Stoom je klaar voor de 20km van Brussel met de nieuwe Forerunners van Garmin

Met het nieuwe gamma Forerunners biedt Garmin de perfecte coach voor elk type loper

30 april 2019 - De 20km van Brussel staat voor de deur. Voorbereiding en training zijn onmisbaar voor een gezonde wedstrijd. Want met – letterlijk - te hard van stapel te lopen, bewijs je jouw lichaam geen dienst. Daarom lanceert Garmin drie nieuwe GPS-hardloophorloges voor elk type loper. Of je je nu voor de eerste keer aan een start to run programma waagt, of voor de derde keer deelneemt aan een marathon, het Forerunner gamma zorgt ervoor dat je elke challenge aankan.  Want de GPS-hardloophorloges begeleiden je zowel tijdens je run, als tijdens je voorbereiding. Ze waken er ook over dat je lichaam genoeg rust krijgt en houden je gemotiveerd met je favoriete muziek.

De nieuwe Forerunners - Forerunner 45, Forerunner 45S, Forerunner 245, Forerunner 245 Music en Forerunner 945 – houden alle info over je hardlooptrainingen bij waardoor je alles te weten komt over je prestaties en je traininghistoriek. Op die manier kan je heel doelgericht gaan trainen. Ideaal voor wie binnenkort de 20 km van Brussel of een andere sportieve uitdaging op de agenda heeft staan.

Want tijdens een training en een wedstrijd is het van groot belang om je hartslag in de gaten te houden. Zo vermijd je onder andere blessures en zorg je ervoor dat je het volhoudt tot de eindmeet.

Wie nood heeft aan een persoonlijk trainingsprogramma, kan beroep doen op de Garmin Coach, een tool die je gratis trainingschema’s aanbiedt, aangepast aan jouw doel en jouw conditie.

Elk model richt zich tot een ander type loper, van starter tot atleet, en is uitgerust met geïntegreerde muziekmogelijkheden, hartslagmeter aan de pols, full-colour mapping en geavanceerde trainings-, veiligheids- en trackfuncties(1).

Forerunner 45 en Forerunner 45S – voor een vliegende start

De gebruiksvriendelijke Forerunner 45-serie is prefect voor wie traint voor zijn eerste wedstrijd of net gestart is met hardlopen. Naast het bijhouden van al je trainingsdata, zorgt deze horloge er ook voor dat je op een verantwoorde manier traint. Hij geeft tijdig aan wanneer je het beste een pauze inlast of wanneer je lichaam last heeft van stress.

Daarnaast beschikt deze hardloophorloge nog over heel wat andere handige functies, zoals:

 • verschillende activiteitsprofielen zoals hardlopen, fietstrainingen, yogasessies, cardio work-outs, …
 • een stappenteller,
 • het aantal verbrande calorieën,
 • een slaapmonitor,
 • een stressmonitor,
 • Body Battery™ energiemonitoring, deze functie zorgt ervoor dat je op de juiste momenten rust inplant,
 • Smart notifications.

De Forerunner 45-serie biedt tot 7 dagen batterijduur in de smartwatchmodus en tot 13 uur in de GPS-modus. De Forerunner 45S, bevat dezelfde functies als de Forerunner 45, maar het design is iets smaller wat hem ideaal maakt voor mensen met een smallere pols.

Forerunner 245 en Forerunner 245 Music

De 245 Forerunner serie is een van de meest populaire GPS-horloges van Garmin. Deze nieuwe versie is geavanceerder dan zijn voorganger en wie graag loopt op het ritme van een stevige beat, kan via muziekstreamingdiensten zoals Spotify® en Deezer zijn favoriete sportmuziek inladen, met een maximum van 500 nummers.

Deze sportwatches zijn ideaal voor wie graag alle parameters tijdens en na een training bijhoudt. Denk maar aan gepersonaliseerde prestatie-indicatoren zoals de VO2 max., jouw hersteltijd en aërobe en anaërobe trainingseffecten. Met deze sportwatches weet je dus exact hoe je lichaam reageert tijdens en na een pittige training en wanneer je er opnieuw kan invliegen.   

Daarnaast hebben de Forerunner 245 en Forerunner 245 Music nog een aantal nuttige functies:

 • de sportwatches zijn compatibel met een Running Dynamics Pod en een compatibele hartslagband waardoor je jouw hardloopdynamica perfect kan bijhouden.
 • De Pulse Ox-sensor(2), die meet hoe je lichaam zuurstof opneemt.
 • Smart notifications.

De Forerunner 245 en Forerunner 245 Music hebben een batterijlevensduur tot 7 dagen in de smartwatchmodus, tot 24 uur in GPS-modus en tot 6 uur in GPS-modus met muziek.

Forerunner 945 – compromisloos

Tot slot is er de nieuwe Forerunner 945  voor de rasechte (multisport)atleten die elke dag beter, sneller en efficiënter willen worden door het meten van alle mogelijke prestatie-, training- en herstelparameters. De Forerunner 945 is uiterst geschikt voor triatleten want hij bevat ook de nodige activiteitsprofielen zoals fiesten en zwemmen, maar ook skiën, wandelen en yoga.

En al die activiteiten kan je vanaf nu ook op je favoriete muziek beoefenen, want je kan maar liefst 1000 nummers inladen op het horloge, zonder dat je er jouw telefoon voor nodig hebt.

Deze geavanceerde multisport horloge stelt geen enkele sporter teleur dankzij zijn vele functionaliteiten en opties:

 • Via geselecteerde streaming services, waaronder Spotify en Deezer, kan je tot 1000 nummers synchroniseren.
 • Een portemonnee of bankkaart meenemen tijdens je training wordt overbodig dankzij de  Garmin Pay™ functie waar mee je contactloos kan betalen met je pols (3).
 • De full-colour kaarten zorgen ervoor dat je overal je weg vindt. Of het nu gaat om drukke straten in de stad of dichtbegroeide overdekte paden.
 • Om atleten te helpen beter, sneller en efficiënter te worden op de wedstrijddag, bevat de Forerunner 945 ook belangrijke prestatiemonitoringtools, terwijl hij tegelijkertijd de trainingsdimensie toevoegt, een nieuwe functie die de recente trainingsgeschiedenis van een atleet in verschillende categorieën sorteert op basis van de structuur en intensiteit van de activiteit.
 • Met een Running Dynamics Pod of een compatibele hartslagband lees je ook vlot geavanceerde hardloopdynamica zoals grondcontacttijd-balans, staplengte en verticale ratio af van het horloge.
 • De Pulse Ox-sensor(2) meet aan de pols hoe je lichaam zuurstof opneemt.
 • Smart notifications.

De Forerunner 945 heeft een batterijlevensduur tot 2 weken in de smartwatchmodus, tot 36 uur in de GPS-modus en tot 10 uur in de GPS-modus met muziek.

De Forerunner 45-serie, Forerunner 245, Forerunner 245, Forerunner 245 Music en Forerunner 945-serie zijn nu verkrijgbaar in de prijsklasse van €199,99 tot €599,99. De Forerunner 945 is ook verkrijgbaar in een triatlonbundel, die bestaat uit blauwe en zwarte siliconenbanden, HRM-Tri™, HRM-Swim™ en een quick release kit voor een voorgestelde verkoopprijs van 749,99 euro. Ga voor meer informatie naar https://www.garmin.com/nl-BE/.

 

1 Bij koppeling met een compatibele smartphone. Zie Garmin.com/en-US/legal/idtermsofuse voor de vereisten en beperkingen op het gebied van veiligheid en traceerfuncties.

2 Dit is geen medisch hulpmiddel en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of controle van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy..

3 Bekijk de huidige ondersteunde land, betalingsnetwerken en uitgifte van bankgegevens.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.