Nieuwe Garmin inReach Mini 2: tot 30 dagen wereldwijde satellietcommunicatie

Vertrek vederlicht en vol vertrouwen op avontuur

De avonturiers onder ons worden verwend door Garmin. Na de lancering van de nieuwe fenix en de gloednieuwe Epix, brengt Garmin nu ook een update van de inReach® Mini 2 uit. Deze compacte satellietcommunicator garandeert tweerichtingscommunicatie en - SOS-waarschuwingen1 in de meest uitdagende en afgelegen gebieden. Zo kan elk avontuur in alle veiligheid doorgaan. Het toestel is extreem licht (100 gram) en biedt een batterijlevensduur tot 30 dagen2, zo kan jij met een gerust hart vertrekken, en hoeven je vrienden en familie zich geen zorgen te maken.

"Of je nu een ontspannen middagwandeling maakt of tijdens een lange expeditie een berg beklimt, de inReach Mini 2 is de perfecte compagnon. Het compacte formaat, de robuuste lokalisatiefuncties en de aanzienlijk langere levensduur van de batterij zorgen voor gemoedsrust tijdens elke reis zonder extra gewicht aan je rugzak toe te voegen," zegt Tom De Schrijver, Marketing Assistant bij Garmin BeLux. . "Communicatie kan tijdens elk avontuur van cruciaal belang zijn en het beste plan is om altijd voorbereid te zijn. Daarom zijn Garmin satellietcommunicators, zoals de inReach Mini 2, vertrouwde hulpmiddelen geworden voor iedereen die zich op avontuurlijke gronden waagt."

En daar is presentatrice en doorwinterde bergbeklimster Sofie Lenaerts het levende bewijs van. Ze beklom nog maar net de Manaslu in Nepal en rekende dagelijks op haar inReach satellietcommunicator:

“Ik heb de inReach meegenomen om tijdens de expeditie steeds mijn locatie te kunnen delen in geval van nood, maar het is een fantastisch middel gebleken om contact te houden met het thuisfront en updates te plaatsen op social media. Wanneer het -15 graden is in mijn tent, zijn berichtjes van vrienden en familie extra hartverwarmend. De inReach stelt zowel mezelf als iedereen die mijn avontuur volgt, gerust, zeker aangezien we vaak in lawinecondities verkeren.”

Tot wel 30 dagen batterij

Of het nu over land, door de lucht of op zee is, met de inReach Mini 2 kan je langer op ontdekkingstocht, want in de standaard trackingmodus met verzendinterval van 10 minuten gaat je apparaat tot wel 14 dagen mee. Om de levensduur van de batterij verder te verlengen, kan je de verzendintervallen aanpassen en tot 30 dagen van continu gebruik genieten2. Ook wie zich slechts af en toe into the wild begeeft, kan gerust zijn want de inReach Mini 2 blijft opgeladen en klaar voor gebruik wanneer deze is uitgeschakeld voor maximaal een jaar. Dit maakt van de inReach Mini 2 ook een nuttige aanvulling op elke auto-, boot- of vliegtuig EHBO-kit.

Nog meer omgevingsbewustzijn

De inReach Mini 2 registreert automatisch je activiteiten en slaat je route op. Wanneer je gedesoriënteerd raakt, kan je eenvoudig TracBack inschakelen: een digitaal pad dat je bewegingen reconstrueert en je terugleidt naar je vertrekpunt.

De inReach Mini 2 heeft ook een elektronisch kompas dat zelfs bij stilstand een nauwkeurige koers aangeeft. Naast het GPS-satellietnetwerk, maakt het toestel ook gebruik van GALILEO, QZSS en BeiDou-satellietnetwerken voor een snellere initiële acquisitietijd en nog meer dekking in de uitdagende omgevingen.

Dankzij de eenvoudige gebruikersinterface van inReach Mini 2 kan je locatie-updates, weerupdates en berichten sneller controleren dan ooit tevoren. Met behulp van de nieuwe “quick view”, kan je door de widgets swipen om snel de belangrijkste informatie te bekijken. Achter elke widget schuilen extra details, die worden weergegeven op het nieuwe hoge-resolutie display, dat geoptimaliseerd is voor weergave onder alle omstandigheden.

Compatibiliteit met Garmin

Je kan de inReach Mini 2 koppelen met meer dan 80 Garmin-apparaten, waaronder maritieme kaartplotters, autonavigatiemodellen, luchtvaartsystemen en smartwatches. Zo kan je eenvoudig inkomende berichten bekijken, reageren op berichten of de inReach Mini 2 bedienen om tracking te starten en te stoppen en - in geval van nood - een interactief SOS-bericht te activeren direct vanaf het gekoppelde toestel.

Verdere optimalisaties en veiligheidsfuncties:

  • Verbeter de navigatie en communicatie van je mobiele telefoon door de Garmin Explore Mobile- app te downloaden. Deze app brengt je tocht in kaart, zodat je kan synchroniseren en delen vanaf elke locatie. Dankzij de app start je navigatie van je inReach Mini 2 ook automatisch.
  • Gekoppeld aan de inReach Mini 2 kan je je mobiele toestel gebruiken om snel berichten te typen, actuele weersinformatie op te vragen en verschillende kaarten te downloaden.
  • Met de nieuwe Course Creator markeer je jouw start en finish en ontvang je automatisch je koerslijn.
  • Via de inReach MapShare™ pagina of door het verzenden van GPS-coördinaten in hun bericht, kan je jouw dierbaren in een oogwenk op de hoogte brengen van je locatie.
  • Vrienden en familie kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met jou om je onderweg aan te moedigen of te feliciteren
  • In geval van nood kun je met één druk op de noodknop een interactief SOS-bericht naar GEOS verzenden, het door Garmin ondersteunde International Emergency Response Coordination Center (IERCC) met een professioneel 24/7 wereldwijd bewakings- en responscentrum.
  • Via de tweerichtingscommunicatie van de inReach Mini 2 kan het IERCC ook communiceren met de inReach-gebruiker.

Prijzen en beschikbaarheid

De robuuste InReach Mini 2 meet net geen 10 cm bij 5 cm breed en weegt 100 gram. Hij is waterbestendig tot IPX73. InReach Mini 2 is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399,99 €.

Om te kunnen communiceren met een inReach Mini toestel is een actief satellietabonnement vereist. Verschillende abonnementen, variërend van flexibele maand-tot-maand-opties tot een jaarcontractpakket, zijn beschikbaar voor particulieren en professionals. Abonnementen zijn al verkrijgbaar vanaf € 14,99 per maand.

Voor meer info kan je terecht op garmin.com.


1 Satellietabonnement vereist. In sommige rechtsgebieden is het gebruik van satellietcommunicatieapparatuur aan regels gebonden of verboden. Het is uw verantwoordelijkheid om alle toepasselijke wetten te kennen en na te leven in de rechtsgebieden waar u het toestel gebruikt.

2 Afhankelijk van modus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.