Garmin® stelt zijn gamma fēnix® 5 voor — Multisporthorloges met gps voor sporters en avonturiers

In het kader van de Consumer Electronics Show in Las Vegas (van 5 tot 8 januari 2017), onthult Garmin de modellen fēnix® 5, 5S en fēnix® 5X. Het merk vervolledigt hiermee zijn beroemde lijn van draagbare gps-multisportaccessoires met drie horloges die speciaal ontworpen zijn voor sporters en avonturiers.

Al decennialang is Garmin de pionier op het gebied van gps-navigatie, draadloze toestellen en applicaties voor de actieve medemens. Garmin neemt, dankzij zijn vele innovaties, een belangrijke plaats in, in de markt van de draagbare toestellen (wearables). Om zijn marktpositie te bevestigen en te versterken, onthult het merk zijn nieuwe fēnix® 5 gamma; drie premium GPS-multisporthorloges met polshartslagmeter, geavanceerde fitnessfuncties en verwisselbare banden assorti met elke levensstijl.

Elegant en robuust, deze horloge past zich aan elke pols en aan elke situatie aan. Dankzij de nieuwe QuickFit™-bevestigingen kan de gebruiker de elegante lederen of metalen armband in enkele seconden en zonder hulpmiddel vervangen door een sportiever siliconen bandje.

De fēnix® is zowel een horloge als een krachtig trainingsinstrument dankzij de vooraf ingestelde multisportfunctionaliteiten voor verschillende sporten. De geïntegreerde navigatiefuncties omvatten een barometrische hoogtemeter, een kompas met drie assen en een gyroscoop. Daarnaast zijn alle fēnix® 5-modellen compatibel met Connect IQ, zodat de gebruikers hun horloge kunnen personaliseren met apps, widgets, gegevensvelden en leesmodaliteiten. Bij koppeling met een compatibele Smartphone, kunnen gebruikers op hun polsbandje een signaal krijgen in geval van oproep, sms en e-mail.

Voor elk wat wils

De fēnix® 5S is lichter, eleganter en kleiner dan de vorige modellen en werd speciaal ontworpen voor serieuze atleten en avonturiers die meer willen doen met minder om hun pols.  Het horloge levert optimale prestaties dankzij de geavanceerde functionaliteit, zoals de polshartslagmeter, ingebouwde activiteitenprofielen, geavanceerde prestatiemeters en de trainingsstatistieken die inzicht geven in de effectiviteit van de trainingsarbeid.

De ultra-robuuste fēnix® 5X wordt op haar beurt verkocht met de vooraf ingelezen online TOPO-kaarten van Europa. Elk van de nieuwe fēnix® 5-modellen is ontworpen om aan de elementen te kunnen weerstaan, de fēnix® 5X kan onder water worden gebruikt tot op 100 meter diepte3. De fēnix® 5X beschikt over een complete set van functionaliteiten voor het trainen en beoefenen van vele sporten, aangevuld met een nieuw navigatiesysteem en een geavanceerde cartografie. Om de sporters en avonturiers toe te laten zich in alle gemoedsrust buiten de bekende paden te wagen, geeft de fēnix® 5X hun voortdurend informatie over hun positie, met behulp van vernieuwende navigatiefunctionaliteiten die het beste halen uit de TOPO-kaarten op hun polsband.

De fēnix® 5, 5S en 5x zullen beschikbaar zijn tegen het einde van het eerste kwartaal van 2017. De fēnix® 5 en fēnix® 5S zullen worden verkocht tegen de aanbevolen prijs van 599,99 €. De fēnix® 5 Sapphire, fēnix® 5S Sapphire tegen de prijs van 699,99 € en de fēnix® 5 Performer Bundle tegen de prijs van 669,99 €. De fēnix® 5 Sapphire Performer Bundle zal te koop zijn voor 769,99 € en de fēnix® 5X Sapphire voor 749,99 €. De fēnix® 5 Sapphire met metalen armband zal worden aangeboden tegen een kleinhandelsprijs van 849,99 €, voor de fēnix® 5, fēnix® 5S, en van 899,99 € voor de fēnix® 5X. Meer informatie vindt u op garmin.com/fenix.

1 Zie Garmin.com/ataccuracy voor meer details.

2 Indien gecombineerd met een compatibele Smartphone. Zie Garmin.com/ble voor meer details.

3 Zie Garmin.com/waterrating voor meer details.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.