Vanaf nu kan je ook bellen met je Garmin smartwatch

Garmin vervult noden van klanten met twee nieuwe toevoegingen aan de Venu- en vívomove-reeksen

4 januari 2022 - Garmin heeft groot nieuws voor het nieuwe jaar: voor het eerst integreert het merk spraakfunctionaliteit in een geconnecteerd horloge met de nieuwe Venu 2 Plus smartwatch. Wanneer de Venu 2 Plus met je smartphone connecteert, kan je bellen, sms'en en zelfs de stemassistent van je telefoon direct vanaf je pols gebruiken. Ook het vívomove-assortiment wordt verder uitgebreid met de komst van de nieuwe Garmin vívomove Sport. Dit instapmodel combineert het traditionele design van een analoog horloge met alle geavanceerde gezondheids-, fitness- en connectiviteitsfuncties van een klassiek vívomove, in frisse, trendy kleuren1.

Garmin Venu 2 Plus: spraakfunctionaliteit op je pols

Vanaf nu kunnen gebruikers van de nieuwe Venu 2 Plus smartwatch met GPS bellen en met de spraakassistent op een compatibele smartphone2 berichten versturen, vragen stellen en meer. Deze nieuwe, slimme functie vervolledigt het sportieve pakket van gezondheids-, welzijns- en fitnessfuncties van de Garmin Venu 2 serie. De nieuwe smartwatch zal je pols niet meer verlaten.

"Voor mensen met een actieve levensstijl is multitasking de norm. Vanaf nu kan je een oproep beantwoorden of een bericht versturen zonder in je zak of tas te moeten zoeken naar je smartphone. Alles kan vanaf je pols," zegt Tom De Schrijver, Marketing Manager Assistant bij Garmin.

Heel de dag door geavanceerde gezondheidsmonitoring

Het horloge geeft je ook toegang tot je gezondheids- en welzijnsgegevens met een nog breder aanbod aan 24/7 monitoringfuncties, waaronder:

 • Hartslagmeting met waarschuwingen voor abnormaal hoge of lage waarden.
 • Geavanceerde slaapbewaking geeft een score en inzichten over je slaapkwaliteit via Firstbeat AnalyticsTM.
 • Maar ook... metingen van ademhaling, fitnessleeftijd, conditie, hartslagmeting op de pols, stressniveau, hydratatie, gezondheidsfuncties voor vrouwen (zoals het bijhouden van de menstruatiecyclus of zwangerschap), enz.
 • Energiebewaking met Body BatteryTM meet de energieniveaus van je lichaam en de uitputtende effecten van stress en lichaamsbeweging.3

Gepersonaliseerde fitness

Wie het over de sportieve boeg wil gooien kan zich dankzij de vele voorgeprogrammeerde sportactiviteiten en workouts ongetwijfeld laten begeleiden in zijn favoriete sport:

 • Het horloge bevat meer dan 25 ingebouwde GPS- en indoorsporttoepassingen, met favorieten zoals wandelen, hardlopen, HIIT, fietsen, zwemmen, Pilates, yoga, enz. ​
 • Je kan ook de vooraf geladen workouts gebruiken. Die kan je downloaden via de Garmin ConnectTM-app op je smartphone. Liever een eigen workout samenstellen? Dat kan door de meer dan 1400 oefeningen te gebruiken die je zelf kan ordenen.
  • Om zeker te zijn dat je alle oefeningen juist uitvoert zijn er de 75 geanimeerde, vooraf ingestelde workouts die jou de juiste vorm en techniek demonstreren. Deze vind je ook in de Garmin ConnectTM mobiele app en op je pols.
 • Compatibel met gratis adaptieve Garmin Coach trainingsprogramma's.

Unieke, slimme functies, direct aan je pols

Tot slot houdt de Venu 2 Plus ook al je dagelijkse activiteiten bij en helpt het je de dag vlot door te komen, terwijl je geconnecteerd blijft.

 • Geïntegreerde muziek: download tot 650 nummers, waaronder afspeellijsten van Spotify®, Amazon Music en Deezer. ​
 • Garmin PayTMvoor contactloze betalingen. ​
 • Smartphone meldingen voor oproepen, sms'jes, agendaherinneringen, social media updates en meer.
 • Veiligheids- en trackingfuncties: automatische ongevaldetectie tijdens het wandelen, hardlopen of hiking in de vrije natuur en handmatig geactiveerde assistentiewaarschuwingen sturen in noodgevallen een bericht met de locatie van de gebruiker naar contactpersonen.
 • Personalisatie: met applicaties, wallpapers, enz., te downloaden in de Connect IQTM shop.
 • Brede compatibiliteit: In tegenstelling tot veel andere geconnecteerde horloges, kan de Venu 2 Plus worden gebruikt met zowel Android als IOS smartphones.
 • Indrukwekkende batterijduur: tot 9 dagen in smartwatch-modus en tot 8 uur in GPS + muziekmodus.
 • Snel opladen in 10 minuten: verlengt de levensduur van de batterij tot 1 dag in smartwatch-modus of 1 uur in GPS + muziekmodus.

Ontworpen om de hele dag te dragen

Ook aan het design van de nieuwe Venu 2 Plus smartwatch is veel aandacht besteed. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren, heeft een 43 mm kast en is voorzien van een helder AMOLED-touchscreen, een roestvrijstalen sierrand en onderdelen en een comfortabele 20 mm siliconen band. Mix en match de bandjes en sierranden voor een 100% stijlvolle en persoonlijke look.

De Venu 2 Plus heeft een Innovation Award gewonnen op CES 2022 en zal op de beurs te zien zijn op de Garmin stand #3643. De smartwatch heeft een adviesprijs van €449,99 en is nu verkrijgbaar op Garmin.com.

youtu.be/Wwwv3KJfk1Uhttps://youtu.be/Wwwv3KJfk1Uyoutu.be/Wwwv3KJfk1Uhttps://youtu.be/Wwwv3KJfk1U

Garmin vívomove Sport functies: ​

Een tijdloze mix van elegantie, mode en slimme functies voor een zachtere prijs:

 • Gezondheids- en fitnesstracking: ademhaling, stappen, verbrande calorieën, hartslagmeting, stress, geavanceerde slaap monitoring, hydratatie, Body BatteryTM (energieniveau van het lichaam), gezondheidsfuncties voor vrouwen (bijhouden menstruatiecyclus en zwangerschap), enz.
 • Ademhalingsoefeningen: een reeks oefeningen die nuttig zijn voor concentratie of stressvermindering.
 • Geïntegreerde sport-apps: voor yoga, krachttraining, pilates, cardio, loopband, fietsen en meer.
 • GPS-verbinding met een compatibele smartphone: voor het nauwkeurig bijhouden van afstand en tempo tijdens wandelingen, hardlopen en fietstochten buitenshuis.
 • Veiligheids- en trackingfuncties: stuur een bericht met je locatie naar contactpersonen in noodgevallen voor gemoedsrust onderweg.
 • Smartphonemeldingen: voor inkomende oproepen, sms-berichten, updates van sociale netwerken, agenda-activiteiten, enz. AndroidTM-gebruikers kunnen tekstberichten direct vanaf hun pols beantwoorden.
 • Batterijduur: tot 5 dagen in smartwatchmodus en tot één extra dag in 'standaard' horlogemodus.
 • Garmin ConnectTM: Gezondheids- en fitnessgegevens worden verzameld in de Garmin ConnectTM app, waarop gebruikers kunnen inloggen om met elkaar in competitie te gaan en informatie te delen.
 • Android of Apple: In tegenstelling tot veel aangesloten horloges, kan de vívomove Sport worden gebruikt met Android en iOS smartphones.

De vívomove Sport kost €179,99. Lees hier meer.

youtu.be/2pw8uVvJCLghttps://youtu.be/2pw8uVvJCLgyoutu.be/2pw8uVvJCLghttps://youtu.be/2pw8uVvJCLg

1 De vívomove Sport heeft een siliconen band en een wijzerplaat in warme kleuren en een zacht groen dat doet denken aan de verfijnde esthetiek van wellness. Verfijnde metallic accenten voegen dimensie toe en geven het geheel een elegante, eigentijdse uitstraling.

2 Met Siri, Google Assistant of Bixby

3 Health SnapshotTM registreert gedurende twee minuten belangrijke gezondheidsstatistieken en genereert een rapport dat de gebruiker kan delen met een zorgverlener.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.