Sporten en dagelijkse taakjes worden weer leuk met de vívofit jr. 3 van Garmin

Fitness-tracker moedigt kinderen aan in beweging te blijven en een gezonde levensstijl te onderhouden

Brussel, 15 oktober 2020 – Garmin presenteert vandaag de gloednieuwe vívofit jr. 31, een fitness-tracker voor kinderen en een interactieve belevenis waarmee ze via activiteiten leuke avonturen kunnen beleven. Garmin is verheugd opnieuw samen te werken met Disney en Marvel voor de themabandjes en de avonturen op de mobiele app2, waarin Disneyprinsessen, de Kleine Zeemeermin, Black Panther en Iron Man de hoofdrol spelen. Door het nieuwe, grotere en vierkante model hebben de kinderen nu een fitness-tracker net zoals mama en papa. Dankzij de coole look zullen kinderen het accessoire niet meer willen uitdoen, en nog meer zin krijgen om zich actief uit te leven. 

“De vívofit jr. 3 is het ideale hulpmiddel om kinderen op een leuke en boeiende manier meer te laten bewegen”, zegt Dan Bartel, vice-directeur van Garmin. “De kinderen worden gemotiveerd om hun doelen te behalen omdat ze zo nieuwe avonturen kunnen ontgrendelen. Ook ouders zullen de vívofit jr. 3 waarderen want het biedt hen de mogelijkheid om meer structuur in de routine van hun kind te introduceren door taken toe te wijzen, reminders in te stellen en goed gedrag te belonen.”

Vívofit jr.3: meer dan een simpele fitness-tracker

De vívofit jr. 3 heeft verschillende functies en mogelijkheden:

 • De tracker volgt nauwgezet het aantal stappen, de slaapkwaliteit en de dagelijks aanbevolen 60 minuten aan activiteit;
 • Door activiteitendoelstellingen te behalen kunnen kinderen nieuwe niveaus en avonturen in de interactieve app ontgrendelen;
 • Dankzij de Toe-to-Toe stapuitdagingen wordt vriendschappelijke competitie aangemoedigd, en ook de ouders kunnen deelnemen aan de pret;
 • Kinderen kunnen kiezen uit een brede mix geëtste of stoere bandjes in Disney- of Marvelthema, met een kleurrijke toets die typisch is voor Garmin;
 • De tracker is waterbestendig en dus zwemvriendelijk, met een batterij die meegaat tot wel een jaar, zonder oplaadbeurt. 

De vívofit jr. 3 is een leuk en motiverend hulpmiddel voor kinderen, maar is ook waardevol voor ouders met een compatibele smartphone. Dankzij de ‘persoonlijke ouderassistent’ kunnen ouders: 

 • De gegevens over activiteit, slaap, taken en meer bekijken.
  • Zo weten ouders of ze de schermtijd van hun kind moeten aanpassen, bedtijd moeten vervroegen, taken tussen broers en zussen beter verdelen enz.
 • Taken toewijzen vanuit de app en herinneringen instellen, die als pictogram op het scherm verschijnen (zodat kinderen die nog niet kunnen lezen weten wat ze moeten doen).
  • Deze taken kunnen wekelijks of dagelijks herhaald worden om kinderen vertrouwd te maken met de planning en verantwoordelijkheden thuis.
 • Goed gedrag belonen in de vorm van virtuele munten die de kinderen kunnen inwisselen voor van tevoren afgesproken beloningen.
 • “Kids Mode” activeren in de Garmin Jr. app waardoor kinderen beperkte toegang krijgen om hun eigen taken bij te houden en af te strepen en de nieuwste missie in app-avonturen te bekijken.

Nieuwe stijlen, nieuwe avonturen

 • Disneyprinsessen en de Kleine Zeemeermin

Kinderen kunnen hun favoriete Disneyprinsessen meenemen tijdens elke activiteit: de bandjes bevatten insignes van Sneeuwwitje, Rapunzel, Belle en nog veel meer prinsessen, en voor wie droomt van avonturen Diep in de Zee, is er het design met de Kleine Zeemeermin. In de app ‘Magische koninkrijken: Een Disneyprinsessenavontuur’ kunnen kinderen nieuwe avonturen openen en de verschillende koninkrijken van Ariel, Belle, Jamsine, Mulan en Rapunzel verkennen. Tijdens het spel verschijnen leuke weetjes, die kinderen informeren over het belang van sport en beweging. Bekijk de vívofit jr. 3 Disneyprinsessen en De Kleine Zeemeermin hier in actie.

 • Black Panther en Marvel’s Iron Man

Via 2 verschillende opties - een Black Panther design in zwart en een Iron Man design in rood - kunnen kinderen hun eigen kracht ontdekken met de vívofit jr. 3 Marveleditie. Met elk van de verstelbare bandjes belanden kinderen steeds weer in nieuwe avonturen in Infinity Saga: Een Marvel Studios Avontuur, waarin ze de spannendste momenten uit Saga Infinity herbeleven aan de zijde van hun favoriete Marvelheld. Hoe meer activiteitendoelstellingen ze behalen, hoe meer avonturen ze kunnen ontgrendelen en spelen. Fitnesskaartjes, met coaching van hun Marvel-compagnon, leren de kinderen basisoefeningen aan. Bekijk de vívofit jr. 3 Marvel Heroes hier in actie.

 • Garmin Blue Stars, Digi Camo en Lilac Floral

Met kleurrijke designs op de bandjes zoals blauwe sterren, camouflagemotief of lila bloemen en een brede keuze aan screensavers komen kinderen terecht in een educatief avontuur als globetrotter door de Garmin World Tour app. Ze zullen nieuwe, fascinerende plekken verkennen, leerrijke quizzen afleggen en een virtueel fotoalbum bijhouden met herinneringen aan hun grootste avonturen. De fitnesskaartjes, uitgelegd door hun reisgezel, leren hen basisoefeningen aan, zoals de jumping jacks, downward dog, mountain climbers en meer.

Laat het avontuur beginnen!

De vívofit jr. 3 Disneyprinsessen, De Kleine Zeemeermin, Black Panther en Iron Man zijn vanaf nu beschikbaar op garmin.com aan de adviesprijs van €89,99. Door simpelweg te wisselen van bandje krijgt je kind toegang tot een geheel nieuwe wereld vol app-avonturen. De verstelbare bandjes worden apart verkocht aan de adviesprijs van €29,99. Met de nieuwe vívofit jr. 3 houdt het avontuur nooit op.

1 Nauwkeurigheid van fitness-trackers 
2 Het downloaden van de app op een compatibele smartphone van de ouders, verbonden met de vívofit jr. 3 is hiervoor vereist.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.