Optimaliseer je prestaties op het racecircuit met de nieuwe Garmin Catalyst

De nieuwe geheime tool voor snelheid

Brussel, 3 september 2020 – Garmin onthult vandaag de Garmin Catalyst, een revolutionair, real-time coaching toestel om rijprestaties op het racecircuit te verbeteren, anders dan eender welke lap timer GPS of datasysteem dat de autosportwereld al heeft gezien. De Garmin Catalyst monteer je in de cockpit1 van een racewagen. Het toestel verzamelt gegevens over je prestaties en biedt real-time coaching met geluid aan die je helpt jouw volle potentieel te bereiken op het circuit. Aan het einde van de trainingssessie krijg je onmiddellijk een gedetailleerde analyse van je prestatie en preciseert de Garmin Catalyst ook de verbeterpunten die je moet realiseren om maximale efficiëntie te behalen. Met de coaching op het circuit en data-analyse naast het circuit richt de Garmin Catalyst zich op het optimaliseren van de prestaties van piloten van alle niveaus. Een unieke tool die de autosportwereld niet onverschillig zal laten. 

 De nieuwe innovatie werd voor Garmin ontwikkeld door de Garmin Pit Crew, een internationale groep Garmin-werknemers met een gemeenschappelijke passie in gemotoriseerde sport en een gevarieerde expertise in autoracen op hoog niveau. Zij zetten hun passie en kennis van de sector in voor de ontwikkeling van deze eerste prestatieverbeteraar, uniek in de autosportwereld.

Ongeziene functies voor de autosportsector

  • Naast de True Optimal Lap functie, introduceert de set innoverende functionaliteiten ook een nieuwe True Track Positioning technologie. Deze duidt de ideale lijn van een wagen op de racebaan aan door gebruik te maken van een combinatie van geïntegreerde versnellingsmeters, beeldbewerking en 10 Hz multi-GNSS positionering.
  • Het Remote Cam accessoire legt HD-video’s van 1080p vast die je opnieuw kan afspelen op het Garmin Catalyst apparaat met real-time gesynchroniseerde overlays die snelheid weergeven, net zoals data van de rit en nog veel meer.
  • De Garmin Catalyst maakt het voor autopiloten mogelijk om op de baan en zonder enige interactie met het apparaat in real-time coaching signalen te ontvangen via een compatibele helm 2 of door ze af te spelen op de autoradio met bluetooth. De audiosignalen worden voor en na de bochten afgespeeld en geven zo onmiddellijk feedback zonder te moeten wachten tot het einde van de rit.

Een eenvoudig en efficiënt analyseproces

De interpretatie van de data van een rit was steeds een uitdaging voor piloten. Met de Garmin Catalyst wordt dat nu veel eenvoudiger door gebruikers een automatische en onmiddellijke analyse te bieden, rechtstreeks op het apparaat. Eens de sessie afgelopen is, kunnen de piloten via het aanraakscherm meteen hun prestatiegegevens in detail raadplegen en eenvoudig hun verbeterpunten zien. Ook wanneer bestuurders zich niet in de buurt van de Garmin Catalyst bevinden, kunnen ze het overzicht van de prestatie raadplegen via een mobiel apparaat of computer dankzij Garmin Connect.

De Garmin Catalyst voorziet ook precieze prestatiegegevens, zoals de beste behaalde tijd, delta-timing, het aantal ritten en de duur van de sessie. De aanpassingssuggesties helpen gebruikers ook beter om hun tijd op de baan te optimaliseren. Ten slotte zorgt een databank van vooraf geladen circuitgegevens voor een vlot gebruik van het apparaat op parcours over heel de wereld.

De Garmin Catalyst monteer je in de cockpit van de wagen met een stevige zuignap of met een steun met schroeven. De Garmin Catalyst is vanaf vandaag verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €999,99. Voor meer info, surf naar garmin.com/catalyst.

1 WAARSCHUWING: Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor recreatief gebruik in een circuitomgeving. Gebruik dit apparaat nooit op de openbare weg. Het niet-respecteren van deze waarschuwing kan een accident met materiële schade, ernstige fysieke letsels of sterfte. U bent zelf verantwoordelijk voor een veilig en voorzichtig gebruik van dit apparaat.
2 U hebt een helm of oortje nodig (apart verkocht) met Bluetooth technologie.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.