Garmin® publiceert verklaring over recente storing

De getroffen systemen worden hersteld en moeten snel weer normaal functioneren

Brussel, 28 juli 2020 – Garmin heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf slachtoffer is geweest van een cyberaanval die enkele van hun systemen op 23 juli 2020 versleutelde. Hier hebben veel van hun online diensten last van ondervonden, waaronder websitefuncties, klantenservice en algemene bedrijfscommunicatie. Garmin is onmiddellijk gestart de aard van de aanval te beoordelen en ook herstelprocedures werden meteen in gang gezet. Er is geen indicatie dat klantgegevens, waaronder ook betalingsinformatie van Garmin Pay™, zijn geopend, verloren of gestolen. Bovendien werd de functionaliteit van Garmin-producten niet beïnvloed, behalve de mogelijkheid om toegang te krijgen tot online services. 

De getroffen systemen worden hersteld en Garmin verwacht dat deze de komende dagen weer normaal zullen werken. Er wordt geen materiële impact verwacht op de activiteiten of financiële resultaten van het bedrijf ten gevolge van de storing. Aangezien de getroffen systemen worden hersteld, verwacht Garmin enige vertraging in de verwerking van de achterstand aan informatie/data. Het bedrijf is dankbaar voor het geduld en begrip van hun klanten tijdens dit incident en verheugt zich erop de klantenservice en uitstekende ondersteuning die eigen zijn aan het merk, weer te kunnen verderzetten.

Opmerking over toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht bevat toekomstgerichte verklaringen over Garmin Ltd. en zijn activiteiten. Zulke verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen bij het management. Het is mogelijk dat de toekomstige gebeurtenissen en omstandigheden die dit bericht bespreekt niet plaatsvinden en de uiteindelijke resultaten kunnen verschillen van wat verwacht wordt door bekende en onbekende risicofactoren en onzekerheden die een effect hebben op Garmin. Deze omvatten, maar limiteren zich niet tot de risicofactoren die worden beschreven in het Jaarrapport op Formulier 10-K voor het jaareinde op 28 december 2019, uitgevoerd door Garmin onder toezien van de Securities and Exchange Commission (dossiernummer van de Comissie: 0-32983). Een kopie van dit formulier kan geraadpleegd worden via: https://www.garmin.com/en-US/company/investors/earnings/. Een toekomstgerichte verklaring biedt nooit garantie. De voorspellingen zijn enkel aannemelijk op de datum dat ze worden gedaan en Garmin verbindt zich er niet toe deze voorspellingen publiekelijk bij te stellen of te herzien, of dat nu ten gevolge van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere toe te schrijven is.

 

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.