De tips van avonturier Thomas de Dorlodot voor een zomer vol outdoorsport

Thomas de Dorlodot behoort tot het groepje Belgen dat mensen aan het dromen zet: van beroep is hij paraglider, maar ook bergbeklimmen, trekking, kajakken en zeilen staan geregeld op zijn agenda. Hij is bezield met een grenzeloze passie. Met zijn Search Projects, ontdekt hij de mooiste "paragliding spots" ter wereld. En vele van die afgelegen spots zijn enkel met de boot te bereiken.  Maar dat houdt hem niet tegen, binnen een maand vertrekt hij met een zeilboot vanuit Brussel voor een reis van drie jaar rond de wereld.  Maar niet zonder eerst wat nuttige tips te geven voor wie deze zomer op avontuur wil.

Wandelen

Beheer je routes:

Voor wie houdt van de rust van lange wandelingen in de natuur buiten de platgetreden paden, herinnert Thomas de Dorlodot nog eens aan het belang van een goed routebeheer.  Zorg ervoor dat je een goed zicht hebt op de hoogteverschillen want die kosten meer inspanning en tijd. Hijzelf markeert ook de buitengewone plekjes die hij later nog opnieuw wil bezoeken of met anderen wil delen op zijn Garmin-kaarten.

Ken je grenzen:

Controleer je snelheid en vermijd dat je jou onnodig vermoeit. Thomas doet dit met behulp van de gegevens van zijn Garmin Fenix 5. “Fysieke overbelasting is écht contraproductief. Het horloge meet mijn fysieke conditie, dus ik weet perfect wanneer ik pauzes moet nemen en ik kan ook mijn vooruitgang volgen. Ik laat me verschillende keren per jaar in het ziekenhuis testen en ik sta er telkens van versteld hoezeer de resultaten van deze geavanceerde apparaten de gegevens van mijn horloge benaderen,” vertrouwt de sportman ons toe.

Waak over je veiligheid:

De gps-gegevens die zijn horloge verschaft zijn uiterst belangrijk om snel gevonden te worden in geval van nood. Het gekozen materiaal moet stevig zijn, zoals de Garmin Fenix 5, en goed bestand tegen slechte weersomstandigheden en schokken.  Het ingebouwde kompas is bijzonder nuttig in de bergen en zorgt ervoor dat je te allen tijde zicht houdt op de nog af te leggen weg en afstand.  Ideaal bij mist.

Blijf verbonden:

Dankzij zijn inReach-gps, die verbonden is met een satelliet, kan Thomas de Dorlodot indien nodig rechtstreeks belangrijke berichten uitsturen en ontvangen.

Paragliden

Kies de beste plekken:

De expert raadt aan om te starten op hellingen die naar het Oosten gericht zijn: zij vangen de eerste zon op, waardoor je niet alleen profiteert van een warme ochtendbries maar ook van de opstijgende warme lucht, waardoor je sneller hoogte krijgt. Met behulp van het kompas in zijn horloge kan hij gemakkelijk de thermiek berekenen en de hoogte onder controle houden.

Leg magische momenten vast:

Om ook anderen van de prachtige landschappen bij het paragliden te laten genieten, bevestigt Thomas de Dorlodot een camera op zijn zeil, die hij met behulp van zijn Bluetooth Garmin-horloge bedient. “Het is ongelooflijk hoeveel opties het horloge biedt. Ik gebruik het zelfs om mijn boot te besturen!” looft Thomas.

Blijf smart:

Tijdens het paragliden is Thomas de Dorlodot al in onverwachte en verrassende situaties terechtgekomen. Gelukkig kent hij altijd de plaatselijke tijd, omdat zijn betrouwbare bondgenoot zich automatisch aan de tijdverschillen aanpast. En naargelang de sociale omstandigheden vervangt hij gewoon de plastic armband door een lederen variant.

Het horloge dat Thomas de Dorlodot aanbeveelt: Fénix 5

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Garmin

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen.

Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.