Garmin stelt zijn eerste toestellen met satellietcommunicatietechnologie voor: inReach SE®+ en inReach Explorer®+

In het kader van de Consumer Electronics Show in Las Vegas (van 5 tot 8 januari 2017) stelt Garmin zijn nieuwe modellen inReach SE+ en inReach Explorer+ voor. Het zijn de eerste Garmin-toestellen met inReach-satellietcommunicatietechnologie, die tweerichtingscommunicatie en het versturen van SOS-berichten over de hele wereld mogelijk maken.

Gebruikers kunnen met deze nieuwe inReach-toestellen communiceren, hun positie delen, navigeren en de meest essentiële SOS-functies gebruiken, ook in afgelegen gebieden, op het land, in de lucht of op de zee. Avonturiers kunnen in alle rust vertrekken, en hun gezin en familie kunnen gerust zijn!

Door gebruik te maken van de wereldwijde dekking van het Iridium-satellietnetwerk, kunnen inReach SE+ en inReach Explorer+ sms-berichten versturen naar eender welk gsm-nummer, e-mailadres of een ander inReach-toestel. Zo kunnen gebruikers zich in een zone zonder gsm-bereik begeven zonder dat hun naasten zich ongerust hoeven te maken. De twee apparaten beschikken over een interactief SOS-systeem, dat leidt tot een spoedinterventie van GEOS®, het bewakings-, opsporings- en reddingscentrum dat permanent actief is. Bij ontvangst van een SOS-signaal kan de inReach-gebruiker de aard van de urgentie toelichten, informatie verkrijgen (van ervaren specialisten) en bevestiging ontvangen dat de hulpdiensten zijn aangekomen. De gebruiker kan eveneens een lijst van contactpersonen op zijn toestel opslaan, die bij een SOS-melding ook op de hoogte worden gebracht. Het lichtgevend scherm, verbeterd voor outdoor gebruik, de eenvoudige gebruikersinterface en de volledig beschermde SOS-knop laten, ook in noodgevallen, een duidelijke en intuïtieve communicatie mogelijk.

De inReach SE+ en inReach Explorer+ beschikken allebei over een geïntegreerde hoog gevoelige gps die helpt bij navigatie, lokalisatie en basisfollow-up. De gebruiker kan een traject volgen, bakens zetten en later de weg terugvinden door op zijn stappen terug te keren (denk aan een digitaal Klein Duimpje)! De inReach Explorer+ bevat topografische kaarten van Europa, een geïntegreerde barometrische hoogtemeter en een elektronisch kompas. Dankzij de webgebaseerde functie MapShare, kan de inReach-randapparatuur reisgegevens van de gebruiker opsturen, zodat vrienden en familie de route van de gebruiker kunnen volgen. 

Voor nog meer compatibiliteit en comfort kunnen de inReach SE+ en de inReach Exporer+ via een compatibele Smartphone2 synchroniseren met de gratis applicatie Earthmate®. Met Earthmate® heeft de gebruiker toegang tot een onbeperkt aantal kaarten en luchtbeelden. Als extra optie kan de gebruiker ook weerberichten op zijn gsm ontvangen. Om het plannen van verplaatsingen en reistrajecten mogelijk te maken, wordt alle inReach-randapparatuur geleverd met een gratis toegang tot de cloud computing portal Explore, wat synchronisatie en beheer van de randapparatuur mogelijk maakt, evenals de opslag van de follow-upgegevens.

Wanneer de modellen inReach SE+ en Explorer+ volledig opgeladen zijn, kunnen ze tot 100 uur autonoom functioneren, en tot 30 dagen in besparingsmodus. Deze krachtige modellen, die ontworpen zijn volgens de hoge kwaliteitsnormen die Garmin voor zijn outdoor-modellen hanteert, zijn weer- en schokbestendig en hebben een IPX7-classificatie voor waterbestendigheid.

Om toegang te krijgen tot het Iridium-netwerk met een inReach SE+ of Explorer+ te kunnen communiceren is een actief satellietabonnement vereist. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie kan de gebruiker kiezen voor een vast jaarbedrag of een flexibel maandbedrag. De jaarabonnementen kosten 14,99 € tot 99,99 € per maand (plus activeringskosten) en de vaste maandbedragen variëren van 19,99 € tot 124,99 €.

De inReach SE+ en inReach Explorer+ zullen in het eerste kwartaal van 2017 op de markt komen. Voor de inReach SE+ is de aanbevolen publieksprijs 449,99 €, voor de inReach Explorer+ is dat 499,99 €.

InReach SE+ en inReach Explorer+ zijn de laatste nieuwe oplossingen van de outdoor-divisie van Garmin, gespecialiseerd in de ontwikkeling van technologieën en vernieuwingen voor een nog betere outdoor-ervaring van de gebruikers.

1 De vooraf ingelezen TOPO-kaarten van InReach zijn niet compatibel met de andere Garmin-toestellen. De kaarten bestemd voor de andere Garmin-toestellen zijn niet compatibel met deze modellen.

2 Hiervoor is een compatibele Smartphone nodig. Bezoek de site Garmin.com/BLE voor meer informatie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.