Rij een heel seizoen in het offensief met de nieuwe Garmin Edge 530 en Edge 830

Garmin®-fiets gps-computers met geavanceerde mapping, beveiligingsfuncties en dynamische prestaties

24 april 2019 - Het wielerseizoen is al goed op gang, de kasseiklassiekers zijn achter de rug en de belangrijkste Ardennenklassieker komt eraan. Om het seizoen mee op gang te trappen lanceert Garmin de Edge 530 en Edge 830. Twee fiets-gps’en die nieuwe inzichten bieden in je prestaties, nieuwe veiligheidsfuncties(1) bevatten en handige cartografie bevatten om te gebruiken op elk terrein. Deze twee modellen zullen zowel mountainbikers als recreatieve en ervaren fietsers verleiden die in hun vrije tijd of op vakantie nieuwe routes willen ontdekken. Motivatie in combinatie met de Garmin Edge is de perfecte mix voor een training op maat. Veel fietsplezier allemaal!

De Edge 530 en Edge 830 zijn de ideale gids voor je trainingssessies

De Edge 530 en Edge 830 analyseren op voorhand het parcours dat je zal afleggen. Om je vervolgens handige tips aan te bieden over hoe je jouw krachten en inspanningen het beste indeelt. Ideaal voor fietsers die te snel van start gaan, of nog wat moeite hebben met het indelen van hun energie.

 • De nieuwe ClimbPro-functie geeft automatisch de resterende hellingen en hun stijgingspercentages weer die nog in het verschiet van je route liggen, waardoor je jouw inspanningen tijdens de hele rit kan verdelen en beoordelen.
 • Met de nieuwe berekeningen van de Edge kan je analyseren hoe jouw lichaam reageert op verschillende omgevingsfactoren (warmte, acclimatisatie tot hoogte2, enz.). Onderweg meldt de gps ook wanneer het tijd is om extra energie op te nemen of te rehydrateren, zodat je niet af te rekenen krijgt met een hongerklop.
 • De Edge 530 en 830 bundelen je statistieken van de afgelopen vier weken en verzamelt een overzicht van je aerobe en anaërobe ritten. Zo krijg je een duidelijk overzicht van je sterke en zwakke punten en de effecten die je trainingen daarop hebben.
 • Voor wie een trainingsschema volgt is er nog goed nieuws. Met behulp van de Garmin Connect TM en TrainingPeaks synchroniseer je deze data probleemloos met je Edge. Hierop kan je dan je trainingsschema van de komende week raadplegen.
 • Beide gps’en beschikken over een 2.6-inch hoogresolutie scherm.
 • De Edge 830 bedien je – in weer en wind en ook mét handschoenen – met een snel en reactief touchscreen
 • De Edge 530 bedien je met drukknoppen.

Persoonlijke navigatie

De Edge 530 en 830 zijn standaard uitgerust met de Garmin Cycle Map, hierop kan je je route bocht voor bocht volgen en het waarschuwt je ook voor scherpe bochten. Bovendien stelt de Edge 830 fietsers in staat om nieuwe routes rechtstreeks op hun apparaat aan te maken.

Ga je graag op avontuur? De Edge 530 en 830 kennen de beste grindwegen en bergwegen waar je je kan uitleven. De routeberekening op deze modellen is twee keer zo snel als op eerdere modellen, waardoor ze fietsers die afwijken van de oorspronkelijke route snel en nauwkeurig weer op weg zetten naar hun bestemming.

Mountainbikers, train je skills

Ook voor mountainbikers is er een Edge 530 en Edge 830 model. Deze zijn uitgerust met gedetailleerde kaarten in meer dan 80 landen en tonen ook steeds de moeilijkheidsgraad. Zo weet je bij splitsingen steeds welke trail het beste bij jouw niveau past dankzij de Forksight modus. Daarnaast houdt de gps ook het aantal jumps bij, de jumpafstand en de hang time. Deze versies zijn ook uitgerust met:

 • Grit, deze geeft je ritten een moeilijkheidsscore, meet elevation en versnellingsdata
 • Flow, meet hoe vlotjes jij een afdaling doorstaat.

Optimale beveiliging en monitoring

Een ritje naar het werk of met een groep vrienden, dankzij de ingebouwde beveiliging en monitoring bieden de Edge 530 en 830 je extra gemoedsrust.

 • Groepschats en monitoring stelt je in staat om contact te houden met de je fietskameraden wanneer je van hen gescheiden wordt3.
 • Geïntegreerde incidentdetectie stuurt de locatie van een fietser automatisch naar de afdeling spoed als er een probleem is.
 • Daarnaast zijn de Edge 530 en 830 compatibel met een lijn Varia TM zichtbaarheidsapps zodat fietsers goed kunnen zien en zelf zichtbaar zijn voor anderen.
 • Als je tijdens je rit even stopt om te eten of  om het landschap te bewonderen, stuurt het nieuwe PIN-protected fietsalarm een ​​melding op je telefoon als je fiets wordt verplaatst.

Gemakkelijke en gratis personalisatie

Alleen Garmin biedt gebruikers de mogelijkheid om hun apparaat aan te passen met gratis apps, widgets en gegevens uit de Connect IQ-winkel. Gebruik AccuWeather MinuteCast toepassing om te checken wanneer het zal regenen of gebruik de Yelp-app om te weten te komen waar je het beste terrasje kan vinden of waar je je fiets in geval van pech kan laten repareren. De fietsers die hun routes op voorhand uittekenen op de Strava Summit, Komoot of Wikiloc app kunnen hun favorieten rechtstreeks op het Edge-apparaat importeren.

Enkele belangrijke extra functies:

 • Evalueer de moeilijkheidsgraad van een route met behulp van gps-, hoogte- en snelheidsgegevens;
 • Triatleten kunnen hun Edge connecteren met Time Trial/Tri Bar Mount;
 • Gemakkelijke en optimale bevestiging van het apparaat en zijn accessoires;
 • Tot 20 uur batterijduur met gps;
 • Beide toestellen zijn vanaf mei beschikbaar met verschillende extra opties;
 • Prijzen van € 299,99 tot € 499,99;
 • Ga naar https://www.garmin.com/nl-NL/ voor meer informatie

Laure Vandeghinste

PR Manager, Famous Relations

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.