Met een gerust gemoed de fiets op dankzij de Varia™ RVR315 en RTL515 van Garmin

De achteruitkijkradar waarschuwt fietsers bij naderende auto’s

13 mei 2020 - De fiets wint aan populariteit bij de Belg. Hij wordt niet alleen gebruikt voor sportieve doeleinden, maar is ook meer en meer een volwaardig vervoersmiddel om file-en pendelstress te vermijden. Uit cijfers die begin dit jaar werden gepubliceerd door de fietsbeurs Velofollies blijkt dat in 2019 niet minder dan 470.000 fietsen verkocht werden in België  (1). Bovendien valt ook de stijging op in de verkoop van elektrische fietsen, die tegenwoordig vlot een snelheid van 25 of 45 km/uur halen. Reden te meer om de veiligheid voor fietsers te optimaliseren. Daarom lanceert Garmin vandaag zijn nieuwe fietsaccessoires die u zullen helpen te genieten van uw fietstocht in alle rust en veiligheid: de Varia™ RVR315, een achteruitkijkradar en de Varia™ RTL515, een radar met achterlicht. 

Fiets in alle veiligheid, dag en nacht

Beide apparaten functioneren met de nieuwe Varia applicatie, waardoor fietsers hun smartphone als hoofd- of backup scherm kunnen gebruiken terwijl ze rijden.

 Wie de Varia RVR315 of RTL515 combineert met de Varia app, een compatibel Garmin-apparaat of een radarscherm rijdt met ogen op zijn rug, want de radar brengt fietsers op de hoogte bij naderende voertuigen, waar dan ook en op elk moment van de dag. Tot een afstand van 153 meter waarschuwen de toestellen de fietser over naderende voertuigen met visuele – en geluidssignalen. De kleurencode op hun telefoonscherm verwittigen fietsers over het verkeer achter hen: groen betekent dat alles ok is, oranje wil zeggen dat een voertuig nadert en rood betekent dat een voertuig aan hoge snelheid nadert.

“Onze achteruitkijkradar van de eerste generatie was onmiddellijk onmisbaar voor fietsers wereldwijd, het gaf hen gemoedsrust tijdens hun traject, dag en nacht,” zegt Dan Bartel, vice-president van Garmin. “Met de nieuwe Varia RVR315, RTL515 en de Varia-app brengen we de allernieuwste veiligheidstoepassingen tot bij een nog groter publiek en willen we hun zorgen die ze ervaren op de baan verlagen.”

Een achterlicht en peloton-modus voor een veiligere omgeving

Bij fietsers die gebruik maken van de Varia RTL515 tijdens hun traject overdag, is het achterlicht al zichtbaar vanaf een kilometer afstand, waardoor automobilisten de fietser al opmerken nog voor de radar dat zal doen. Bovendien is de Varia RTL515 ook uitgerust met een peloton-modus, waarbij het licht minder intens schijnt en dus aangenamer is voor iedereen die mee in groep fietst. ​ 

Andere essentiële toepassingen

  • Wanneer de Varia RVR315 en RTL515 gebruikt worden met een compatibele smartphone, kunnen ze ook geïntegreerd worden in populaire apps van derden, zoals Ride with GPS, waardoor fietsers hun kaarten kunnen combineren met waarschuwingen van de achteruitkijkradar.
  • De Varia RVR315 en RTL515 zijn compatibel met de meeste wegenfietsen.
  • De Varia RVR315 en RTL515 zijn eenvoudig en snel te bevestigen.
  • De Varia RVR315 heeft een batterijlevensduur van maximaal 7 uur en de adviesprijs bedraagt € 149,99.
  • Met een batterijlevensduur van 16 uur in achterlichtmodus overdag en 6 uur in achterlichtmodus ‘s nachts of in vaste modus, heeft de Varia RTL515 een adviesprijs van € 199,99.

(1) Bike-eu.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.