Non-stop fietsen met de nieuwe compacte Garmin Edge 540 en 840 Solar fiets-GPS op zonne-energie

Brussel, 11 april 2023 - Fietsfanaten opgelet: met de komst van mooier weer onthulde Garmin vandaag de nieuwe Edge® 540, 540 Solar, 840 en 840 Solar geavanceerde, compacte fietscomputers met unieke, gerichte en uitgebreide coaching op maat van de persoonlijke doelen van elke fietser(1). Geavanceerde, lichtgewicht GPS-fietscomputers die dynamische prestatie-informatie en geavanceerde kaartfuncties bieden om je voor te bereiden op je volgende rit, wedstrijd of uitdaging. Ze zijn nu verkrijgbaar in standaard (540 en 840) en Solar (540 Solar en 840 Solar) versies, voor zij die (nog) langer willen blijven fietsen, met meer dagen tussen oplaadbeurten, dankzij het opladen op zonne-energie. ​ Deze nieuwe 540 en 840 series zijn klaar om fietsers te helpen het beste van zichzelf te geven.

Edge 540 en 840: rij slimmer en train harder

Met superieure en nog nauwkeurigere navigatie, planning en training die zich aan jou en je doelen aanpassen, helpen de Edge 540 en 840 series je bij elke rit je prestaties te verbeteren. En met de Solar-functie op de Edge 540 Solar en 840 Solar kun je dankzij het opladen op zonne-energie genieten van nog langere ritten. Met informatie van Firstbeat Analytics™, zoals VO2 max, trainingsstatus en -belasting, hersteltijd en meer, kunnen fietsers gemakkelijk zien hoe hun lichaam reageert op hun inspanningen tijdens trainingen. Wie een compatibele Garmin smartwatch draagt, kan een meer holistisch beeld krijgen van hun gezondheid en welzijn met informatie zoals Pulse Ox(2), Body Battery™ tracking, geavanceerde slaaptracking en slaapscore, en meer.

Geert de Vlieger, voormalig keeper van ons nationale voetbalteam en fietsfan: "Ik ben altijd een grote fan geweest van de Garmin Edge 830 compacte fiets-GPS. Door nu de Solar functie toe te voegen aan de Edge 840, zal ik geen problemen hebben met de batterijduur voor mijn volgende sportieve uitdagingen, waaronder mijn beklimming van de Mont Ventoux deze zomer. Met nieuwe prestatiemetingen, kaartverbeteringen en oplaadmogelijkheden op zonne-energie zijn deze nieuwe Edge GPS-fietsers het perfecte hulpmiddel om je training en prestaties drastisch te verbeteren."

Meer geavanceerde en innovatieve functies

 • Profiteer met de Edge 540 en 840 van een batterijlevensduur tot 26 uur in de intensieve modus en 42 uur in de batterijbesparende modus. Power GlassTM opladen op zonne-energie op de Edge 540 Solar en 840 Solar verlengt de levensduur van de batterij tot 60 uur in de batterijspaarstand of tot 32 uur in de intensieve modus. Win 25 minuten extra per uur met opladen op zonne-energie in de batterijbesparende modus tijdens het fietsen overdag.(3)
 • Vergelijk je fietsvermogen (je sterke en zwakke punten) met de vereisten van een specifieke koers om je training op de juiste gebieden te richten, zodat je kunt blijven groeien. ​
 • Bekijk voorgestelde trainingen en trainingsprogramma's voor de dag op het scherm. Krijg unieke, gepersonaliseerde coaching die zich aanpast aan je huidige trainingsbelasting en herstel, terwijl je je voorbereidt op een komende wedstrijd of evenement, zodat je klaar bent als je bij de startlijn aankomt.
 • Zie de resterende klim en het stijgingspercentage terwijl je klimt. Je kunt je inspanning meten met de ClimbPro klimplanner.
 • Beheer je inspanning met de vermogensgids, die je onderweg vermogensdoelen aanbeveelt, terwijl je aan de hand van informatie over je uithoudingsvermogen weet hoeveel langer je nog kunt.

Navigatie voor weg, trail of gravel

 • Fietsers kunnen met een gerust hart fietsen met ingebouwde veiligheids- en traceerfuncties zoals LiveTrack, groepsberichten en incidentdetectie voor alle fietsactiviteiten, inclusief mountainbiken.
 • Voor extra vertrouwen tijdens het fietsen zijn de Edge 540 en 840 series compatibel met het Varia™-assortiment radar- en fietslampen, evenals inReach®-apparaten met SOS- en communicatiemogelijkheden als je niet in de buurt bent.
 • Fietsers kunnen gemakkelijk hun weg vinden met een verhoogde positienauwkeurigheid dankzij multi-band GNSS-technologie. Bovendien werkt de Edge 540/840 uitstekend in zware omstandigheden.
 • De nieuwe Edge gedraagt zich als een lokale fietser, ongeacht het type fiets, met verbeterde kaarten die specifiek zijn voor elk type rit en die de drukste wegen en paden en de beste bezienswaardigheden markeren.
 • Dankzij de gestroomlijnde set-up en heldere interface heb je snel en eenvoudig toegang tot de informatie, routes en tools die je nodig hebt en kun je zelfs gegevensvelden rechtstreeks vanaf het Edge-apparaat of je gekoppelde smartphone aanpassen.
 • Als het tijd is om over te stappen op indoor training, kunnen de Edge 540 en 840 series eenvoudig worden gekoppeld aan Tacx® indoor smart trainers om het hele jaar door te kunnen fietsen.
 • Met de GarminConnect app op je smartphone kun je het toestel koppelen aan je favoriete apps en platforms, waaronder Strava, Komoot, TrainingPeaks® en nog veel meer.
 • Bovendien biedt de Connect IQ™ Store smartphone app, voor wie zijn fiets-GPS wil aanpassen, aangepaste datavelden, apps en widgets die eenvoudig naar het Edge toestel kunnen worden gedownload.

Crush every ride

Met deze fiets-GPS ben je klaar voor elke rit, van afgelegen grindpaden tot uitdagende beklimmingen. Alle modellen uit de Edge 540 en 840 serie hebben een 2,6 inch kleurenscherm en knoppenbediening die in elke rijomgeving werken, terwijl de toestellen uit de Edge 840 serie ook een responsief touchscreen hebben.

Meteen uit de doos is het instellen van het apparaat eenvoudiger dan ooit: een snelle en eenvoudige ervaring om toegang te krijgen tot informatie, cursussen en trainingstools. Bovendien kunnen gebruikers gegevensvelden rechtstreeks vanaf de Edge of een compatibele smartphone aanpassen.

De Edge 540 Solar en Edge 840 Solar GPS-fietsunits zijn nu verkrijgbaar tegen adviesprijzen van €499,99 dollar en €599,99. De niet-Solar Edge 540 heeft een adviesprijs van €399,99 en de niet-Solar Edge 840 heeft een adviesprijs van €499,99. Voor elk apparaat zijn ook sensorbundels beschikbaar.


(1) In combinatie met compatibele sensoren (apart verkrijgbaar).
(2) Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of controle van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar.
(3) Uitgaande van continue omstandigheden van 75.000 lux tijdens reizen overdag.


 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.