Het nieuwe gps-gamma Drive 2017 van Garmin biedt essentiële diensten in real time

In het kader van de Consumer Electronics Show in Las Vegas (van 5 tot 8 januari 2017), kondigt Garmin een belangrijke update van zijn productgamma Garmin Drive™ aan — de eenvoudig bruikbare draagbare navigatiesystemen (PND). De nieuwe toestellen garanderen real time services1 en up to date informatie, voor een vlot en veilig wegverkeer.

De nieuwste Garmins bieden gratis real time diensten(1) aan, waardoor bestuurders steeds op de hoogte zijn over de meest recente en precieze informatie. Het gamma bestaat uit vier innoverende modellen: Garmin Drive™, Garmin DriveSmart™, Garmin DriveAssist™ en Garmin DriveLuxe™.

"Dankzij de grote vooruitgang waarvan onze navigatiesystemen 2017 Drive kunnen gebruikmaken, kunnen onze klanten nu met een gerust gemoed de baan op," verklaart Dan Bartel, vicevoorzitter van Garmin, verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop. De nieuwe Garmin Drive-navigatiesystemen beschikken over een uitgebreide reeks signalen voor de bestuurder: melden van gevaarlijke bochten, overwegen, oversteekplaatsen van wild, eenrichtingsstraten en nog zoveel meer! 

Het basismodel Garmin Drive 51/61 biedt gratis diensten zoals verkeersinformatie in real time1. Met Parkopedia®, wereldleider op het vlak van parkingservices, biedt het bovendien on-the-spot parkeeradvies1. Andere real time services, zoals LiveTrack1, bieden de automobilisten de mogelijkheid om hun positie met vrienden te delen en hun hun eigen reisgegevens door te geven. Beter nog, bij elke autorit kan de gebruiker de nieuwe vooraf opgeladen gegevens van TripAdvisor® raadplegen. 

De Garmin DriveSmart 51/61 is een 5.0 of 6.95-inch GPS-navigatietoestel met zoomfunctie en is uitgerust met een ingebouwde Wi-Fi® voor het updaten van kaarten en software. Ook spraak gestuurde navigatie en handsfree bellen3 is mogelijk dankzij Bluetooth®. Dankzij de Smartphone-koppeling kan de bestuurder sms'en en App-waarschuwingen ontvangen op het navigatiescherm1, de mogelijkheid om permanent online te blijven is een van de grootste troeven van het Garmin DriveSmart-gamma.

Garmin DriveAssist 51 maakt gebruik van de functies van Garmin DriveSmart, aangevuld met een dash cam4 met ingebouwde geluidsopname, die de afgelegde weg opneemt en bij impact automatisch videobeelden bijhoudt. Het toestel is voorzien van kaarten van Europa, plus gratis levenslange kaartupdates en gratis live verkeersinformatie. De waarschuwingsfuncties voor kop-staartbotsingen en bij het wisselen van rijbaan geven tijdig melding voor mogelijk gevaarlijke situaties. De functie Go Alert waarschuwt de bestuurder als de voertuigen vóór hem of haar weer in beweging komen en de functie Garmin Real Vision™ toont echte camerabeelden bij het wisselen van rijbaan en bij aankomst op bestemming. Wie de gratis app Garmin VIRB® downloadt, kan via Travelapse™ lange ritten vastleggen, om er achteraf een videoclip van te maken.

De elegante Garmin DriveLuxe 51 is een navigator van de hoogste klasse — met alle functionaliteiten van de Garmin DriveSmart-reeks — in een esthetisch en elegant metallic design. Deze verfijnde navigator laadt zich weer op met behulp van een magnetische drager die gemakkelijk losgekoppeld en vervoerd kan worden.

Het Garmin Drive-gamma biedt modellen met verschillende in kaart gebrachte regio's, weergavegroottes en navigatiefuncties. De aanbevolen prijzen schommelen tussen 129 € en 359 €. Deze producten zouden beschikbaar moeten zijn vanaf februari 2017.

1 Om toegang te krijgen tot de real time services en slimme berichten op uw navigator, moet u de gratis Smartphone-app Link downloaden. Hiervoor kunnen gebruikskosten worden aangerekend. Contacteer uw leverancier voor mobiele services voor meer informatie over de tarieven voor gegevensoverdracht en roaming. U hebt hiervoor een Bluetooth Smartphone nodig (apart verkocht).

2 De radar- en snelheidscontrolewaarschuwingen met rood licht zijn niet in alle regio's beschikbaar.

3 Hiervoor is een Bluetooth Smartphone nodig (apart verkocht).

4 In sommige rechtsgebieden is het gebruik van de “dash cam”-functionaliteit gereglementeerd of verboden. U bent zelf verantwoordelijk voor de kennis en het naleven van de toepasselijke wetten en de rechten op de privacy in de rechtsgebieden waar u overweegt gebruik te maken van ’Garmin DriveAssist.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.