Van gpsbouwer naar juwelier: Garmin lanceert lijn van luxehorloges

Na 30 jaar waagt Garmin zich op de luxemarkt

13 maart 2019 - Garmin vierde zijn 30ste verjaardag al met een stijging van 15% op de beurs. Aan de basis van deze significant stijging, liggen de positieve jaarcijfers van 2018, te danken aan de toenemende vraag naar smartwatches. Het merk blijft ambitieus en lanceert vandaag een lijn van vijf luxehorloges op de markt: MARQ. Met de lijn die enkel te vinden zal zijn in juwelierszaken zet het merk zijn kernwaarden en erfgoed op een luxueuze manier in de kijker: prestatieoptimaliserende technologie zonder compromissen en uiterst kwaliteitsvolle materialen. Deze exclusieve lijn van luxehorloges vormt als het ware een belichaming van het dertigjarige bestaan van Garmin.

De markt van smartwatches en sport wearables boomt. Garmin dat aan de basis een navigatie- en gpssysteembouwer is voor marine en luchtvaart, was ook het eerste merk dat de gps naar de pols brengt. Doorheen de tijd heeft het merk zijn gamma gediversifieerd en verschillende types sporthorloges aangepast aan de behoeften van hun veeleisende klant die elke dag opnieuw zijn prestaties wil verbeteren.

Het merk heeft dus een pioniersrol te vervullen op de markt van wearables. Met MARQ brengt Garmin een ode aan zijn DNA. Het verzoent de sectoren waar het merk al dertig jaar een track record heeft opgebouwd met de meest geavanceerde (navigatie) technologieën. De collectie bestaat uit de MARQ Aviator, MARQ Driver, MARQ Captain, MARQ Expedition en MARQ Athlete. Elke horloge is specifiek ontworpen voor de avonturier die zich laat inspireren door luchtvaart, racen, zeilen, verkennen en sporten.

Hoogwaardige technologie en afwerking

Elke MARQ is gericht op het meten van prestaties in een veeleisende omgeving. Daarom selecteerde Garmin voor deze collectie uiterst zorgvuldig de meest kwaliteitsvolle materialen, zowel voor de uitvoering als voor de technologie. ​ Zo is de horlogeband van de MARQ Captain bijvoorbeeld resistent tegen zoutwater. Ook de polsband van de MARQ Aviator kent letterlijk een gevleugeld design (geïnspireerd op de swept wing van vliegtuigen), dat het dragen van het horloge ook aangenaam houdt tijdens het vliegen zelf. De innovatieve premium polsbandjes kunnen ook afgewisseld worden met de QuickFit polsbanden van Garmin.

De horloges zelf zijn gemaakt van titanium, een lichte materie die tegelijkertijd ongelooflijk sterk is. Door de saffierkristal die verwerkt is in MARQ horloges, is de horloge krasbestendig. Deze twee elementen creëren telkens de solide kern van alle MARQ horloges.

Elke MARQ is uitgerust met een uitgebreid gamma aan geavanceerde technologieën voor een optimaal gebruiksgemak. De horloges zijn voorzien van:

 • een oplichtende, in zonlicht afleesbare display,
 • een performance GPS,
 • geavanceerde sensoren zoals polshartslag en Pulse Ox2-sensor,
 • een geavanceerde smartwatch voor een breed gamma aan sporten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen en skiën, én voor dagelijkse activiteiten,
 • een ingebouwde muziekopslag, compatibel met Spotify en Deezer,
 • Garmin Pay™,
 • smart notifications,
 • een batterij met een levensduur van 12 dagen in smartwatchmodus tot 28 uur in GPS-modus en tot 48 uur in UltraTrac-modus. ​ 

De MARQ serie is de ultieme combinatie van een luxehorloge met hoogwaardige technologie. Daarnaast beschikt elk MARQ horloge over functies eigen aan de activiteit waarvoor het toestel ontwikkeld werd.


MARQ Aviator, twee tijdzones in een oogopslag

30 jaar geleden werd Garmin opgericht als bouwer van marine- en luchtvaartgps’en. Een model specifiek voor piloten mocht dan ook niet ontbreken in deze collectie. De stijl van de horloge is dankzij het geborstelde titanium en de zwart gepolijste keramische GMT-bezel klassiek en tijdloos. In de polsband herkennen we een “swept wing” design, geïnspireerd op de vleugels van vliegtuigen. De polsband kan tot op micro-niveau aangepast worden, waardoor deze horloge ook tijdens het vliegen een plezier aan de pols is.

De MARQ Aviator wordt daarnaast geleverd met speciale luchtvaartfuncties:

 • De GMT bezel geeft piloten snel toegang tot de GMT-tijd, en afficheert twee extra tijdzones en de lokale luchthavencodes op de wijzerplaat,
 • kaarten met luchthavengegevens en geavanceerde veiligheidsfuncties zoals Direct-To-Navigation, Nexrad Weather Radar, een wereldwijde luchthaven database en Garmin cockpit integratie.

MARQ Captain, de ideale partner aan boord

Ook de marinesector maakt deel uit van het DNA van Garmin. Voor schippers en watersportliefhebbers brengt Garmin de MARQ Captain op de markt. De polsband, geweven in het zuiden van Frankrijk, vermengt drie blauwtinten tot een uniek levendig patroon. De strak geweven garen maken deze band ideaal voor extreme prestaties in zoutwater. De metalen houder maakt de look van deze horloge slank en modern. In combinatie met de diepblauwe, keramische regattabezel is deze horloge de perfecte partner op het dek.

Daarnaast is het horloge ook uitgerust met verschillende vaarfuncties:

 • virtuele startlijnen,
 • time to burn,
 • tack assist,
 • de wijzerplaat toont de windsnelheid, de temperatuur en de getijdeninformatie in de thuishaven.

MARQ Driver, een stijlvolle co-piloot

Met meer dan 250 beroemde circuits over de hele wereld, is MARQ Driver hét horloge voor de autoliefhebber. Het race thema wordt weerspiegeld in elk detail van deze rood-grijze carbon race horloge, zoals- de DLC (Dimond Like Carbon) gecoate case en de geborstelde keramische tachymeter-bezel. Ook de polsband is gemaakt voor comfort in de warmte van de cockpit: de carbon grijze titanium behuizing zorgt voor een slanke en verfijnde look, de rode siliconen schakels zorgen voor comfort en flexibiliteit.

Op de racebaan onthult dit horloge zijn ware aard:

 • het horloge registreert automatisch de tijd en de prestaties tijdens een driver lap, de automatische rondesplitsingen, de live delta-tijd,
 • het horloge beschikt over een circuit-timer,
 • de Track Timer kan de tijd van de auto's in de gaten houden aan de hand van de contouren van een racecircuit,
 • de tachymeterschaal op de bezel berekent en afficheert automatisch de gemiddelde snelheid. Op het circuit verlies je dus geen milliseconde uit het oog. 

MARQ Expedition, voor de moderne geconnecteerde ontdekkingsreiziger

De MARQ Expedition is gemaakt met de moderne ontdekkingsreiziger in gedachten. Het horloge heeft een 360° kompasbezel, een barometrische schaal op de wijzerplaat en een plantaardig gelooide, Italiaanse vacchetta leren band. Deze is op de rug gegraveerd om vanaf het eerste moment voor souplesse en comfort te zorgen. De gewaxte stiksels sluiten de draad af tegen vocht en voorkomen dat de draad na verloop van tijd rafelt.

MARQ Expedition beschikt over:

 • TOPO mapping,
 • ingebouwde automatische kalibratie hoogtemeter,
 • barometer en kompas.
 • De MARQ Expedition is compatibel met de inReach® Mini satelliet communicator. Dit stelt de eigenaar in staat om het inReach Mini apparaat op afstand te bedienen en zo overal ter wereld berichten te kunnen verzenden en te ontvangen met de MARQ.
 • De expeditiemodus stelt de avonturier in staat om gedurende meerdere weken veilig berichten te volgen, waar hij ook naartoe gaat. 

MARQ Athlete, optimale prestaties zonder compromis

Dit horloge is gemaakt voor wie zijn prestaties wil optimaliseren zonder compromis. Het design met het grijze en felgele carbon belichaamt de duursporter. De bezel toont in één oogopslag de meest essentiële informatie voor elke topsporter: de V02 max en de hersteltijd. ​ Daarnaast monitort MARQ Athlete geavanceerde loopdata om workout statistieken bij te houden, vooruitgang te meten en trainingen te verfijnen. Dankzij sensoren die verschillende biometrische eigenschappen van atleten bijhouden, krijgt de atleet extra inzichten in zijn prestaties.

 Prijzen variëren tussen 1.500 en 2.500 euro, www.garmin.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.