Meten is weten met nieuwe Index S2 Smart Weegschaal van Garmin

Strakker en slimmer met nieuwe gewichtscurve en personaliseerbare widgets

Brussel, 14 oktober 2020 – Garmin lanceert vandaag hun nieuwe Index S2TM Smart Weegschaal. Een slimme weegschaal die meer doet dan meten alleen. Met een brede waaier aan meetfuncties voor onder andere je gewicht en een geoptimaliseerde nauwkeurigheid helpt deze weegschaal jouw welzijn op peil te houden, of je nu een ervaren atleet bent of gewoon graag je gewicht en gezondheid bewust wil opvolgen. Je kan de gegevens draadloos doorsturen naar Garmin Connect™, de gratis online fitnesscommunity van Garmin. Zo kan je alle lichaamsparameters op één plaats raadplegen 1 en zie je in een oogopslag je evolutie. Met zijn strakke en compacte look en hoge resolutie kleurenscherm is de Index S2 een ideale gezondheids-en wellnesstool voor wie zijn vorderingen wil bijhouden van dag tot dag. Bekijk de Index S2 hier in actie.

Vernieuwde functies voor élk activiteitniveau

De Index S2 bouwt verder op het succes van de Garmin Smart Weegschaal van de eerste generatie. Het design kreeg een upgrade en de weegschaal is nauwkeuriger dan ooit. De functies helpen sporters van alle niveaus om het effect van hun sportieve inspanningen te meten maar zijn ook nuttig voor wie gewoon zijn gewicht en gezondheid wil opvolgen.

 De nieuwe gewichtscurve voorkomt dat je wordt afgeleid door dagelijkse schommelingen in je gewicht, want die zijn volledig normaal. De weegschaal toont je een trendlijn, gebaseerd op gegevens van de afgelopen 30 dagen, zo hou jij je focus op het totaalplaatje. ​ 

Voor atleten die deze schommelingen tracken om hun hydratatieniveau te meten, toont de Index S2 het verschil tussen de huidige en de laatste weegsessie. Op die manier weten je als sporter hoeveel je moet hydrateren na een zware work out.

Stephanie Scheirlynck, topsportdiëtiste en schrijfster van Het Sportkookboek begeleidt sporters, van recreatief tot professioneel, in het bereiken van hun sportieve doelen. Ze is dan ook van mening dat iedereen baat heeft bij een dergelijke weegschaal.

De weegschaal is niet alleen interessant als je gewicht wil verliezen, maar biedt ook belangrijke informatie over je lichaamssamenstelling, die voor sporters nog belangrijker is dan hun gewicht. Door de Index S2 verkrijg je inzicht in hoe goed je jezelf voedt, want meer sporten staat ook vaak gelijk aan meer eten. Voor sporters is gewichtsverlies niet de voornaamste factor, want wie spiermassa verliest kan blessures oplopen. Zij zullen dus vooral vetpercentage willen verliezen. - Stephanie Scheirlynck

Op de website van Stephanie maak je momenteel kans om de Index S2 te winnen. Het enige wat je daarvoor moet doen, is deelnemen aan de quiz over lichaamssamenstelling, waarvoor Stephanie ook de antwoorden deelt in een interessante videotutorial.

Info op maat: van BMI tot het weerbericht

Naast de gegevens over gewicht biedt de Index S2 ook een totaaloverzicht van je gezondheid, want de Smart Weegschaal meet naast gewicht ook lichaamsvet, BMI, spiermassa, botmassa en waterpercentage. Dankzij de weerwidget kan je zelfs je dag plannen vanop je weegschaal. Maar, geen zorgen voor een informatie-overload, je kiest zelf welke informatie je op het scherm te zien krijgt.

Geconnecteerde weegschaal voor de familie of het hele team

De Index S2 detecteert tot wel 16 gebruikers en is dus perfect voor een familie of team. 

De opstart van het toestel is simpel:

  1. De tutorial in de Garmin Connect app helpt je heel eenvoudig op weg.
  2. Je Index S2 synchroniseert automatisch met Garmin Connect via Wi-Fi, je hebt geen smartphone nodig.
  3. Je gewicht- en gezondheidsgegevens integreren automatisch in de Garmin Connect app waar je jaar-, dag-,week-, maand- en jaargrafieken en trendlijnen kan raadplegen.
  4. Tot slot kan je jouw weegschaal volledig personaliseren door in de app te selecteren welke widgets je op de weegschaal wil zien. 

De index S2 is verkrijgbaar in zwart of wit, heeft een batterijduur tot 9 maanden, en is vanaf nu beschikbaar op garmin.com aan de adviesprijs van €149,99.

1 Hiervoor is de Garmin Connect app, gedownload op een compatibele smartphone vereist.

Over Stephanie Scheirlynck

Stephanie Scheirlynck is sportdiëtiste, ze begeleidt al jaren sporters van alle niveaus bij het bereiken van hun optimale sportgewicht door de juiste voeding. Dat doet ze aan de hand van individuele begeleidingssessies, maar ook via haar website allesoversportvoeding.be, waar ze regelmatig artikels, video's, calculators,... over de materie publiceert. Stephanie geeft ook begeleide online workshops en schreef de driedelige reeks 'Het Sportkookboek' en 'Het Optimale Sportgewicht'. Ze werkte al samen met onder andere het Belgisch Olympisch Team, Nafi Thiam en Wout Van Aert.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.