Garmin en professioneel wielrennen

ONLOSMAKELIJK VERBONDEN DOOR SPONSORING EN SPITSTECHNOLOGIE

In 2017 sponsort Garmin negen professionele wielerploegen, waaronder vijf Pro Tourteams en vier mountainbiketeams.

Garmin steunde Cannondale-Drapac en Movistar al en dit jaar komen daar Astana Pro, FDJ Pro en Team Dimension Data for Qhubeka bij. Bovendien blijft Garmin ook verbonden aan Trek Factory Racing, CLIF Pro, CUBE en Scott-SRAM, vier ploegen die actief zijn in het mountainbiken.

PRESTATIES EN VEILIGHEID

"Garmin sponsort al zo’n tien jaar professionele wielerploegen en we zijn heel blij dat we dat engagement verder kunnen uitbreiden", zegt John Cassat, vicevoorzitter van de communicatiedienst van Garmin.

Verschillende teams worden voorzien van de nieuwste Garmintechnologie voor optimale prestaties en veiligheid. De toestellen uit het Edge-gamma (voor navigatie en het bijhouden van prestatiegegevens), de gps-horloges, Forerunner en fēnix, en een hele reeks andere producten zijn al een tijdje ingeburgerd, maar de betrokken profploegen kunnen binnenkort ook kennismaken met twee nieuwigheden: Varia Radar, een achteruitkijkradar, en Varia Vision, waarmee belangrijke informatie rechtstreeks op je fietsbril geprojecteerd wordt.

WINNENDE COMBINATIE

Varia Radar is de eerste achteruitkijkradar voor fietsers en kan voertuigen die langs achter naderen en een potentieel risico vormen tot op 140 meter detecteren. De radar kan eenvoudig en draadloos aan de Edge-fietscomputers gekoppeld worden. Hij is voorzien van een knipperend achterlicht, dat automobilisten waarschuwt dat er een fietser op de weg is.

Varia Vision van Garmin is het eerste scherm voor brillen dat speciaal bedoeld is voor fietsers. Het vederlichte systeem is compatibel met het Edge-gamma en zo ontworpen dat het aan de oren van een fietsbril bevestigd kan worden. Het scherm trilt om de fietser te waarschuwen. Zo kan je in één opslag en op elk moment de belangrijkste informatie voor je zien (prestaties, route, sms, radar…).

Aanrijdingen door achteropkomend verkeer zijn één van de belangrijkste doodsoorzaken bij fietsers. Voor maximale veiligheid kunnen fietsers Varia Vision en Varia Radar uiteraard met elkaar combineren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.