelfs een afstandsbediening beschikbaar waardoor je beide handen aan het stuur kunt houden op technische stroken.

Verdere specificaties:

 • Garmin en Strava Live Segments
 • Zichtbare en hoorbare instructies[1]
 • Assistance en LiveTrack-functies[2]
 • Weergave van ontvangen tekstberichten
 • Actuele weersinformatie
 • Compatibel met Varia™-veiligheidsaccessoires en bepaalde vermogensmeters
 • Accuduur[3]: max. 15 uur
 • Accessoires: Edge-afstandsbediening, hartslagsensor, mtb-mount, siliconen beschermhoes
 • Richtprijs van de Edge 130: €199,99. Een bundel met hartslagsensor kost €249,99. Ook de speciale mountainbikebundel met mtb-mount, Edge-afstandsbediening en een siliconen beschermhoes komt neer op €249,99.

 

Edge 520 Plus: nieuwe functies van grote broers

De Edge 520 is een van onze bestverkopende fietscomputers. Daarom verbeteren we het vertrouwde model waar vele fietsers van houden”, klink het bij Garmin. De upgrades voor de Edge 520 Plus, zoals Garmin Cycle Map, het fietser-naar fietser-berichtsysteem[4] en Incident Detectie, komen van de duurdere modellen. Zo bevat de Edge 520 Plus een vooraf geïnstalleerde Garmin Cycle Map met gedetailleerde turn-by-turn navigatie, en waarschuwingen voor aankomende haarspeldbochten. Net zoals de nieuwe Edge 130 kun je op voorhand je route plannen of een populaire tocht downloaden dankzij de Trendline™-functie. Eenmaal onderweg hoef je enkel de pedalen te geselen. Ontvangen berichten verschijnen op je Garmin-toestel en korte antwoorden versturen gebeurt in een oogwenk. Thuisblijvers en andere rijders blijven eenvoudig op de hoogte dankzij de GroupTrack[5] en LiveTrack[6]-functies die je locatie in real time tonen.

Ben je gevallen en heb je hulp nodig? Ook hier helpt de Edge 520 Plus je met zijn automatische Incident Detectie die je locatie verzendt naar een gekozen noodcontact. Sensoren en accessoires koppelen, zoals de Varia™-lijn, Vector™ 3-pedalen of de Edge™-afstandsbediening, gebeurt via ANT+®. Kortom, de Edge 520 Plus heeft alles voor een geslaagde rit, een doorgedreven training of een harde wedstrijd.

 

Verdere specificaties:

 • Incident Detectie
 • ANT+®
 • Garmin en Strava Live Segments
 • Zichtbare en hoorbare instructies[7]
 • Weergave van ontvangen tekstberichten
 • Compatibel met Varia™-veiligheidsaccessoires en bepaalde vermogensmeters
 • Strava Live Segments, Strava Routes Connect IQ, Trailforks, Best Bike Split Race Sync, TrainingPeaks Connect IQ
 • Accuduur[8]: max. 15 uur
 • Accessoires: Edge-afstandsbediening, hartslagsensor, cadanssensor, mtb-mount, siliconen beschermhoes
 • Richtprijs van de Edge 520 Plus: €299,99 en voor €399,99 krijg je er een hartslag-, cadans- en snelheidssensor bij. Tot slot ook hier een versie voor bikers voor €349,99.

 

Varia RTL510 radar: dag en nacht veilig in het verkeer

De Varia-radar geldt sinds zijn intrede als een extra paar ogen op de achterkant van je helm”, vertelt Dan Bartel. Ook de vernieuwde versie RTL510 bouwt daarop voort, met een slanker design en verbeterde veiligheidsfuncties. Zo gaat de zichtbaarheid van het achterlicht erop vooruit waardoor je overdag tot op 1,6km ver wordt gezien. En dat binnen een brede hoek van maar liefst 220° zodat achterliggend verkeer je snel opmerkt. Ook het geavanceerde radarsysteem dat achteropkomend verkeer waarneemt, krijgt een update. Als je de Varia RTL510 koppelt met het apart verkrijgbaar display of een compatibel Garmin-toestel[9], dan krijg je zichtbare én hoorbare waarschuwingen van naderend verkeer tot wel 140m achter je.

Uiteraard werken de nieuwe Edge® 130 en Edge 520 Plus naadloos samen met de nieuwe radar. Het verticale design maakt de Varia RTL510 een stuk slanker waardoor je meer ruimte overhoudt rond je benen. De radar kun je eenvoudig installeren op de meeste racefietsen, toer- en pendelmodellen. Nooit meer verdwalen en altijd veilig op pad dankzij Garmin!

Verdere specificaties:

 • Meerdere lichtmodi voor dag en nacht
 • Neemt achterliggend verkeer waar tot op 140m
 • Zichtbare en hoorbare waarschuwingen
 • Eenvoudig te monteren op de meeste wegfietsen
 • Accuduur: max. 15 uur en tot 6 uur in flikkerende nachtmodus of constante lichtstraal.
 • Accessoire: Varia RTL510-display
 • Richtprijs van de Varia RTL510: €199,99. Als je er graag het display bij wil, dan kost een bundel je €299,99.

 

[1] In geval van koppeling met compatibele oordopjes

[2] Wanneer verbonden met een compatibele smartphone

[3] Accuduur kan variëren naargelang het gebruik

[4] Compatibel met de Edge 520 Plus, 820 en 1030

[5] Wanneer verbonden met een compatibele smartphone, GroupTrack kan tot 50 fietsers tracken

[6] Wanneer verbonden met een compatibele smartphone

[7] In geval van koppeling met compatibele oordopjes

[8] Accuduur kan variëren naargelang het gebruik

[9] Zie Garmin.com/VariaRTL510Compatibility

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.