Tips om veilig te wielrennen in het donker

Tijdens de wintermaanden leggen veel fietsers hun trainingen ‘noodgedwongen’ in het donker af. Ben jij ook een fietsfanaat die de frisse buitenlucht verkiest boven de rollen of een hometrainer binnen? Groot gelijk want buiten fietsen in het donker is gezond, leuk en niet gevaarlijk als je zorgt voor de juiste uitrusting. Garmin zet je goed op weg om veilig te wielrennen in het donker!

Goed verlicht = goed gezien

Uitstekende fietsverlichting is een must in het donker. Zorg dat je fietsverlichting in orde is, draag reflecterende kleding en fiets zoveel mogelijk op goed verlichte wegen en paden. Voor meer zichtbaarheid kan je extra verlichting voorzien. Denk maar aan een lichte koplamp die je makkelijk aan je stuur of je fietshelm kan bevestigen. De Varia UT800 past zich automatisch aan aan het omgevingslicht, je snelheid én het type rit om de batterijduur te verlengen. Met dit slimme gadget kan je maximaal 4 uur fietsen. In die tijd kan je toch al flink wat kilometers afleggen! Je kiest zelf een van de vijf lichtstanden en als je over een Edge fietscomputer beschikt, kan je de lamp eraan koppelen. Kortom, een fietsaccessoire waarmee je goed én graag gezien wordt!

Weet wat er achter je gebeurt

Met goede verlichting zie je perfect wat er voor je gebeurt maar je hebt natuurlijk geen zicht op het achteropkomend verkeer… Zo gebeuren er helaas heel wat ongevallen met fietsers… Daarom is het goed om een achteruitkijk radarsysteem te bevestigen aan je fiets. Een toestel als de Varia waarschuwt je voor voertuigen die naderen tot op een afstand van 140 meter. Het geeft aan met welke snelheid een voertuig dichterbij komt en in hoeverre het een gevaar vormt voor jou als fietser. Bovendien gaat het radarachterlicht feller branden en knipperen om de achterligger te waarschuwen dat hij een fietser nadert. Op die manier kan jij veilig en ontspannen je fietstraining afwerken. Heerlijk, toch?

Vlot naar je eindbestemming

Wanneer je in het donker fietst, is de weg verliezen wel het allerlaatste wat je wil. Zorg sowieso dat je je telefoon bij je hebt zodat je iemand kan bellen in geval van nood. Daarnaast is een fietscomputer een onmisbare tool voor een doorwinterd fietser als jij. Met de Edge 1030 kan je makkelijk een leuke fietsroute uitstippelen. Als je van de weg af geraakt of je jouw tocht vroeger wilt beëindigen, brengt hij je vlot naar je bestemming terug. Naast navigatie kan je met deze fietscomputer contacten leggen met andere fietsers, uitdagingen aangaan en je prestaties delen. Zo blijf je gemotiveerd om het beste van jezelf te geven op je koersfiets, ook tijdens de donkere en koude wintermaanden!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.